Melyik az a vallási felekezet amelyik a térítésre fekteti a legnagyobb hangsúlyt?
Jézus megjövendölte: a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég (Máté 24:14). Az Isten Királyságáról szóló jó hír mindennél fontosabb. Igen, ez a világon a legfontosabb üzenet! Az egész földön Jehova Tanúi több mint hétmillió szolgája példa nélkül álló prédikálómunkát végez. Elmondják másoknak, hogy a Királyság létrejött. Ez jó hír, hiszen azt jelenti, hogy Isten felállított egy égi kormányzatot, hogy teljes mértékben átvegye a földi ügyek irányítását. A Királyság-uralom alatt Jehova akarata meg fog valósulni a földön éppen úgy, mint az égben.
3 Mi fog történni az emberiséggel, amikor Isten akarata megvalósul a földön? Jehova letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé (Jel 21:4). Az emberek nem fognak megbetegedni vagy meghalni az öröklött bűn és tökéletlenség miatt. Az Isten emlékezetében lévő halottaknak lehetőségük lesz örökké élni, hiszen a Biblia megígéri: lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak (Csel 24:15). Nem lesz többé háború, betegség vagy éhínség, és a föld paradicsommá lesz alakítva. Még a most veszélyes állatok is békében élnek majd az emberekkel és egymással (Zsolt 46:9; 72:16; Ézs 11:69; 33:24; Luk 23:43).
Hogy mindez megtörténhessen, el kell töröltetnie a jelenlegi világrendszernek, a viszálykodó kormányzataival, vallásaival és gazdasági rendszereivel együtt. Az égi kormányzat pontosan ezt fogja megvalósítani. Dániel próféta ihletés alatt megjövendölte, hogy a ma létező királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot [az égben], amely soha nem fog elpusztulni. Ez a királyság nem száll át más népre. Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a [jelenlegi] királyságokat, maga pedig megáll időtlen időkig (Dán 2:44). Akkor majd Isten Királysága, egy új, égi kormányzat fog uralkodni egy új, földi társadalom fölött. Új egek és új föld lesz, és ezekben igazságosság fog lakni (2Pét 3:13)
Szia
Miért kell egy "zászló" alatt?
Jó kérdés.
(Efézus 1:10) 10 egy olyan igazgatás felől, mely a meghatározott idők teljességének végén történik, hogy tudniillik ismét egyesít mindent a Krisztusban, az egekben levőket és a földön levőket.
Ha megfigyeled, a bibliában Isten leíratta, hogy az utolsó napokban, létrehoz egy "igazgatási" rendszert, hogy újra egységes imádatba és tanításba egyesítse az embereket és a szellemi birodalmában élő angyalokat.
Az égben már rend van és béke,
Jézus ezzel a munkával az Atyja akaratával összhangban egységes, pontos ismeretben akarja egyesíteni azokat akik szeretik Őt, és így nem lesz vallási megosztottság, hanem egységes tanítás hit, és imádat.
ezzel ezeket az embereket felkészíti, hogy az újvilág társadalmának alapjai legyenek,
ez a versnek a vége is az egységet hangsúlyozza:
(Máté 28:20) 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Tehát az embereket meg kell tanítani Jézus parancsainak megtartására. S az Apostolok ugyan ezt tették.
Mert hát ugyan miért csináltak Görög vagy Római emberekből keresztény embereket, és tanították őket, ha mindegy milyen "vallást" gyakorolunk csak az alapja hogy higgyünk Jézusban és ennyi.
Meg is kellett tanítaniuk hogy úgy is éljenek, vagy is megtartsák a Jézus által elmondott erkölcsi alapelveket,
Így teljesül az, hogy az utolsó napokban minden nemzetből és nyelvből egységes imádathoz csatlakoznak azok akik hallják Jézus hívó szavát, s nem csak hisznek, hanem gyakorolják is a hitüket.
Ha megfigyeled, a bibliában Isten népe között nem volt vallási reform, és megosztottság egyénre, vagy nemzetre szabva.
A Görögországban élő keresztényeknek, ugyan azt a bibliai alapelvet kellett betartaniuk, mint a Rómaiból lett kereszténynek, vagy Zsidóból lett kereszténynek.
Egy Keresztény nem a valahova beleszületett ország alatt valója volt már többé hanem Jézus királyságának leendő alattvalója. ezért is utálták az első keresztényeket, mert nem avatkoztak bele nemzeti kérdésekbe.
S ebben is egységesek voltak bárhova is születtek.
"Hatalomra jutás"
Jehova Tanúi soha nem lesznek ennek a világnak a hatalom birtokosai.
E világnak van uralkodója, és nekünk nem ebben a világban ígérte meg a teremtő hogy békében élünk a saját hatalmunk alatt.
Ezen felül Jézus a király és az Ő hatalma fog érvényesülni a földön is, ahogy imádkozni tanította a követőit.
Nekünk nincs emberi vezetőnk, a pásztorok pedig csak felügyelik a nyáj rendezettségét, ahogy Régen Mózes volt erre a feladatra kinevezve.
A nyáj Istené, nem az embereké, ezért hatalmas felelősség van a vállukon, mert bizony számot kell adniuk majd, hogyan bántak velünk.
Katy Weaver
"Elmondják másoknak, hogy a Királyság létrejött. Ez jó hír, hiszen azt jelenti, hogy Isten felállított egy égi kormányzatot, hogy teljes mértékben átvegye a földi ügyek irányítását."
Hát...
Ha ez az állítás igaz, és körülnézek itt a földön, látva a sok nyomort, gyilkosságot, erőszakot, háborút és a rengeteg egyáb igazságtalanságot, igencsak úgy találom, hogy a Jehova tanúinak istene egy bosszúálló, igazságtalan és tehetetlen királyságot alkotott!
Rossz sáfára alattvalóinak, önző es kicsinyes célok vezetik.
Hétmillió Tanú? Mi ez a kétmilliárd egyéb keresztényhez képest, hogy a többi hitről ne is beszéljek!
A ti Jézusotok nagyon furcsa feltételekhez köti az üdvözőlést vagy az "életben maradást", ami teljesen ellentmond saját szeretet-hirdetésével.
Persze az ilyen fanatikusoknak beszélhet az ember, nem látják a fától az erdőt...
Kérdező, olvastam, hogy főleg a keresztény vallások érdekelnek, de ha a térítésről beszélünk, nem lehet kihagyni az iszlám vallást sem. Ma ez a legnagyobb, legerőszakosabb, mindenáron való, semmi áldozattól el nem borzadó térítő vallás.
Kedves Julianna.
Azért van ez, mert nem igazán ismerik a Bibliában Jézus szerepét. Túlságosan eltúlozzák a megbocsájtó hatalmát, és a szeretetét. S bizony ez csapda az embereknek.
Ő fogja az ítéletet végre hajtani azokon akik nem engedelmeskednek, és a jelenések könyve Jézusról, mint ítélet végre hajtóról szól.
Sajnos félre vezettek benneteket Jézus megváltói szerepével kapcsolatban,
Ő valóban megbocsájt, de annak is vannak feltételei, és ezt sokan figyelmen kívül hagyják, ezért aztán nagy csapdában vannak, és ezért van a "kereszténységben" ilyen engedékenység, és lazaság valamint vallási megosztottság,
Isten egységes imádatot tartott fent mindig is, és ezt újra egyesíteni fogja, s ezért vezette be Jézus ezt a munkát.
"a mi Jézusunk" a Tiéd is, csak szépet tanítottak róla hogy azt hidd hogy nem baj ha vétkezel majd megbocsát,
De azt már nem tették hozzá, hogy nem lehet örökké erre apellálni,
(Jelenések 19:15, 16) . . .. Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának borsajtóját is. 16 És felsőruháján, igen, a combján egy név van felírva: királyoknak Királya és uraknak Ura.
(Jelenések 14:20) 20 És megtaposták a borsajtót a városon kívül, és a lovak zablájának magasságáig jött a vér a borsajtóból, ezerhatszáz stadionnyira.
Ézsaiás könyvének egyik próféciája szerint kétségtelen, hogy egész nemzetek pusztulnak el, amikor megtapossák a borsajtót (Ézsaiás 63:3–6). Jóel is prófétált arról, hogy nagy ’tömegeket’, egész nemzeteket taposnak össze a ’borsajtóban’ „a döntés völgyében” (Jóel 3:12–14).
A borsajtóból kiömlő vérfolyam igen magas, a lovak zablájáig ér, és 1600 stadionnyira terjed ki.( Kb. 300 kilométernyire.)
Ez a nagy szám – melyet úgy kapunk meg, hogy a négy négyzetét megszorozzuk a tíz négyzetével (4-szer 4 szorozva 10-szer 10) – hangsúlyozza azt az üzenetet, hogy a pusztulás az egész földre ki fog terjedni
a föld szőlőjét a földön tapossák, de egyben „a városon kívül” is, vagyis nem éri kár az asszony magvának maradékát, mely az égi Siont képviseli itt a földön. A maradék a nagy sokasággal együtt biztonságban lesz, el lesz rejtve
ami azt jelenti, hogy Isten népét nem érinti, mert lesznek túlélők, ahogy az özön víz alkalmával is.
Katy Weaver
Talán a fontosabb dolog le maradt mit írtál:
Jézus most begyűjtő munkát végeztet el, és nem tehetetlen.
Annak is eljön az ideje, és ennek inkább örüljenek az emberek mert még bizonyára azért nem avatkozott még bele, mert minden próféciának meg van az ideje, és nem idő előtti.
Mert bizony sokan meghalnának azok közül is akik még méltóak lennének az életre.
(2Péter 3:3, 4) 3 Mert először is tudjátok azt, hogy az utolsó napokban gúnyolódók jönnek majd a gúnyolódásukkal, akik a saját kívánságaik szerint járnak, 4 és ezt mondják: „Hol van ez a megígért jelenléte? Hiszen attól a naptól fogva, hogy ősatyáink halálalvásba merültek, minden pontosan úgy megy, mint a teremtés kezdetétől fogva.”
Szervusz
Én már jó ideje vagyok tanú, de még SOHA nem indultam el úgy a szolgálatba, hogy na, ma szeretnék valakit MEGTÉRíTENI.
Ez nem is feladatunk.
Viszont azt a munkát végezzük, megállíthatatlanul, amelyel Jézus megbízott minket.
"Kedves Sándor én azt kérdeztem,hogy milyen bibliai alapja van annak a nagy térítési munkának amit a Jehova Tanúi világszerte végeznek."
Erre is reagálok:
Még egyszer, nem téritünk, de az igaz, hogy világszerte hírdetünk.
Az igehírdetésünknek két alapja van:
az egyik:
Máté 24:14
"És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég." (te mint Krisztus követője "követed" ezt a parancsát?)
Megfigyelted? tanúskodunk Isten Királyságáról!:)- nem téritünk.
Ha valakit érdekel Isten Királysága, akkor tovább engedelmeskedünk Jézus másik PARANCSÁNAK:
Máté 28:19, 20
19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Tehát ezt a fajta munkát nem csak az apostoloknak kellett végezni, hanem ahogyan Jézus mondta "a világrendszer befejezéséig".Ez egy hosszan tartó folyamat, és eltart ennek a világrendszernek a végéig. Adddig fogunk járni házról házra, hogy figyeelmeztessük az embereket a közelgő pusztulásra, és a menekülés lehetőségére.
Szerinteed ezt lehet valakivel erőszaakkal megtenni? Nem gondolod, hogy annak az egyénnek vágynia kell erre tanításra? Téged lehetne kényszeríteni? A majd 8 millió tanút senki nem kényszerítette semmire. Minden önkéntes. Ha valaki akar, szívesen megosztunk bárkivel bibliai igazságokat. De miért zavar ez téged és a többieket? Nem kényszerít senki, hogy szóbaállj Jehova tanúival! Vagy nem így van?
Lehet, hogy kevés a sszámunk a világ lakosaihoz képest. De elég, emberi szemszögből(Isten szemszögéből biztosan nem elég), hogy teljesedjen ez a prófécia:
Jelenések 7:9, 10,13,14
" Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaága+ voltak. És szüntelenül ezt kiáltják harsány hangon: „A megmentést a mi Istenünknek köszönhetjük,+ aki a trónon ül, és a Báránynak!”
Erre a vének egyike így szólt hozzám: „Kik ezek, akik fehér köntösbe vannak öltözve, és honnan jöttek?” Én pedig azonnal ezt mondtam neki: „Te tudod, uram.” Ő pedig így szólt hozzám: „Ezek azok, akik kijönnek a nagy nyomorúságból, és megmosták köntösüket, és megfehérítették a Bárány vérében." - ez a reménységünk.
Bárcsak te is ott lennél ebben a nagy sokaságban :)
Szerinted én most tégedet térítettelek?
Szerintem csak elmondtam amit tudok a Bibliából(hiszen ezt teszed te is), majd eldöntheted, mit kezdesz ezzel az információval.
El is felejtheted.
Utána is járhatsz, van e valóságalapja, mert az életedről van szó.
„embereket térítünk,” (2Kor 5:11, károli).
„embereket győzünk (nyerünk) meg.” (Vida)
„erre akarjuk rábírni az embereket.” (Soós)
„embereket hódítunk”. (Raffai)
„ emberek helyeslésére számítunk”. (Kecskemethy)
„az embereket hozzuk a’ hitre,” (Arany)
„meggyőző hatással vagyunk az emberekre,” (UV)
Rábeszélés, meggyőzés, megnyerés, ez a szó értelme.
„És Agrippa Pálhoz fordulva szólt: Bizony kis híja, s rábírsz, hogy keresztyénné legyek.” (Apcs 26:28, Masznyik)
Ugyanaz a görög kifejezés köszön vissza mindenhol – peithó. A rábírás, meggyőzés, hitrehozás az egyben térítés is. Legalábbis a fordító szemszögéből.
Kedves Katy W.és kedves Zitus!
Megmondom őszintén,hogy kb egy fél órája ülök a gép előtt és azon gondolkodom,hogy most mit tegyek. :) Nyomjak egy X-et és felejtsem el ezt az egész beszélgetést örökre,vagy pedig írjam meg,hogy mi a véleményem rólatok. :)
Végül úgy döntöttem mint látjátok is,hogy írok röviden pár szót.
Katy,ahogy olvastam soraidat egy rém film jelent meg előttem,ahogyan egy bosszúálló isten irtsa ki az embert a legnagyobb kegyetlenséggel.
Áruld el nekem légyszíves,hogy milyen éjszakáid és álmaid vannak az ilyen gondolataid hatása alatt?
Nem találok megfelelő szavakat,hogy ne keltsek botrányt,egyszerűen le vagyok blokkolva....
Istenem Őrizz meg tőlük!!
Hogy mered Jézus nevét a szádra venni?
Hogy van merszed azt mondani,hogy te Jézus követője vagy?
Hogy van merszed annak a nevét a szádra venni aki meghalt azért,hogy az embert megmentse?
Jézus elküldte tanítványait egy pogány világba,hogy az emberek megismerjék a jó hírt és térjenek arra az útra amelyt Ő maga taposott ki.
Ti mit tesztek!? Vissza vezetitek az embereket a démon istenetekhez.
Zitus azt mondod,hogy ti nem térítő munkát végeztek...
Hát akkor mit?
Ha az ember kidob titeket az ajtón bemásztok az ablakon.
Ha kimegyek a közértbe ott vagytok az utca sarkon,ha állok a buszmegállóba ott vagytok és FENYEGETTEK,hogy ha nem térek meg akkor meghalok....
Nem,nem írok többet mert....egyszerűen nem megy az írás.
Őrizzen meg tőletek az Isten mindenkit!
Itt Julianna azt írta,hogy az iszlám nagyon veszélyes.
Igen egyetértek,veszélyes mert az iszlám életeket követel,de a jehova tanúi lelkekre vadásznak.
Nyájasak de veszélyesebbek az iszlámnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!