és miért maradnál meg a kereszténységnél? Nézz végig több vallást is. Lehet, hogy pl a buddhizmus közelebb áll hozzád.
2014. jún. 22. 20:47
3/41 A kérdező kommentje:
2-es: azzal kezdtem, hogy végignéztem a vallásokat de a keresztényt választottam!
2014. jún. 22. 20:51
4/41 anonim válasza:
" melyiknek a leghelyesebb a teológiája?"
A teológiája mindegyiknek helyes.
Az IDEOLÓGIÁJA az különbözik.
Javaslom, akkor válassz vallást, ha már ezekkel tisztában vagy, és ne mások tanácsára, hanem belső késztetésből.
2014. jún. 22. 21:13
5/41 anonim válasza:
Sajnálom a kedves kérdezőt, kisujjadat nyújtod és letépik a fejedet is a Jehovások, és a Hit Gyülekezete. Majd meglátod, vicces lesz! :))
2014. jún. 22. 21:17
6/41 A kérdező kommentje:
4-esnek: Ha mind1iknek helyes akkor mért van különböző tanítása a katolikusnak, reformátusnak, adventistának pl. a halál utáni léttel kapcsolatban??
2014. jún. 22. 21:17
7/41 anonim válasza:
Én hetednapi adventista vagy, ezért értelemszerűen a magam gyülekezetét ajánlom.
A magam részéről azt tanácsolom, hogy magad alakísd ki a személyes álláspontodat a Biblia alapján. Mi adventisták valljuk a "Sola Scripzuta" (Egyedül az Írás) elvet, miszerint a Bibia saját magát magyarázza.
2014. jún. 22. 22:03
8/41 anonim válasza:
Sok egyház vallja a Sola Scripturát, és mégis mindegyik máshogyan magyarázza a Bibliát...
2014. jún. 22. 22:25
9/41 anonim válasza:
Talán azért, mert az a sok egyház már csak névben vallja a Sola Scripturát. Ezért azért is mondom, mert azok a protestáns egyházak, akik például átálltak a történetkritikai szemléletre, a gyakorlatban nem a Sola Scripturát alkalmazzák.
2014. jún. 22. 22:27
10/41 anonim válasza:
Sola Scriptura = Sola Biblia + Sola E.G.White összes.
Magyarázza önmagát? Akkor miért kell bibliamagyarázó prófétaasszony? Na, mindegy...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!