Szeretnék tartozni valami vallási közösséghez. Melyiket ajánljátok, ami nem elvakult és nem akar másokat megtéríteni és nem az az általános templomban éneklős valami, hanem konkrét haszna van annak, hogy oda járok?
Milyen hasznot keresel: lelkit vagy anyagit ?
Isten kozossege vagy az emberek kozossege a fontosabb ?
Ha az emberek kozossege, akkor valassz valamely protestans felekezet kozul.De akar a katolikusokat, vagy iszlamot is valaszthatod...
Ha Isten kozossege es a belso beke fontos, akkor olyant kell keresned, mely megorizte a mai napig az apostoloktol szarmazo hittanitast es szertartast. Egy van ilyen es nem kozismert.
Ha az emberek kozosege fontosabb akkor valamely business-vallas/felekezet korul kell keresgelned.... szvsz az ottlet ertelme anyagi, lelkileg nagyon keveset ad ezek kozul barmelyik.
Itt a listaja magyarorszagi felekezeteknek:
Szia!
A gnoszticizmus,miszticizmus,egyiptomi alkímia,haszidizmus,kabbala,szufi,taoizmus,zen buddhizmus!Szerintem ezen irányzatok irodalmával érdemes foglalkozni,mert a szabad megismerés felé mutatanak utat és nem akarnak megkötni!
Ha az emberek közössége fontosabb, nem Istené, messze kerüld el Jehova Tanúit - remélem segítettem! :))
(Kiegészítettem, nehogy félreérthető legyen annak, akik csak az én válaszomat olvassa el magában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!