Szeretnék tartozni valami vallási közösséghez. Melyiket ajánljátok, ami nem elvakult és nem akar másokat megtéríteni és nem az az általános templomban éneklős valami, hanem konkrét haszna van annak, hogy oda járok?
okean!
A Lectorium Rosicrucianum,de nem vallási közösségként ,hanem szellemi iskolaként működnek!Legalábbis én őket ismerem,ami nem jelenti azt,hogy mások ne taníthatnának gnosztikus tanokat!
Arra gondoltam (lehet, hogy merész a feltételesés, de mégis megkockáztatom) hogy te sem vagy minden igazság birtokában és akarva, akaratlanul, de az ember tanul az élete során, főleg ha még céltudatosan kutat is bizonyos témában! Na most, ha ez így van, akkor miért ítélsz előre, hogy csak egy bizonyosfajta közösséget akarok magamnak? Sőt, honnan veszed, hogy az számít egy kielégítőbb élet érdekében (amire gondolom te is vágysz), hogy TE mit akarsz magadnak?
Szerintem eleve rossz a felfogásod erről, hiszen ha belegondolsz, abba már nagyon sokan belebuktak, hogy a saját ízlésüknek megfelelő csoportot választottak maguknak. Miből gondolod, hogy ha találsz egy "bandát", akikkel jobban egyetértesz, az hosszú távon jó lesz neked és hogy nem vezetnek félre?
Szerintem az igazságot kellene alapul venned, nem a saját ízlésedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!