Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék tartozni valami...

Szeretnék tartozni valami vallási közösséghez. Melyiket ajánljátok, ami nem elvakult és nem akar másokat megtéríteni és nem az az általános templomban éneklős valami, hanem konkrét haszna van annak, hogy oda járok?

Figyelt kérdés
2012. dec. 15. 12:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Pietrosol: de van gnosztikus vallásos közösség magyar országon, rendes vallási élettel? (tehát nem csak egy halott honlap pl :)
2012. dec. 15. 19:18
 12/19 Pietrosol ***** válasza:

okean!

A Lectorium Rosicrucianum,de nem vallási közösségként ,hanem szellemi iskolaként működnek!Legalábbis én őket ismerem,ami nem jelenti azt,hogy mások ne taníthatnának gnosztikus tanokat!

2012. dec. 15. 19:31
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
Javaslom a pogány vallásokat. Pl. a wicca.
2012. dec. 15. 22:49
 14/19 anonim ***** válasza:
Pietrosol: Köszönöm! Viszont szerintem ez nem elégítené ki kérdezőt. Ha jól értem ő valami hús vér emberekkel való közös szertartásokra és összetartozásra vágyik. És kevésbé számít neki, hogy mi a hit rendszer tartalma. Hanem az, hogy emberileg ez mennyire élő.
2012. dec. 15. 23:01
 15/19 A kérdező kommentje:
Igen, leginkább az emberi közösség érdekel, kicsit mélyülve el a Bibliában, vagyis beszélgetni róla pl: kinek mi a véleménye bizonyos pontokról. Nem pedig az a típusú, ahol felolvassa a pap a templomban aztán énekelnek és csókolom.
2012. dec. 16. 09:47
 16/19 anonim ***** válasza:
61%
Kedves kérdező, te előre meghatározod magadban, hogy mibe akarsz hinni? Ebben nem befolyásolhat semmilyen vizsgálati eredmény?
2012. dec. 17. 01:00
 17/19 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nem tudom miről beszélsz?? Milyen vizsgálati eredmény??
2012. dec. 17. 13:23
 18/19 anonim ***** válasza:
31%

Arra gondoltam (lehet, hogy merész a feltételesés, de mégis megkockáztatom) hogy te sem vagy minden igazság birtokában és akarva, akaratlanul, de az ember tanul az élete során, főleg ha még céltudatosan kutat is bizonyos témában! Na most, ha ez így van, akkor miért ítélsz előre, hogy csak egy bizonyosfajta közösséget akarok magamnak? Sőt, honnan veszed, hogy az számít egy kielégítőbb élet érdekében (amire gondolom te is vágysz), hogy TE mit akarsz magadnak?

Szerintem eleve rossz a felfogásod erről, hiszen ha belegondolsz, abba már nagyon sokan belebuktak, hogy a saját ízlésüknek megfelelő csoportot választottak maguknak. Miből gondolod, hogy ha találsz egy "bandát", akikkel jobban egyetértesz, az hosszú távon jó lesz neked és hogy nem vezetnek félre?

Szerintem az igazságot kellene alapul venned, nem a saját ízlésedet!

2012. dec. 17. 17:43
 19/19 anonim ***** válasza:
76%
előző: ez igazán vicces volt :)
2012. dec. 18. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!