A vallás vagy akár a hit nem csak a gyengéknek van? Akik félnek felelősséget vállalni és igy áttehetik máshova?
én szernék hinni de gyengének érzem magam tőle.(amúgy is-de az olyan szánni való ha a gyakorlati világ megoldatlanságaitól odamenekülnék ) meg olyan hiteltelen mert a vágyaim amit belül érzek mások. a képmutatást meg utálom.
jajj ..és az áhítatoskodás amit sajnos nem bírok még :( olyan ellenérzést vált ki belőlem ..igy az Úr .ugy az Úr ..-ez is olyan ..valószerűtlen .Annyira más az emberi természet. Ne provokálni akarok a kérdéssel, és szeretnék békét a lelkemben érezni, de eddig csak a taszítás maradt bennem. Minden igazi belső késztetés után ha elmenetem templomba -csak ürességet éreztem, hogy kudarc az egész. nem találtam a helyem a hitben sem a vallásban . :(
Ha nem találod a helyed a kereszténységben (burkoltan erre a hitre céloztál úgy érzem) akkor nem kell erőltetni. Bármi ami nem természetes, szívből jövő, esetleg ösztönös, az komoly gondokat okozhat a későbbiekben. Én is olvasgattam a Bibliát, nem jött be, elfogadtam, hogy nem arra születtem, hogy keresztény legyek. De senkinek sem muszáj, semmi nem kényszerít erre.
Amit én tudok ajánlani neked, hogy keresgélj. Kutatgass más világnézetek, életértelmezések után. Én például a jógát, a meditációt éreztem közel magamhoz, és ezeket kezdtem el tanulmányozni nem is olyan rég. Számomra sokkal kézzel foghatóbb cselekvések ezek, mint pl. az imádkozás. Nyilván itt magamból indultam ki, nem azt mondom, hogy Te is ezeket próbáld ki, mert lehet, hogy neked ezek sem tetszenének :)
Írtad, hogy a gyakorlati világ megoldatlanságaitól menekülsz valahova. Szerintem ez teljesen természetes, kevesen bírják ezt az eltorzult világot, és néha ki kell ereszteni a gőzt. Valaki a sportban találja meg a menekülést, valaki a nyaralásban, valaki a féktelen bulizásban, valaki templomba jár. Nem vagy ezzel egyedül :)
Elsönek : talán.. hogy megszabaduljak a lelki fájdalomtól.Hogy ne legyen minden értelmetlen. Hogy Éljek mielőtt meghalok. És hogy tudjak nevetni, és ha kicsit boldog vagyok -ne érezzem hogy valami árny van felettem..
Naés hogy elhiggyem h járhat a boldogság..ilyenek..)))
Agy-mosott révületbe viszont nem akarok esni ,és semmi szekta 'áldozata' sem akarok lenni.
Olvasd el Paolo Coelho: Alkimista című könyvét. Szerintem segíteni fog.
Egyébként meg ahány ember, annyiféle vallás. Ki mire használja. Ha valaki kicsinyes, akkor a hite is az lesz. Ha valaki egoista, akkor a vallása is csak őt szolgálja és így tovább.
Olvass utána. Egyébként meg a vallásban önmagában soha nincs semmilyen rossz, csak az egyes ember tudja visszataszítóvá tenni.
Például a szeretetben sincs, de szeretni is mindenki másképp szeret.
Nem gyengeség kérdése a hit.
Sőt.
Ha valahol akkor itt kell csak igazán felelősséget vállalni a tetteinkért.
Mert a teremtő nem árul zsákba macskát.
Azzal amit kaptál, az életedet, a gyermeket, a földet, mindennel el kell számolnod, mikor mit tettél ellene, vagy mellette.
Zsömle/lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!