Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik felekezetet ajánljátok?

Melyik felekezetet ajánljátok?

Figyelt kérdés

Már voltam 8 keresztény gyülekezetben de nem tudom melyiknek a leghelyesebb a teológiája?

Csak mert mindegyiknek különbözik ezért így honnan tudja az ember melyik a helyes?

Pl. a katolikus a katolikust tartja jónak a ref. a reformátust stb.

2014. jún. 22. 20:35
1 2 3 4 5
 21/41 Szeressük egymást ***** válasza:
78%

Pünkösdi karizmatikus neoprotenstáns: H.GY. :-)

Vannak olyan felekezetek, amelyeknek az Istentiszteletéről meg kellett volna tudnod ítélni (hogy ha kinyitod a Bibliát vagy van egy kis Bibliaismereted), hogy ott valami nem stimmel. De ez nem volt a kérdésedben, ezért nem részletezem. Sola scripturás reklámok után se jó vakon menni. :-)

2014. jún. 23. 12:04
 22/41 KZitus ***** válasza:
"Sok egyház vallja a Sola Scripturát, és mégis mindegyik máshogyan magyarázza a Bibliát..." = egyetértek ezzel, sőt még egy valláson belül is
2014. jún. 23. 12:15
 23/41 KZitus ***** válasza:
7%

Szervusz

Az életed kevés lenne, hogy végigjárd az összes, illetve a több száz gyülekezetet, egyházat...

De miért?

Ne a sok hamis pénz között keresd az igazit, inkább ismerd megy az EGYETLEN Isteni, illetve Krisztusi tanítást, és akkor ha ezt ismered, minden hamisat, azzal nem egyezőt könnyedén felismered. Ráadásul ebben Isten is segít. Ezt ígéri.

Fogadd meg induló tanácsként Jézus szavait:

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket” (MÁTÉ 11:28).

Máté 6:24 " Senki sem szolgálhat rabszolgaként két úrnak; mert vagy az lesz, hogy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az, hogy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti..."

János 17:3 " Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."

Ezt várja Isten tőled is:

1Timóteusz 2:3," Ez a jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson."

2014. jún. 23. 12:27
 24/41 A kérdező kommentje:
Vagyis? Hova menjek? Vagy hova ne menjek?
2014. jún. 23. 13:32
 25/41 anonim ***** válasza:
33%

Mit szeretnél, attól függ. Egy törvényekkel kikövezett útvesztőben tengődni (lehet, hogy erre van szükséged, nem tudom...), ilyenek a törvényt részben megtartó gyülekezetek.

Ha érdekel a véleményem, kettő gyülekezetet találtam, aki nem aszerint mérlegeli a tagjait, hogy ki beszél haladzsa nyelven, ki hány házba kopogtatott be, hogyan ejti az egy igaz Isten nevét, melyik napot hogyan tartja meg, milyen volt az előélete, eszel-e húst, és ha igen, milyet, hanem a törvénykezés helyett, az életet, Jézus urunkat hirdetik, kiemelve kegyelmét, hogy te meg-vagy-váltva!

Az egyik a Szövétnek gyülekezet, Kubinyi Károly vezetésével, a másik a Budapesti Autonóm gyülekezet (BPA), tőlük főleg Görbicz Tamás előadásait hallgattam eddig. Ők nem mellékesen jó kapcsolatban vannak egymással, Görbiczet nem egyszer láttam a Kubinyi előadásain. Szerintem érdemes velük kezdeni (vagy egyben végezni is). Nem mondom, hogy minden értelmezésük helyes, de mástól eddig nem hallottam a kegyelem hirdetését, csupán a törvénykezést.

A youtube-ról nagyon sok előadást letölthetsz, de itt a két honlapjuk is.

[link]

[link]

2014. jún. 23. 14:11
 26/41 anonim ***** válasza:
67%

Tudtam, hogy Péter válaszolni fog! :D

Kérdező! Azt válaszd, amelyiket hozzád a legközelebb áll.

(Én a helyedben nem mennék egyik gyülekezetbe sem.)

2014. jún. 23. 14:14
 27/41 anonim ***** válasza:

A leg jobb ha először Jézus Krisztushoz mégy .Majd Ő elvezet egy jó közösségbe.

Honnan tudnád meg itélni melyika helyes,és melyik tévtanítás ,vagy szekta?

Mindenki a maga lovát discéri.

A jehovisták avval kezdik,hogy egyböl ismerd meg az igazit,vagyis az övéket,mert a többi mind hamis.

Na de mivan ha éppen az övék hamis?Mivel nem is ismerik a többit mert nem lehet nekik mást olvasni csak a kiadványukat.

Egy másik téma,ahol nyelveken szolnak,abba a gyülibe nem szívesen tennémbe a lábam.

Akkor mi a mérv adó?

A Biblia tekintélye,Jézus egyedüli megváltó munkája,nem kell még Mária,vagy valaki szent,vagy egy Jehova név.

Jézus Tökéletes Isten és Tökéletes Ember.

Egystzerüen halgasd meg a gyülekezet hírdetéseit,ha nem a feltámadott Krisztus van a középpontban ,job ha tovább álsz.

A sok között talán a Babtista közösséget ajállanám ,aha van a közeledbe.

2014. jún. 23. 15:59
 28/41 A kérdező kommentje:

Persze azt fogom választani amelyik szimpatikus illetve ha kapok isteni sugallatot, hogy melyikbe menjek.

A kérdés ugye az volt, hogy mért különböznek a tanítások és ha már nem 1formák akkor melyik helyes (mivel mást vallanak)?

Mondjuk már párat talonba tettem.

2014. jún. 23. 16:22
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem oda menj, ahol a Szent szellem ereje hatalmasan működik, ott jelen van Isten dicsősége.
2014. jún. 23. 16:42
 30/41 anonim ***** válasza:
24%

Igen, és ott idézheted ezeket a sorokat:

Mt 7,22

Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

23. És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

2014. jún. 23. 16:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!