Melyik felekezetet ajánljátok?
Már voltam 8 keresztény gyülekezetben de nem tudom melyiknek a leghelyesebb a teológiája?
Csak mert mindegyiknek különbözik ezért így honnan tudja az ember melyik a helyes?
Pl. a katolikus a katolikust tartja jónak a ref. a reformátust stb.
Márk 16/15: És monda nékik: ELMENVÉN E SZÉLES VILÁGRA, HIRDESSÉTEK AZ EVANGÉLIUMOT MINDEN TEREMTÉSNEK.
AKI HISZ, ÉS MEGKERESZTELKEDIK, ÜDVÖZÜL, AKI NEM HISZ, ELKÁRHOZIK.
AZOKAT PEDIG, AKIK HISZNEK, ILYEN JELEK KÖVETIK, AZ ÉN NEVEMBEN ÖRDÖGÖKET ŰZNEK, ÚJ NYELVEKEN SZÓLNAK, KÍGYÓKAT VESZNEK FÖL, ÉS HA VALAMI HALÁLOST ISZNAK, MEG NEM ÁRT NEKIK, BETEGEKRE VETIK KEZEIKET, ÉS MEGGYÓGYULNAK:
Ezek a szavak nagyon is konkrétak, érthetőek, egyenesek. Fel lehet ismerni a keresztényeket, mert jelek, csodák kísérik azokat, akik hisznek.
Isten természetfölötti, és akik őt követik, azoknak is természetes kell, hogy legyen a természetfölötti dolgokban járás.
Az evangélium hirdetését követik a jelek és csodák.
És Jézus azt is megmondta, hogy ki lesz, aki üdvözülni fog. Nem az, aki jeleket és csodákat visz végbe, mert ahogy mondta lesznek olyanok, aki jeleket és csodákat tesznek az Ő nevében, mégsem ismeri őket, hanem elkárhoznak. Jézus ítélete úgymond egyszerű. Amit teszel másokkal, vele teszed, amit nem teszel másokkal, vele nem teszed.
Máté 25;31-46
És ha a kegyelmet és az evangéliumot hirdeted ezáltal, azaz a jó hírt, hogy megbocsátattak a vétkeid, megláthatod mindazt az üldözést a világ részéről, amit megígért, és a csodákat is, amik kísérnek. Nem neked kell a csodák felé menned, hanem a csodák jönnek hozzád, tetszik érteni? Neked Krisztushoz kell menned, és nem a csodák felé.
Azokra, akik bár tesznek csodálatos dolgokat, de még csak nem is maguktól, hanem Jézus nevében, gyümölcsük mégsem jó, ugye itt kanyarodunk vissza ahhoz az ítélethez, amire hivatkoztam, hogy az emberekkel nem kegyelmesek, ítélkezők, törvénykezők, mikor éhesek, nem adnak, mikor szomjasak nem adnak, mikor fáznak, nem öltöztetik, és ha eggyel is nem cselekedték ezeket, Jézussal nem cselekedték. Tehát nem a gyümölcs hozza a csodákat. Jézus azt mondta, ilyenek követik, nem azt, hogy akik ilyeneket tesznek, azokat kövessétek, oké? Azt, hogy mikor jövök vissza, és mikor megyek el, az viszont nem a Te privilégiumod, gondolom ezt a részét megbeszéltük.
Szervusz
ok..bocs, nem rossz értelemben írtam
am én nem ebben a verzióban hiszek, aki tudja a másik változatot, írja le gyorsan anyatának, mert én most fagyizni megyek. köszi
Szia!
Elovasva az előző kommenteket azt javaslom, hogy keresd Istent a legkézenfekvőbb helyen, magadban.
Amikor Jézustol meg kérdezik Te mijen jelt mutatsz nekünk?
Mit mond?
E gonosz és parázna nemzedék jelt követel,de nem adatik neki...
A jelek csodák csak félre vezetik az embereket.
Jézus ha fontoslenne ki hangsújozta volna a nyelveken szólást.De nem tette .
A Márk ev. vége egy be toldás,nem baj???
Az igaz ember a hite által él.
Kérdező!!Nagyon vigyázz a jelekkel ,álmokkal ,látomásokkal,nyelveken szólásokkal,stb...
Higy az Úr Jézus Krisztusban és üdvösséged lesz.
Bocsi a helyes írásért.
A legnagyobb baj nem az, hogy hogyan érted ezt, hanem a gond ezzel az, amire fel is kaptam a vizet, ezt írtad:
" Fel lehet ismerni a keresztényeket, mert jelek, csodák kísérik azokat, akik hisznek. "
Megfordítom, akit nem kísérnek ezek, azok nem keresztények. Ugyan ez a tender van más gyülekezetekben, aki nem beszél halandzsául (bocsánat, nyelveken), nem töltekezett be, aki nem jár házról házra, az nem követi Krisztust, aki nem tartja be a szombatot, az nem követi Krisztust, stb. Ez kérem törvénykezés, és ítélet. Ha nem teszek csodákat, nem vagyok keresztény, kvázi tovább szőve a gondolatot, elkárhozok. Ez tetszik tudni nagyon, de nagyon messze van ez a mentalitás Krisztus kegyelmétől. Pusztán egy könyv néhány mondata (melynek nem mellékesen az ellenkezőjét is megtalálni benne) megítéltetsz abból embereket, ráadásul pont az említett Márk vége nem egy leleten hiányzik. Tehát eredetisége a szövegnek máig kérdőjeles. Három kézirat tartalmazza, a Codex Alexandrinus, a Codex Ephraemi és a Codex Bezae, míg négy kézirat nem, a Codex Sinaiticus, a Codex Vaticanus, a sínai szír kódex és az örmény változat.
Tehát a probléma pont az, hogy attól vagy keresztény, mert ezt vagy azt teszed. Tehát megfordítva nem vagy keresztény, azaz Krisztus követő, mert ezt vagy azt nem teszed. Nagyon egyszerű ítélet alá esni. Pedig az, hogy elkerüld az ítéletet egyetlen dolgot kell tenned. Nem kell, beszélned nyelveken, nem kell csodákat tenned, nem kell egyetlen törvényt sem betartani, hanem egy dolgot kell tenned, nem ítélhetsz másokat. Ugyanis ha nem így lenne, Jézus szava megkérdőjelezhető lenne: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek."
És így folytatódik: "Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek."
Ez párhuzamos azzal az ítélettel, amit mondtam, a Máté 25-el hogy amit teszel vagy sem, azt Jézussal nem teszed, vagy teszed. Ha kegyelmezel, megkegyelmeznek, ha nem ítélsz, nem ítéltetsz. De ha törvénykezel, te magad is törvény alá kerülsz.
De visszatérve a csodákra, a csodák kísérhetnek, de nem neked kell a csodákat kísérned. Tehát nem neked kell menned a csodákhoz, hanem a csodák jönnek esetleg, érted? De ha megtértél, akkor tudhatnád, hogy a megtérés, mint folyamat, és mint "villámcsapás" már egy csoda. A legnagyszerűbb csoda, ami emberrel itt megtörténhet.
Én a Szentírást idéztem,Jézus szavait, nem magamat. Egyébként a kereszténység mára már túl tág fogalom lett, hiszen vannak meleg keresztények, alkoholista, családbántalmazó keresztények. Én nem is mondom magam kereszténynek, sem vallásosnak, sem hívőnek. Csupán szeretem Őt.
Visszatérve a másik változatra: Jézus azt fogja kérdezni tőlünk, mi alapján akarjuk az üdvösséget. Erre válaszoltak egyesek úgy, hogy "mindennap veled voltunk, csodákat tettünk, stb". Nos, abban egyetérthetnénk, hogy ez a válasz nem helyes.
"Jézus azt fogja kérdezni tőlünk, mi alapján akarjuk az üdvösséget."
Na ez az, ami nem szerepel a Bibliában.
Tehát ez a változat kuka...
Ha elolvasod a Máté 7;22 előtti sorokat is, és összeveted az "én változatommal", szerintem elég nyilvánvaló, hogy nincsenek változatok, csak egy, főleg, ha melléteszed a Máté evangéliuma 25-ből Jézus ítéletét is.
Ha magadat nem nevezed kereszténynek, ezzel azt mondod, hogy nem vagy Krisztus követő. Krisztus szelíd volt, kegyelmes, nem ítélkező, etc. etc.
Viszont, ha Jézust szereted, (gondolom ezzel azt is kijelented, hogy Istent szereted, hiszen Ő küldte) akkor gondolom szereted az embereket is. Mert aki felebarátját gyűlöli, és azt mondja, hogy az Istent szereti, hazug az.
1Jn 4,20 "Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?"
Viszont akkor keresztény vagy, ha szereted atyádfiát, mert akkor Krisztust követed.
Ezzel jól eltértem... Na, megyek, mert szétoffolom csak az egész kérdést. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!