Melyik felekezetet ajánljátok?
Már voltam 8 keresztény gyülekezetben de nem tudom melyiknek a leghelyesebb a teológiája?
Csak mert mindegyiknek különbözik ezért így honnan tudja az ember melyik a helyes?
Pl. a katolikus a katolikust tartja jónak a ref. a reformátust stb.
"Sola Scriptura = Sola Biblia + Sola E.G.White összes.
Magyarázza önmagát? Akkor miért kell bibliamagyarázó prófétaasszony? Na, mindegy..."
Maga Ellen White mondta azt, hogy a Biblia önmagában is elegendő arra, hogy megvilágosítsa a legsötétebb elmét is. Éppen ezért írja azt a bizonyságtételekben, hogy amikor a nem hívő embereknek beszélünk a hitünkről, ne az ő írásaiból magyarázzunk, hanem a Bibliából, nincs értelme egy olyan embernek az ő írásaiból idézni, aki előtt a bizonyságtételeknek nincs tekintélye.
Vagyis Ellen White is a Sola Scriptura elvet tanította.
Minden egyházban vannak Bibiamagyarázók, szerinted Luther mi volt? Az ő írásai a protestáns teológiában még a mai napig használatosak. A Sola Scriptura attól Sola Scriptura, hogy a hitevek kialakításához csak a Szentírást használjuk. A h.n. adventistáknak pedig egyik hitvallását sem Ellen White alkotta meg, hanem komoly Bibliatanulmányozás és az előreformációs és reformációs mozgamak figyelembevételének az eredménye.
De Kérdező! Ilyen gikszereket szerintem minden gyülekezetnél találsz. Az adventista gyülekezetek, hogy a legjobbak, nem mondom, viszont remek gyülekezet. Egy próbát mindenképpen megér. Megér annyit, mint bármelyik más is.
A hibákat lehet sorolni mindegyiknél, de érdemes a pozitívumokat is sorolni. Hidd el, nem mindig az a fontos, hogy a Bibliát hogyan magyarázzák. Ez mind csak a tudás fája. Erről nem is kell ennünk. Nekünk az élet fája adatott, ami Krisztus. Az Ő váltsága a fontos, az Atyának a kegyelméből. Ahogy Pálnak mondta:
Korinthusbeliekhez írt II. levél 12. rész
7. És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nékem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam.
8. Ezért háromszor könyörögtem az Úrnak, hogy távozzék el ez tőlem;
9. És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.
Hagyd Istenre, hogy oda vezessen, ahol neked a legjobb. Engem is oda vezetett, ahol a legjobban tudok szolgálni és fejlődni.
Nem lényeg a felekezet, vér a szektások hajlamosak magukat egyedüli üdvözítőnek kikiáltani, bár ezt nyilvánosan tagadják az adventisták is és a jehovisták is. Ha mégis náluk kötsz ki, akkor vigyázz arra, hogy ne lépj az ő útjukra, nehogy elkezd magad felsőbbrendűnek érezni.
A saját fülemmel hallottam adventista szombatnap imádáson, hogy kerek perec kijelentették, hogy minden egyház tévtanitó, náluk van egyedül az igazság.
De ha Isten oda szán téged, akkor oda kell menned. Imádkozz érte, kérdezd meg tőle, hogy Atyám melyik gyülekezetet szánod nekem?
...No most légy okos domonkos...
Ahány felekezet, mind ugye a magáét ajánlja....no most melyiknek van igaza...:)
Ha most látunk sok gyémántos gyürüt, de ebböl csak az egyik az igazi gyémánt. Hogy tudjuk meg, melyik az igazi?
Katy
Pünkösdi gyülekezetek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!