Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, ez igaz?

Jehova Tanúi, ez igaz?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm azt mondta, hogy Jehova Tanúi tipikusan azok akik bort isznak, de vizet prédikálnak. Azt is mondta, hogy legtöbbjük részeges és mivel a biblia engedi veri a gyerekét. Ha valaki beengedi őket, megiszák az otthon lévő alkoholos italokat. Az ismerősöm szerint nem ritka az összejöveteleiken a tudatmódosítószerek használata, mondván, így kerűlnek közelebb Istenhez. Nagyon megrökönyödtem ezt halván, ma is láttam két tanút és rögtön elkezdtem a másik irányba menni.

2014. jún. 14. 13:28
1 2 3 4
 31/35 KZitus ***** válasza:
12%
"Arról beszéltek, hogy eljönn a világvége és ha nem állok be közéjük, akkor a lelkem elkárhozik." - lehtetlen, hogy egy Tanú, ezt, így, ebbeen a formában kimondta, már csak azért sem, mert szinte soha nem használják az "elkárhozik" szót, ez más egyházakra jellemző.:)
2014. jún. 20. 11:14
 32/35 KZitus ***** válasza:
12%

3Mózes 24:16

" Aki tehát becsmérli Jehova nevét, az halállal lakoljon. Az egész közösség kövezze meg. A jövevényt csakúgy, mint a bennszülöttet meg kell ölni, ha becsmérli a Nevet."

Bár ez az izraelitáknak lett mondva, Istennek nem változott a véleménye az Ő nevéről. Hiszen több ezer évvel később maga Jézuss is szentnek tartotta Atzja nevét.

Ezért tanította követőit is erre: "Ti tehát így imádkozzatok: »Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved."

Nem lehet ilyen gyalázatosan beszélni Isten Szent nevéről, ahogyan az itt válaszolók teszik, - büntetlenül. Lehetetlen, hiszen Isten igazságossága TÖKÉLETES.

2014. jún. 20. 11:30
 33/35 anonim ***** válasza:
12%
Ez eggyáltalán nem igaz mi határozottan nem támogatjuk az alkoholt és nem verjük a gyerekeket
2014. jún. 21. 22:02
 34/35 anonim válasza:
Hát...ezen jót nevettem :D Aki ezt állítja, az áll alkohol és tudatmódosítószerek hatása alatt.
2014. jún. 27. 20:26
 35/35 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon sok jó dolgot hírdetnek a tanúk,ezt elkell ismerni.

Steretnének a Királyságba bejutni,és aztv szeretnék ha minnél több ember jutna be.

Jézus is ezt szeretné,hiszen ezért jött ,hogy hírdesse az Isten Királyságát,és el is hozta a meghívókat.

Minden ember mehet az Ő vére álltal,ha hisz bene.

Sehol nem olvassuka Bibliába ,hogy Jehovában kellene hinni.

Csak Jézus rol olvasunk minden hol,hiszen róla tesznek bizonyságot az írások a próféták,az egész biblia.

Na akkor hogy is van ez a tanúskodás ?nem Jézus mellet kellene tanúskodnotok ,kedves tanúk?

2014. jún. 27. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!