Jehova Tanúi, ez igaz?
Vidiripi
Katy!
"ördögtornyos barátom, nem hallottad még, hogy a sokszor elismételt vicc már nem érdekes... inkább már amolyan ideges rángatózásféle"
De az viszont tény hogy nem Jézus neve miatt üldöznek titeket. Kinek a tanú is vagytok?
Kérdező!
Egy időben ki volt írva közösségi oldalakra hogy Bill Gates elosztogatja a vagyonának egy részét. Érdekes módon a tv Híradóban nem volt ilyen hír pedig sokan beszéltek róla.
De ettől függetlenül biztos igaz a hír.
A helyzet az hogy én nem vagyok tanú de ami azt illeti ekkora ostobaság mellett nem tudok elmenni szó nélkül.
Tedd már meg hogy megkérdezed az ismerősödet hogy ő kitől hallotta! Illetve hogy ez személyes tapasztalaton alapul. Sőt még azt is kérheted tőle hogy mutassa meg hogy hol az a hely ahol ez tapasztalta. Még a végén kiderül hogy valami italbolt és nincs köze a tanúkhoz.
Egy kicsit ésszerűen kellene gondolkodni. Hogy lehetséges az hogy ilyen dolgokról csak egyetlen személytől hallasz infót? Senki másnak nem tűnnek fel az ilyen dolgok?
A kérdéseket lehetne még folytatni. De azt tény hogy amit mondott neked az ismerős annak te nem ismered a valóságtartalmát. S hogy még csak az sem jutott eszedbe hogy visszakérdezz így javaslom hogy ezentúl legyél óvatosabb mert így könnyen becsaphatnak.
S meg is teszik ha rájönnek hogy te plusz infó nélkül elhiszel bármit.
"Egy ismerősöm azt mondta..." Na, itt bukott meg az egész.
2,3,4,6,10-es válaszoló pedig ne hazudjon, mivel az nem keresztényi tulajdonság, épp ellenkezőleg. János 8:44 "Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Egyébként az nem lehet Jehova Tanúja, aki részeges, illetve drogozik, vagy veri a családját.
A fent említett Igét ajánlom számodra és az ismerősöd számára is, elmélkedjetek rajta mielőtt hazugságot terjesztetek.
KZitus! amiket bemásoltál azok Jézus szavai.
ha Jézus tanúja volnál akkor igaz volna rád is ,de ti,"Jehova Tanú "vagytok,és nem Jézus nevéért gyaláznak titeket ,hanem a saját butaságotokért.
A keresztyén azt jelenti Krisztus követője!
A Jehova Tanúja ,azt jelenti egy szekta tagja ,akikelferdítika Biblát,és maguk felálított tanításokat hírdetnek bibliai versekkel próbálva bizonyítani az igazuzak,amit a tudatlanok sajnos el is fogadnak.
Zituskám,a Feltámadott Krisztust hírdesd,hogy Ő fog ítélni élőket és holtakat.és csak Ő ad bűnbocsánatot és nem Jehova!
Nem vagyok Tanú!
Sőt küzdők a tanaik ellen küzdők az Őrtorny hazugságai ellen mert emberek millióit tévesztenek meg.
Tanulmányoztam a bibliát velük voltam Királyság teremben is,de amit állítasz kérdező az NEM IGAZ!!
A tanúk áldozatok nem őket kellene támadni hanem azt amit hirdetnek.
Inkább segíteni kellene rajtuk mert az ilyen pletykákkal csak még nagyobb bajt tesztek.
Győződjetek meg előbb arról amit írtok és ne vádaskodjatok hamisan.
Vidiripi
Mit értesz az alatt hogy teljesen kikészítették a tanúk?
"De ma meg állítottak az utcán és rögtön feltünt, hogy piaszagúk van, és látszot is rajtuk, hogy nem józanok, ehhez még valami furcsa szőlőcukorral is kinálgattak."
Milyen ruhában voltak és mit mondtak? Miről beszéltek? Férfiak vagy nők voltak esetleg mindkettő?
Volt náluk Őrtorony újság vagy valamilyen könyv? Használtak Bibliát? Ha nő volt köztük erősen sminkelt volt? Szoknyában volt vagy nadrágban? Ha férfi akkor viselt nyakkendőt?
Használható infókat mondj már! Piszkos volt a ruhájuk vagy tiszta? Szakállas volt?
Nem nagyon mondasz semmit konkrét dolgot.
De a kérdésedre a válasz az hogy NEM igaz! Mint már írtam én nem vagyok tanú de hosszú ideig jártam az összejövetelekre és a mai napig tartom a kapcsolatot tanúkkal sőt tegnap voltam egy ballagáson és az azt követő ebéden. Egy korty alkohol sem volt. Csak üdítő meg víz. Persze kivétel mindig lehet de hogy nem a gyülekezetben az biztos.
Javaslom ha tényleg akarod tudni hogy mi az igazság akkor irány egy Királyság terem és győződj meg a saját szemeddel róla hogy amit a "kikészített" ismerősöd mondott az téves információ. Egyébként meg ne csak egyszer menj el hanem többször és soha ne szólj nekik hogy mész ,legyen váratlan a látogatás.
Vidiripi
18. válaszoló!
Inkább az Őrtorony társasággal van a gond ugyan is ők határozzák meg a tanításokat és minden mást is.
De látom ezzel nem vagy tisztában. Egy átlag mezei tanúnak hajszálnyi JOGA sincs arra hogy egy tanításba beleszóljon ugyan is ha meg teszi az nagyon gyorsan kiközösítéssel érhet véget. Ami azt jelenti hogy kizárják a közösségből és még a családtagok se igazán tarthatják vele a kapcsolatot. Ez azért elég kemény így nem is kockáztatják meg sokan. Ha nem is tetszik valami akkor is inkább befogja a száját hiszen amit a Vezető Testület ki ad azt kell követni mert ők a "rabszolga osztály".
A lélek már a kárhozatban van ,és onnan szeretné Jézus kimenteni ha te is akarod.
A Jehova Tanúi,lelkei is a kárhozatban vannak,de nem szabadulnak onnan mert nem Jehova a szabadító ,hanem az Úr Jézus Krisztus.
Na kedves KZitus ,és Katy,erre varjatok gombot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!