Jehova Tanúi, ez igaz?
"Nekem ezt olyan ember mondta, akit teljesen kikészítettek a tanúk. De ma meg állítottak az utcán és rögtön feltünt, hogy piaszagúk van, és látszot is rajtuk, hogy nem józanok, ehhez még valami furcsa szőlőcukorral is kinálgattak."
Én nem vagyok tanú viszont harcolok a tévtanításaik ellen. De csak szabályszerűen. Szerintem Kérdező az állításaid nagy része provokatív és szánalmas hazugság.
2Móz 20:16 Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot..
A tanúk nem mondják, hogy állj be közéjük, nem is egyszerű tanúvá válni. Azt meg végképp nem mondják, hogy a lelked elkárhozik. Nem ezt tanítják.
Nem lehet, hogy te ittál egy kicsikét, és egy csinos nőből mindjárt kettőt láttál?
Vidiripi
Kérdező!
Értem! Az a helyzet hogy azok az alkoholisták akiket én ismerek azok nem adnak az öltözködésükre.
Te meg mit is írsz?
"...széppen felöltözve, fehéring és hosszúszoknya,..."
Kedves Vidiripi!
"Inkább az Őrtorony társasággal van a gond ugyan is ők határozzák meg a tanításokat és minden mást is.
De látom ezzel nem vagy tisztában."
Tisztában vagyok vele. Ennek tudatában írom a következő sorokat is: A jehovisták nagyon is felelősek a tetteikért. Az amit írtál, hogy tudják, hogy amit tesznek nem jó, mégis aszerint cselekednek még aljasabb és vérlázítóbb, mintha valóban elhinnék a sok maszlagot amivel a fejüket tömik. Egy jehovista épp annyira felelős a tetteiért mint az az ember aki ÖNKÉNT megy el zsoldos katonának és missziót vállalva parancsra ártetlan embereket sebesít meg, vagy öl meg. Mindketten tudatában vannak annak, hogy amit tesznek rossz, mégis megteszik. És még ezeket az embereket véditek? Jaj, mindárt elkezdem őket sajnálni, hogy nemcsak a saját életüket teszik tönkre, hanem a hazugság terjesztésével a környezetükben élő emberekét is.
A baj a ti fejetekben van, hogy már minden szart el akartok fogadtatni a másikkal és nem tudtok különbséget tenni az aberráció és a normál gondolkodás közt. Tévedésben él az aki az elfogadást hirdeti mindenek felett. Tudni kell kölönbséget tenni a jó és rossz között és a rossznak megálljt kell parancsolni. Az ilyen gondolkodás miatt ünneplünk ma egy szakállas nőt, rendezünk transzszexuális, meg meleg felvonulásokat(érdekes a normál, heteró emberek nem vergődnek az utcán, hogy ők normálisak, vajon miért?), és hagyjuk hogy kizsámányló életvitelt folytassanak rajtunk. Mert mindent elfogadtok! Igen ti, én nem. A normális gondolkodás úgy látszik manapság már különlegességnek számít és ez elég szomorú.
Ja és még valami, azt írtad azért nem lépnek ki a jehovisták, mert a csládtagjaik kiközösítenék őket. És akkor mi a túró van? Ki akar egy hazug bandához tartozni akik átverik az embereket? Az ilyen emberrel ÉN szakítanám meg a kapcsolatot, nem pedig attól tartanék, hogy velem szakítják meg. Ilyen testvérre, szülőre aki a hazugságait nagyobbra tartja mint a velem való vérköteléket, az még sajnálni sem tudom. Nem sajnálni kell a tanukat, hanem egy jókora pofonnal felébreszteni, hogy az amit az embertársaikkal csinálnak az TŰRHETETLEN!
Vidiripi
"A jehovisták nagyon is felelősek a tetteikért. Az amit írtál, hogy tudják, hogy amit tesznek nem jó, mégis aszerint cselekednek még aljasabb és vérlázítóbb, mintha valóban elhinnék a sok maszlagot amivel a fejüket tömik."
Semmi olyasmit nem írtam hogy tudják hogy amit tesznek az nem jó. A legtöbben elhiszik azt amit mondanak nekik és eszerint is próbálnak élni.
Azoknak a száma akik a család miatt nem lépnek ki elenyésző az összlétszámhoz képest.
De lényegében ez nem is számít most hogy jobban belegondoltam ez csak egy részletkérdés.
"Jaj, mindárt elkezdem őket sajnálni, hogy nemcsak a saját életüket teszik tönkre, hanem a hazugság terjesztésével a környezetükben élő emberekét is."
Hát sajnálhatod is őket. Bár sok értelme nincs. Mint mondtam a legtöbben hisznek benne.
"A baj a ti fejetekben van, hogy már minden szart el akartok fogadtatni a másikkal és nem tudtok különbséget tenni az aberráció és a normál gondolkodás közt."
Nekem is felfordul a gyomrom az ilyen szakállas nő és az ehhez hasonló dolgoktól. Egyetértek veled.
"Ja és még valami, azt írtad azért nem lépnek ki a jehovisták, mert a csládtagjaik kiközösítenék őket."
Vannak olyanok akik ezért nem lépnek ki. De abszurd az a gondolat részedről hogy ez igaz az összes tanúra.
"Nem sajnálni kell a tanukat, hanem egy jókora pofonnal felébreszteni, hogy az amit az embertársaikkal csinálnak az TŰRHETETLEN!"
Nos már említetted a gondolkozás módot. Ez milyen gondolkozás mód hogy le kell őket pofozni?
oh bocsi a késésért!
Csak tudjátok... ott voltam ahova még a Jehova is gyalog jár! :)
Miről maradtam le?
Gyerekek,gyerekek!
Ez nem a szeretet törvénye amit Jézus tanított!
A jehovistákat soha az életben nem fogjátok meg győzni ,hogy a Bibliában nem a Jehova név,a lényeg ,hanem Jézus Krisztus.
Minél jobban támadják őket annál biztosabbak ,hogy ők állnak a "jó" oldalon.
Ha valaki ismeri a Bibliát ,tudja,hogy nem csak tévelyegnek ,hanem Isten ítélete van rajtuk mivel az igazságot nagyon keverik a hazugsággal.De mondom ,úgy sem hiszik el ,hiszen elvannak vakulva és csak a Jehova nevet látják.
Sajnos.A buzgóság megvan bennük ,de nem a helyes ismeret szerint.
"Nagyon megrökönyödtem ezt halván, ma is láttam két tanút és rögtön elkezdtem a másik irányba menni."
"A tanúk akikkel találkoztam két nő volt, széppen felöltözve, fehéring és hosszúszoknya, volt több újság, füzet és biblia náluk. Arról beszéltek, hogy eljönn a világvége és ha nem állok be közéjük, akkor a lelkem elkárhozik."
Ez ám az összefüggés :D Rögtön elmentél a másik irányba, a következő hsz-ben meg már beszéltél velük! Ja, és olyat, hogy a "lélek elkérhozik" nem mondhattak, mivel nem hisznek ilyesmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!