A kereszténység mi alapján ítéli el a reinkarnációt? Egyszsrűen azért, mert nem szerepel a Bibliában vagy van más oka is?
Én is láttam múltkor egy ilyen filmet. Valami akkád író hercegnőről szólt.
Nem kéne azoknak az amtőröknek elmondani, hogy
1. Az akkor Mezopotámia nem is volt sivatagos.
2. Nem éltek feketék az Akkád Birodalomban.
Kb egy percig néztem. Annyi elég is volt.
11-es: Ki mondta, hogy keresztény vagyok?
12-es: Igen, ilyen és még ehhez hasonló ostobaságokkal van tele a NG. Azért, mert amerikai színvonalúra csinálják amcsi professzorok. Vagyis (csekély kivételtől eltekintve) egy nagy kalap....
Tisztelt Kérdező!
A Biblia ezt tanítja az ember sorsáról:
Zsid 9:27 És miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:
Az ítélete minden embernek örökre szóló lesz:
Máté 25:46 És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.
A megigazulás feltétele a hit:
Ján 5:24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
Ha tudok szívesen segítek még.
Minden jót! :-)
De ezek különböző részletekből való összeollózások...
Tehát akkor azért, mert a Bibliában nem szerepel?
Így van. Az első vers tartalmazza a lényeget a reinkarnációval kapcsolatban: ..."az
emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet..."
A földi életet a halál szakítja meg (egyszer!), majd lesz egy ítélet örök gyötrelemre, vagy örök életre.
A reinkarnáció elve éppen attól fosztja meg az embereket, amit a Biblia tanításai szerint most kell tenniük a jövőjükért. Aki elhiszi, hogy az életét a karmája determinálja, az elfogadja azt, amiben van, és nem akar kitörni belőle, megszabadulni tőle, hanem egy jövőbeni életébe helyezi a reménységét. A Biblia szerint azonban az ember determináltsága addig tart, amíg Isten nélkül éli az életét. De a Biblia kijelentése szerint ez az egy élete adatik az embernek arra, hogy rendezze a sorait, és aki ezt az egy életet elmulasztja, annak soha többé nem lesz lehetősége arra, hogy korrigálja a korábbi döntését. Vagyis a reinkarnációban való hit az egyén jövőjét illetően kifejezetten destruktív, mivel tétlenségre és várakozásra kárhoztatja akkor, amikor minden erejével a változtatáson kellene lennie. Persze, ezt a változást Jézus Krisztus hozza el az egyén számára, de nem az ember passzivitása közben, mert az embernek is meg van a maga aktív szerepe, ami nem egyetlen alkalom, hanem életforma. Mindezen kívül az egész Biblia logikájával ellentétes, amit a Biblia kijelentései cáfolnak, például:
"És miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet: Azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, akik őt várják idvességökre." (Zsd 9,27-28)
"Aki elhiszi, hogy az életét a karmája determinálja, az elfogadja azt, amiben van, és nem akar kitörni belőle, megszabadulni tőle, hanem egy jövőbeni életébe helyezi a reménységét."
Aki elfogadja a karmát(és érti is)az tudja,hogy a karma nem csak a következő életben nyilvánulhat meg.Szépen visszanyalhat a fagyi még ebben az életben is,és gyakran így is történik.Tehát a jelenlegi élet is felelősséggel jár karmikus szempontból.
Kérdező,a kereszténység azért veti el,mert ezt diktálja a vallás.Ha elismernék,hogy létezhet más is a halál után,ezzel gyengítenék a befolyásukat-hiszen a Biblia csak tényeket és kizárólagos igazságokat tartalmazhat az álláspontjuk szerint.Az egy földi élet ideológiának pedig az az értelme az egyházi vezetők szempontjából,hogy itt kell szépen és jól viselkedni a híveknek(vagyis engedelmeskedni a vezetőknek)és akkor sínen vannak Istennél is.
A keresztények a Biblia tanítását követik, abban pedig egy betű sem esik a reinkarnációról, sőt, teljesen más a "lélek"-ről szóló bibliai tanítás, mint a keleti.
Arról nem is beszélve, hogy a reninkarnáció a ciklikus történelemszemléletbe tartozik bele, ellenben a Biblis lineáris történelemszemléletet mutat be.
A reinkarnációt a buddhista papok találták ki, a páriák vigasztalására.
De semmi bizonyíték nincs rá, hogy létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!