A kereszténység mi alapján ítéli el a reinkarnációt? Egyszsrűen azért, mert nem szerepel a Bibliában vagy van más oka is?
Valószínűleg egyedi vallást akartak maguknak csinálni, ami nem hasonlít a többire, nem tartalmazza azok jellegzetességeit. Mégis a Gilgames-eposzból koppintották az özönvíz történetét, és Jézus alakját is a Mithrász-kultuszból merítették.
Szóval elítéltek mindent, ami nem szerepel az írott könyvben, és ezt a szokásukat valószínűleg máig őrzik.
Kérdező
Ha néznéd a rejtélyes vallás sorozatot az NG-n akkor te is tudnád, hogy a biblia újszövetsége a 2 század körül került kézi összeállításra, és nagyjából a 7-8. századig folyamatosan "fejlődött". (kivettek/betettek/átírtak) Az eredeti iratok köszönő viszonyban sincsenek azzal amit ma biblia néven olvastál.
óóó értem :)
jó. akkor nem szóltam, nyugodtan légy el a kis saját világodban :) (gondolhattam volna, hogy minden hazugság ami nem klappol :) )
Azért történelem szakhoz képest ez erős kérdés.
Ha a bibliát nem felszínesen olvasod, elég egyértelműen fogalmaz. Az ember sorsa, hogy halála után a végítéletkor feltámad, ítélkeznek róla és három helyre kerülhet végérvényesen. E vélekedés eléggé ellentmondásban van a reinkarnációval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!