Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bővebben lent (? )

Bővebben lent (? )

Figyelt kérdés

Az én vallásom "hivatalosan" Római katolikus.

De szeretnék "áttérni" a Keresztény vallásra. Gondban vagyok a Bibliával kapcsolatban - tudom, nem szép dolog, de még nem olvastam -

szeretném megvenni, de nem tudom, hogy melyiket kellene

megvenni

(én ezt találtam)

[link]

Ez teljesen megfelel vagy nem ezzel kellene kezdenem? Továbbá

Keresztényként a Biblia mely taníttatásait, részeit kellene átolvasnom, értelmeznem?

vagy olvassam el az egészet és a végén foglalkozzam csak a Kereszténység tanításaival?

2014. máj. 31. 10:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj, mindjárt szaladnak a Jehova Tanúi a megmentésedre a " jótanácsaikkal "...
2014. máj. 31. 10:20
 2/6 anonim ***** válasza:

"Az én vallásom "hivatalosan" Római katolikus.

De szeretnék "áttérni" a Keresztény vallásra."

A Római Katolikus is keresztény vallás, tehát nem kell áttérni.

Amit linkelték Biblia az protestáns fordítás, ami jó, de katolikus fordítás is létezik. Bármelyik jó igazából, nincs sok eltérés, a katolikusban van pár olyan könyv, ami a protestánsban nincs. Ennyi a különbség, meg a nyelvezete, a protestánsé régiesebb, de lehet, hogy most már ők is újabb fordítást használnak. A lényeg ugyanaz.

2014. máj. 31. 11:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyébként a további kérdésekre válaszolva, én nem olvasnám ki A-tól Z-ig a Bibliát, mert úgyis nehéz lenne jól értelmezni. A 4 evangéliummal kezdeném, aztán valami lelki olvasmányt választanék. Vagy a Bibliával kapcsolatos elmélkedéseket.
2014. máj. 31. 11:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Több bibliána is belelapozgattam már, szerintem az új fordításű Károli a legjobb! (Ha valakinek van feleslegbe ilyen, írhat privit :) )

Az olvasást érdemes az újszövetséggel kezdeni. Esetleg párhuzamosan is lehet az új és ószövetséget! De szerintem semmikép se az elejéről kezd, mert mire eljutnál Jézusig... talán ki is ábrándulnál az egészből.

2014. máj. 31. 13:40
 5/6 Szeressük egymást ***** válasza:

Szia!

A Károli a legjobb, és az evangéliumoktól kellene kezdeni. Az Újszövetséggel. :-)

2014. máj. 31. 15:25
 6/6 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Amit kiválasztottál tökéletes.

Néhány jótanács:

Kezd Lukács evangéliumával. Sok ismerős történet lesz benne. Folytasd Apostolok Cselekedeteivel. Mindekettőt ugyanaz írta, és végigvisz a kereszténység kialakulásán, elég olvasmányosan.

Ne ijedj meg a fordítástól, régies, de ez a legszebb és legjobb Bibliafordításunk!

Ajánlom még az alábbi könyvet:

[link]

Egyéként itt olcsóbb a Szent Biblia is:

[link]

Ha bármi kérdésed felmerül még keress bátran!

Üdv. Péter

2014. jún. 1. 01:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!