Homoszexuális emberek lehetnek keresztény hívők?
Hát, elolvastam ezt a mozaikközösséges cuccot...
Én vagyok az, aki melegből hetero lett.
Azt gondolom, lehet csűrni-csavarni a dolgot, de mégis végtelenül egyszerű:
A Biblia bűnnek tartja, hitre jutottam Jézusban, ezzel együtt mindabban, a mit a Biblia tanít. Megkereszteltettem, megtagadtam a bűnt és a Sátánt.
Isten pedig megtetten azt, amit megígért: "Megismeritek az Igazságot és megszabadít benneteket." Ha Jézus megszabadít bennünket, valóban szabadok leszünk.
Isten cselekedett: kimunkálta a hitet bennem és megadta a szabadságot. A Bibliával azonos álláspontra helyezkedve Isten aszerint cselekedett, ahogy megígérte: újjáteremtett.
Ezzel letette a voksát, mégpedig saját Igéje igazságát bizonyította is hatalmas szabadító erejével. Ez döntően érvel az eredeti értelmezés mellett.
Lehet ezt bonyolítgatni, érvelgetni, de nincs értelme: ha van olyan ember, mint én (és már hallottam többről) aki Jézusban való hite nyomán megszabadult, az olyan csoda, ami Isten igéjének maradandó örökérvényű igazságára mutat rá.
Ezeket a - kétségkívül ritka, csodaszámba menő - tanúságtételeket kéne meghallgatni, odafigyelni rájuk, mert szerintem valóban figyelemreméltó az ilyen változás. Azt kéne nézni, ha x-nek, meg y-nak életében Jézus megtette a csodát, az enyémben s de jó lenne, a megtenné. Ezért imádkozni.
Nem pedig hajtogatni az egyre újabb érveket, hogy ez tulajdonképpen miért is jó, meg miért is nem úgy kell érteni azt, ami le van írva, ahogy...
Az, hogy egy homoszexualitását korábban elfogadó ember megtér és megszabadul, döntő érv kéne, hogy legyen, nemde?!? Pláne, ha többen is vagyunk, akik erről bizonyságot tesznek!
kellene!
de sajna sok lúd disznót győz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!