Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek eljön még az a...

Szerintetek eljön még az a perc, hogy a tudomány kimondja, hogy "a világot meg kellett, hogy teremtsék"?

Figyelt kérdés

2014. máj. 11. 15:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:
44%
63%-os válaszoló, a stílus maga az ember! Az alpári stílusod úgy gondolom a mondanivalód tartalmát is minősíti, mivel téged is minősít legfőképpen. Függetlenül attól hogy amúgy is nagy meggyőződéssel beszélsz ostobaságokat. Ha már így kéretlenül is tanácsokkal látod el a kérdezőt az általad vélt mentális problémái okán, engedd meg hogy én is tanácsoljak neked valamit. Szerintem amilyen gyorsan csak lehet vedd fel a keresztséget és kérdd a betegek szentségét, talán még nem késő!
2014. máj. 12. 22:30
 82/88 anonim ***** válasza:
Öt érzékszerv, egy gyógyíthatatlanul absztrakt elme, egy ötletszerűen szelektív memória, előítéleteknek és feltételezéseknek akkora tárháza, hogy csak töredékükkel vagyunk tisztában. Ugyan, a teljes valóságnak vajon mekkora hányadát engedi át egy ilyen apparátus? /C.S.Lewis/ Ezt a gondolatot ajánlom emésztésre azoknak az öntelt embereknek, -ha csak nem érzik magukat kívülállónak az emberi fajhoz képest, melyről a fenti gondolat szól-, akik itt folyamatosan lehülyéznek másokat a hitük okán. Szerintem indokolt volna a megfelelő szerénységgel hozzáállni ahhoz a kérdéshez, hogy mi lehetséges, meg mi nem tisztelt nagy tudású válaszolók. És kicsit kisebb arccal.
2014. máj. 12. 22:51
 83/88 A kérdező kommentje:
Köszi Dove, hogy megvédtél és ezt az összes hívő nevében mondom! Ilyenkor jövök rá, hogy milyen nagy különbségek vannak ember és ember között!
2014. máj. 12. 22:56
 84/88 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, Egyébként egy általam nagyrabecsült közéleti személyiség és véleményformáló azt ajánlja ezen fölösleges viták elkerülésére -melyeknek pozitív hozománya általános tapasztalat alapján nincs (mert ez sajnos nem így működik, amíg Isten nem akarja a vakokat látóvá tenni, hacsak általad nem, akkor nem sokat tehetsz), hogy ő ált. egyszerűen megkérdezi hogy "te szoktál levegől venni? Igen? És azt ki adja?" Ez végtelenül primitív érvelésnek tűnik, ez azért van, mert ez egy ennyire egyszerű kérdés. És erről nagyjából ennyit érdemes beszélgetni. És akik meg itt az igazságtól rettegve nagy pofával prüszkölve fossák a szót, meg kiabálnak kígyót békát, azokért meg annyit tehetsz, hogy imádkozol értük. Azon kívül meg le kell sz*rni.
2014. máj. 12. 23:03
 85/88 anonim ***** válasza:

Látom kicsit elfajult itt a csevej... :-(

Szóval, vissza a Repülő Spagettiszörnyhöz.

Ha azt mondanám, hogy ismerek olyan embert, aki már találkozott vele, és mutatnék róla fényképet is esetleg, akkor sem tartanád valóságosabbnak, mint azt az istent akit te gondolsz valósnak?

Pedig vele senki sem találkozott az ismerőseid közül, és fénykép sincs róla a neten. Valójában azt se tudjuk hogy néz ki...

2014. máj. 12. 23:03
 86/88 anonim ***** válasza:

Nem vettétek észre hogy tegnap éjszaka milyen vakítóan világított a Hold, alig tudtam elaludni. Rögtön arra gondoltam, hogy tegnap potn ezen ment a vita a kérdező és egy válaszoló közt, hogy vajon a Bibliában miért van írva, hogy világító égitest. Na de mindegy! Kár hogy az ateistákat nem lehet meggyőzni!!!

Egyébként még most se tudom hagyas vagy válaszoló? :))

2014. máj. 13. 11:12
 87/88 anonim ***** válasza:

ha már biblia:

ki Kain felesége? ki szülte? hogyan kerül a képbe?

2014. máj. 13. 13:03
 88/88 anonim válasza:

Egyrészt, ezt nem lehet bebizonyítani. Másrészt pedig ez az egész annyira bonyolult, hogy talán értelmetlen is bemenni.

Ha valakiből tudós lesz, ő a realitást fogja keresni dolgokban, nem pedig a vallási hátteret. Én jómagam nem vagyok tudós, de ateista igen. Szerintem téveszme bármi Istennel kapcsolatos megállapítás,elvégre... - Most akkor folyjunk bele a témába egy kicsit. Szerinted van-e olyan természet feletti erő, ami lépéseinket irányítja? Van-e olyan hatalom ami kordában tartja a Földön történő dolgokat? Nincs, én nem hiszem el, hogy egy úgymond "Teremtő" a mindenség Ura az emberektől háborúkat, kegyetlenséget várna el azért, hogy a világot jobbá tegye. Lásd Keresztes Háborúk, vagy manapság is a vallási háborúk. Isten egy kitalált személy, a hit benned dől, ott a fejedben, ha hiszel valamiben akkor képes vagy elhitetni magaddal dolgokat, elhiteted, hogy mondjuk egy családon belüli halálesetnek meg kellett történnie, így kellett lennie. Ez az egész olyan mint a Diák és a szerencsetolla, hisz abban a tollban, de nem a toll hozza a csodát, hanem a tudás és ezt a tudást egy tárgyba helyezi, esetünkben a tollba.

2014. máj. 30. 09:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!