Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek eljön még az a...

Szerintetek eljön még az a perc, hogy a tudomány kimondja, hogy "a világot meg kellett, hogy teremtsék"?

Figyelt kérdés

2014. máj. 11. 15:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 A kérdező kommentje:
Honnan veszed ezeket a hülyeségeket, hogy a Biblia szerint a Föld lapos, meg a Holdnak saját fénye van?...
2014. máj. 12. 15:45
 52/88 anonim ***** válasza:

Most komolyan. 1. könyv 1. fejezet?

"Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat."

A lapos Földre csak keress rá a neten. Fáraszt minden alkalommal idenyomni azt a 20-30 példasort.

2014. máj. 12. 16:01
 53/88 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: utánaolvasta, amit mondtál, mert érdekelt, és találtam valamit. Kíváncsi lennék, mit reagálsz erre :)

[link]

2014. máj. 12. 16:31
 54/88 anonim ***** válasza:
78%

#kérdező:

A "négy sarok" dolgot valóban a görögöktől lopták, és nemigen alkalmazták a kozmológiájukban.

Felhívnám a figyelmet ERRE a részre:

"Jób 26,10 szó szerinti fordítása: Egy kört jelölt ki a vizek felszínén - a Föld kereksége.” (Károli ford.)"

Tehát kerekség = KÖR. Nem gömb. A kör egy lapos síkidom, nem térbeli, tehát a következő mondat máris hazudik mikor arra próbál átváltani.

A "gömb" szót ISMERI a biblia (maradva a Károli fordításnál), egyetlen egyszer hazsnálja, egyértelműen tehát mást jelentett mint a "kerekség" (ami ugye kör). Bármi más állítás hazugság.

----------

De had soroljam fel honnan tudjuk MÉG, hogy a bibliai Föld lapos:

- mert pereme van

- mert oszlopokon áll

- mert egy szilárd kupola (az ég) áll rajta, ami érintkezik a földdel

- mert le lehet esni róla

- mert egy fölötte lévőp pontból az egészet be lehet látni, illetve egy fölötte lévő pontot minden pontjáról lehet látni

Na erre reagálj a fölösleges linkelgetés helyett.

És had ne feledjük már el: a link nem foglalkozik azzal, hogy a Hold a Biblia szerint saját fénnyel rendelkezik ;) Szóval ne próbálj kirtérni a felelősség elől muci! FIGYELÜNK TÉGED.

2014. máj. 12. 17:33
 55/88 A kérdező kommentje:

Muci?! :) Ki mondta, hogy lány vagyok? :)

Egyébként én sem szeretek linkelgetni, de most muszáj volt, mert nem akartam ennyit begépelni :)

A Holdra nem tér ki, azonban a Hold fényét arra érti a Biblia, hogy éjszaka is azért látsz valamit, nem vaksötétbe vagy, mert azért a Hold ad valamennyi fényt, és a csillagok is.

2014. máj. 12. 17:42
 56/88 anonim ***** válasza:

Nem. Azt mondja, hogy "A Hold világító test".

Most pedig takarodás muci. Veszed tudomásul magát a szöveget, meg úgy az első 1,500 év összes teológiai munkáját.ű

[link]

A "muci" amúgy csökönyös lovak beceneve.

2014. máj. 12. 18:15
 57/88 A kérdező kommentje:
Egyébként lány vagyok, de én ugyanannyira vagyok csökönyös, mint ahogyan te. És jobb lett volna, ha magyar linket küldessz, mert így nehéz lesz végigolvasni...
2014. máj. 12. 18:28
 58/88 anonim ***** válasza:
56%

Nem köll ide link, nesze, ezt fejtsed meg:

Jób38.22: "Eljutottál-é a hónak tárházához; vagy a jégesőnek tárházát láttad-é?" - mint tudjuk nincs olyan mint "víz körforgása", a hó és eső konténerekben van tárolva a használat idejére.

Jób37.17: "Vele együtt terjesztetted-é ki az eget, amely szilárd, mint az acéltükör?" - mert mint tudjuk az ég egy szilárd kupola

Bírák1.19: "Vala pedig az Úr Júdával, ... de a völgy lakóit nem lehetett kiűzni, mert vas-szekereik voltak." - nekem is van vas-szekerem, tehát én is bármikor lenyomom az istened.

2014. máj. 12. 18:52
 59/88 A kérdező kommentje:

Utálok vitatkozni... De nem gondolod, hogy a vas szekerek, meg, acéltükör, meg hasonlók csak szimbolikus értelműek, nem kell szó szerint venni.

Én emberi hangon beszélek, te se emeld fel a hangod...

2014. máj. 12. 18:58
 60/88 anonim ***** válasza:
Megmondanád, hogy mit szimbolizál a vas szekér, amivel az isten nem bír el?
2014. máj. 12. 19:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!