Szerintetek eljön még az a perc, hogy a tudomány kimondja, hogy "a világot meg kellett, hogy teremtsék"?
Most komolyan. 1. könyv 1. fejezet?
"Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat."
A lapos Földre csak keress rá a neten. Fáraszt minden alkalommal idenyomni azt a 20-30 példasort.
Utolsó válaszoló: utánaolvasta, amit mondtál, mert érdekelt, és találtam valamit. Kíváncsi lennék, mit reagálsz erre :)
#kérdező:
A "négy sarok" dolgot valóban a görögöktől lopták, és nemigen alkalmazták a kozmológiájukban.
Felhívnám a figyelmet ERRE a részre:
"Jób 26,10 szó szerinti fordítása: Egy kört jelölt ki a vizek felszínén - a Föld kereksége.” (Károli ford.)"
Tehát kerekség = KÖR. Nem gömb. A kör egy lapos síkidom, nem térbeli, tehát a következő mondat máris hazudik mikor arra próbál átváltani.
A "gömb" szót ISMERI a biblia (maradva a Károli fordításnál), egyetlen egyszer hazsnálja, egyértelműen tehát mást jelentett mint a "kerekség" (ami ugye kör). Bármi más állítás hazugság.
----------
De had soroljam fel honnan tudjuk MÉG, hogy a bibliai Föld lapos:
- mert pereme van
- mert oszlopokon áll
- mert egy szilárd kupola (az ég) áll rajta, ami érintkezik a földdel
- mert le lehet esni róla
- mert egy fölötte lévőp pontból az egészet be lehet látni, illetve egy fölötte lévő pontot minden pontjáról lehet látni
Na erre reagálj a fölösleges linkelgetés helyett.
És had ne feledjük már el: a link nem foglalkozik azzal, hogy a Hold a Biblia szerint saját fénnyel rendelkezik ;) Szóval ne próbálj kirtérni a felelősség elől muci! FIGYELÜNK TÉGED.
Muci?! :) Ki mondta, hogy lány vagyok? :)
Egyébként én sem szeretek linkelgetni, de most muszáj volt, mert nem akartam ennyit begépelni :)
A Holdra nem tér ki, azonban a Hold fényét arra érti a Biblia, hogy éjszaka is azért látsz valamit, nem vaksötétbe vagy, mert azért a Hold ad valamennyi fényt, és a csillagok is.
Nem. Azt mondja, hogy "A Hold világító test".
Most pedig takarodás muci. Veszed tudomásul magát a szöveget, meg úgy az első 1,500 év összes teológiai munkáját.ű
A "muci" amúgy csökönyös lovak beceneve.
Nem köll ide link, nesze, ezt fejtsed meg:
Jób38.22: "Eljutottál-é a hónak tárházához; vagy a jégesőnek tárházát láttad-é?" - mint tudjuk nincs olyan mint "víz körforgása", a hó és eső konténerekben van tárolva a használat idejére.
Jób37.17: "Vele együtt terjesztetted-é ki az eget, amely szilárd, mint az acéltükör?" - mert mint tudjuk az ég egy szilárd kupola
Bírák1.19: "Vala pedig az Úr Júdával, ... de a völgy lakóit nem lehetett kiűzni, mert vas-szekereik voltak." - nekem is van vas-szekerem, tehát én is bármikor lenyomom az istened.
Utálok vitatkozni... De nem gondolod, hogy a vas szekerek, meg, acéltükör, meg hasonlók csak szimbolikus értelműek, nem kell szó szerint venni.
Én emberi hangon beszélek, te se emeld fel a hangod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!