Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek eljön még az a...

Szerintetek eljön még az a perc, hogy a tudomány kimondja, hogy "a világot meg kellett, hogy teremtsék"?

Figyelt kérdés

2014. máj. 11. 15:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
1 megjegyzésem volna csak Möbiusz-szalag gondolatához kapcsolódva, aki azt írja a villámcsapással kapcsolatban (és hozzáfűzve nem mellesleg hogy azért szép a magyar nyelv, mert ilyen leíró jellegű, ahogy mondani szokták): "ha belém csap, belém csap, nem az én akaratom fog érvényesülni." Hanem kié? A villámé? Ennyi :)
2014. máj. 11. 21:44
 32/88 anonim ***** válasza:

# 30

Nem állítottam semmit sem evolúcióról sem semmiről.

Pusztán feltettem egy kérdést.

Mégpedig azt, h normálisnak tartasz-e engem, ha azt állítom, h a világot a Repülő Spagettiszörny teremtette egy átmulatott éjszaka után?

2014. máj. 11. 21:58
 33/88 A kérdező kommentje:
A 30-as is én lennék. Nem tartanálak normálisnak, hogyha ezt mondanád, azonban azért nézd meg, hogy a világon mennyien hisznek egy Teremtőben. Nem egy olyanban, amit te leírtál. Tehát a két dolog teljesen más. Most akkor mindenki hülye teszerinted, aki azt gondolja, hogy valaki megalkotta a világot? Mert erre akarsz célozni ezzel a példáddal, nem?
2014. máj. 11. 22:11
 34/88 A kérdező kommentje:
Az evolúcióst a 28-asnak szántam, bocsi.
2014. máj. 11. 22:14
 35/88 anonim ***** válasza:
100%

# 33

Tehát szerinted, ha elég sokan hisznek valamiben akkor az igazzá válik. Tehát ha mondjuk sikerülne jó sok embert magam mellé állítani és többen lennénk mint akik a keresztény istenben hisznek, akkor a ti istenetek már nem is lenne igaz?

Akkor már bolondnak tartanád magad, mert ilyenben hittél eddig?

Ez mennyiségi kérdés?

2014. máj. 11. 22:15
 36/88 A kérdező kommentje:
Egy kicsit így gondolom, hogy mennyiségi, mert nem véletlen, hogy ennyin hisznek benne. Gondolom nem a csordaszellem miatt kezdett el egyre több ember hinni. Biztos, hogy a saját tapasztalatok miatt és egyre jobban elterjedt. Na és ott van a Biblia... De ebbe ne menjünk bele.
2014. máj. 11. 22:29
 37/88 anonim ***** válasza:
#35, az van, hogy az Istenre való képesség, a hitre való képesség úgy tűnik úgymond kódolva van az emberiség számottevő részénél (s véleményem szerint ez mindenkire igaz egyébként tkp), s ez valami módom természetes képesség az emberben. S olyan módon mennyiségi kérdés valóban ha úgy tetszik hogy mondjuk a vámpírokban, és/vagy a repülő spagettiszörnyben való hit ehhez képest azt gondolom elenyésző méreteket ölt. Tudod ez olyasmi, mint hogy az emberek szexuális orientáltságukat tekintve túlnyomó részt nem pl a gyerekekhez vonzódnak, bár van ilyen is. De ez utóbbit aberrációnak hívjuk. Vagyis ilyen értelemben ez hülye-ség kérdése a szó eredeti értelmében. És nagyon divatos is mindenféle mítikus, és kitalált lényeket előrángatva játszadozni ebben a kérdéskörben. De ettől még nem lesz igazabb a párhuzam. Dove081
2014. máj. 11. 22:31
 38/88 anonim ***** válasza:

"És én úgy tudom az evolúciót se 100%-osan bizonyították be."

De. Azért írtam 100%-ot, mert az annyi. Az evolúciót sok helyen használják, mint módszert. Ugyanúgy bizonyítva van, mint mondjuk a gravitáció vagy a mágnesesség.

Az autógyártással mi a gond? Az evolúció - mint módszer - ott is használható, és használják is. Ettől még tervezőmérnök kell továbbra is.

Amiről te beszélsz, az a jelenlegi élővilág evolúciója, ami nincs teljesen bizonyítva - ez viszont régészeti kérdés. Az 100%, hogy evolúció volt/van - a kérdés az, hogyan és miként ment le.

A teremtés valószínűségéről tudsz valamit írni?

2014. máj. 11. 23:00
 39/88 anonim ***** válasza:

"nem véletlen, hogy ennyin hisznek benne"

Persze, hogy nem véletlen, de ettől még nem lesz igaz.

Régen az emberiség 99%-a azt hitte, hogy a Föld lapos, meg még sok mást is, ami nem igaz.

2014. máj. 11. 23:03
 40/88 Snapette ***** válasza:

Kedves kérdező

Amikor még az emberek nem tudtak az Everestről, melyik volt a legmagasabb hegy a földön??

Válasz: az Everest, csak nem tudták még.

Ez a helyzet azzal is, amit kérdezték. Alapvetően hibás a kérdésed, bár értem, hogy mi indítja. Azt kérded, hogy eljön-e az az idő, amikor a tudománynak meg kell torpannia, és rá kell jönnie, hogy nem tud logikusan tovább mennie, és ebből le fogja vonni azt a következtetést, hogy csakis teremtés által történhetett a világ. Ezt azért írtam le, hogy ne legyen az, hogy nem értem a kérdést. A válasz pedig, amint már többen is megfogalmazták többféleképpen, hogy nem, azon egyszerű oknál fogva, hogy isten fogalma nem tudományos. Vannak logikai ugrások a tudományban, természetesen, de azok nem egy teljesen tudománytalan meséhez vezetnek, hanem egy újabb rétegéhez a tudásnak, amit más módszerekkel kell megismerni, és visszatekintve nem is logikai ugrás, amit tettünk, hanem egy intuitív megértése egy másféle leírásnak, mint az euklidészi és a nemeuklidészi geometria. Mindkettő geometria, mindkettő a világot írja le, de másképp.

Az, hogy te 'megtapasztaltad', az nem érv, semmilyen szinten, tudod, hogy hányan tapasztalják a horoszkóp működését, vagy hányan kopogják le, amit mondanak, vagy van valami szerencsehozó talizmánjuk, s akkor ezek is igazak? Tudományosan igaz, ami megmutatható, megmérhető, megismételhető. A szubjektív tapasztalatok nem tartoznak ide.

2014. máj. 12. 02:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!