Keresztény szülők miért adnak húsvétkor a gyerekeiknek csokinyulat és csokitojást?
Idézek Tőled:
" „HÚSVÉTI JELKÉPEK
is emlékeztetnek bennünket a
Húsvét eseményére. A
csokoládéfigurák közt van a bárány,
utalás Isten Bárányára; a tojás: a
tojás mészburkán kitörő kiscsibe
példázza a sziklasírjából új életre
támadó Jézust; a nyúl emlékeztet
arra, hogy Péter és János húsvét
reggelén versenyt szaladtak az üres
sír megszemlélésére. A
húsvéti locsolás pedig annak
emlékét őrzi, hogy az ősegyházban
húsvét hajnalán volt az újonnan
megtértek
megkeresztelése.” (Református
Reménység -Az Öcsödi Református
Egyházközség gyülekezeti lapja)"
Hogyne lenne Krisztus szerint való! Te tudtad, hogy nem vasárnap támadt fel Jézus? És tudtad, hogy nem pénteken halt meg?
Remélem sem vasárnapot nem tartasz, mert az a nap megtartása is pogány eredetű, utána olvashatsz. Sem karácsonyt, mert szintén. Sem semmilyen ünnepet, mert vagy "eltöröltetett", vagy nem keresztényi.
Rm 14,22-23
22. Te néked hited van: tartsd meg
magadban Isten előtt. Boldog, a ki
nem kárhoztatja magát abban, a mit
helyesel.
A ki pedig kételkedik, ha eszik,
kárhoztatva van, mert nem hit ből
eszik. A mi pedig hitből nincs, bűn
az.
A keresztény azt az ünnepet ünnepli, amire felszólítást kap a Bibliából (2Tim 3:16), hogy ünnepelje, mert az a hitével és a reménységével összhangban van. Viszont: „A csüggedőnek mindig rossz napja van, a jókedvűnek pedig mindig ünnepe.” (Pl 15:15, prot.ford.) Tehát neki magának kell tudnia, hogy ezen felül mit tart ünnepnek, de hogy ebbe beleférjen a csokinyúl meg a csokitojás húsvéti eszközhasználata, ez arra mutat, hogy az illetőnek fogalma sincs a Kol 2:8 lényegi mondanivalójáról. Az pedig hozza magával ezeket: 2Tim 3:7-8; Titusz 1:16, stb...
Attól vagy keresztény, hogy állandóan ebben gyakorlod magadat: Róma 12:2. Az hogy megmagyarázod, miért veszel a gyerekeidnek húsvétkor csokinyulat meg csokitojást – keresztény létedre – ez azt mutatja, hogy a magad képére formált istenhez kötődsz, és az elképzeléseidhez formálod a saját viselkedésedet, ami tükörképe annak, hogy valójában ki is vagy. Ha viszont nem keresztényként veszed a gyerekeidnek a csokinyulat meg a csokitojást húsvétkor, akkor ismeret híján érthető a cselekedeted. Ez esetben van lehetőséged megismerni azt az igazságot, ami Krisztustól jön, és ami szabaddá tesz az emberi hagyományok megkötözöttségéből és a reménytelenség kiúttalanságából.
„És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.” (János 8:32)
Ha elolvasnád a IITim 3. fejezetét láthatnád, hogy nem az ember feddődik meg egy másik ember által az írást a fejéhez vágva, hanem az írás feddHETI (!) meg az embert. Nincs második személy! Tessen erre vigyázni! A rész viszont nem az ünnepekről beszél!
A Kol 2:8 magyarázata ebben a részben van:
Kol 2:6. Azért, a miképen vettétek a Krisztus Jézust, az Urat, akképen járjatok Ő benne.
Kegyelemmel, szabadsággal, tisztasággal, mely tisztaság cselekedete a szeretet, és éppen az a kegyelem, amiképpen vettük az Úrtól!
Az emberek csalárdságai a gonoszság, a megítélés, a kegyetlenkedés, a pártoskodás. Nem a maszlag csokinyuszi!
Krisztus szabaddá tesz! Te szabad vagy? Én azt teszek a csokinyuszival, amit akarok! Ha akarom, megveszem, ha nem, nem. Ha akarom, hittel nem veszem meg, mert hiszem, hogy nem oszt nem szoroz semmit! Ha akarom, hittel veszem meg, mert tudom, hogy nem oszt és nem szoroz semmit! Krisztus engem teljesen szabaddá tett. Téged? Mert a görcsöt látom az írásodból, sőt megítéled felebarátaidat, mert veszik. Nem áldozati hús, nem bálványáldozat. Cukor és kakaó. Lesz@rom, hogy kockaformájú, gömbölyű, vagy bárányformájú. Nekem csoki, a gyerekeknek csoki. Krisztus megszabadított a kényszerbetegségektől, gyógyszerszedésemtől, örök életem van Krisztustól, nem azért, amit tettem vagy nem tettem, hanem kegyelemből. Talán nincs is olyan parancsolat, ami ellen nem is vétkeztem volna, és megszabadított minden bűnömtől. Megáldott egy nagycsaláddal, anyagilag, fizikailag és szellemileg is. Aztán jössz ide, és káromolsz engem azért, mert nem tábla, hanem nyuszi formájú csokit veszek a gyerekeimnek?
Rm 14,2 Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik.
Egyed a zöldséget, és szeretlek is ezért, de ki vagy Te, hogy ismeretleneket keresztényteleníts? Ki vagy Te, hogy ítélsz a klaviatúrád előtt ülve százakat, ezreket, sőt, milliókat? Nem veszed? Ne vegyed! Veszem? SEMMI közöd hozzá!
Van benned szeretet?
Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész
2. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, SZERETET PEDIG NINCSEN ÉN BENNEM, SEMMI VAGYOK.
3. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, NEM GERKED HARAGRA, NEM RÓJJA FEL A GONOSZT,
6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7. MINDENT ELFEDEZ, mindent hiszen, mindent remél, MINDENT ELTŰR.
Tedd ezt, és jól lesz dolgod. Nem a Te dolgod sem karácsonyfát, sem húsvétot, sem gyilkosságot, sem csalárdságot megítélni!
Amúgy biztos észrevetted, hogy előző válaszomra sem reagáltál, csak ugyan azt kántálod, mint valami felhúzott bábu. Vagy beszélgetünk, vagy elbúcsúztam:
Szia
(Tudtad, hogy a szia is pogány köszöntés? Ugye nem használod? :DDDDD Remélem úgy köszönsz, ahogy az apostolok is tették. Pl: Békesség a mi Urunktól Jézus Krisztustól!)
A Kol 2:8-ban szereplő csalárdság jelentése:
ἀπάτη (apaté)
megtévesztés, becsapás, csalás, árulás, csábítás
szórakozás, időtöltés; kéjelgés
A Kol2:8-on kívül leírom, hogy mely részekben található meg ez a szó. Talán így könnyebben megérted:
Máté 13:22 Amely pedig a tövisek közé esett, ez az, aki hallja az igét, de e világnak gondja és a gazdagságnak csalárdsága (apaté) elfojtja az igét, és gyümölcsöt nem terem.
Márk 4:19 De a világi gondok és a gazdagság csalárdsága (apaté) és egyéb dolgok kívánsága közbejővén, elfojtják az igét, és gyümölcstelen lesz.
Ef 4:21 - 4:22
21 Ha ugyan Őt megértettétek és Ő benne megtaníttattatok, úgy amint az igazság a Jézusban:
22 Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság (apaté) kívánságai miatt;
2Thess 2:10 És a gonoszságnak minden csalárdságával (apaté) azok között, akik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő üdvösségükre.
Zsid 3:12 - 3:13
12 Vigyázzatok atyámfiai, hogy valaha ne legyen bármelyikőtöknek hitetlen gonosz szíve, hogy az élő Istentől elszakadjon;
13 Hanem intsétek egymást minden napon, míg tart a ma, hogy egyikőtök se keményíttessék meg a bűnnek csalárdsága (apaté) által:
2Pét 2:13 Megkapván gonoszságuk díját, mint akik gyönyörűségnek tartják a naponkénti dobzódást; undokságok és fertelmek, akik kéjelegnek az ő csalárdságukban (apaté), mikor együtt lakmároznak veletek;
"„nem az ember feddődik meg egy másik ember által az írást a fejéhez vágva, hanem az írás feddHETI (!) meg az embert.”
„És ne legyen közösségtek a sötétségnek gyümölcstelen cselekedeteivel, hanem inkább meg is FEDDJÉTEK azokat; … Mindezek pedig MEGFEDDETVÉN /görögben: elegkhó/, a világosság által napvilágra jőnek; mert minden, a mi napvilágra jő, világosság.” (Ef 5:11, 13)
„A vétkeseket mindenek előtt FEDD /görögben: elegkhó/ meg...” (1Tm 5:20)
„Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, FEDDJ /görögben: elegkhó/, ...” (2Tm 4:2)
„A ki a tudomány szerint való igaz beszédhez tartja magát, hogy inthessen az egészséges tudománnyal és MEGGYŐZHESSE /görögben: elegkhó/ az ellenkezőket... E bizonyság igaz: annakokáért FEDD /görögben: elegkhó/ őket kímélés nélkül, hogy a hitben épek legyenek, … Ezeket szóljad, és ints és FEDDJ /görögben: elegkhó/ teljes méltósággal; senki téged meg ne vessen.” (Tit 1:9,13; 2:15)
„ … Lesz@rom, hogy kockaformájú, gömbölyű, vagy bárányformájú.”
Barátom, ez esetben nincs miről beszéljünk...
Tesó!
Mi a világ csalárdságai, gonoszságai, ami ellen feddni kell?
A világ igazsága, hogy nincs Isten. Minden, ami van véletlen műve. Nem vagy egyéb, mint egy állat, aki a természet magasabb szintre emelt állattársainál. Nincs a halál után semmi, tégy bármit, ami neked tetszik, ha nem ártasz vele senkinek. Nem számíthatsz senkire, csak magadra. Nyugodtan tarts szeretőket, mert nem ártasz vele senkinek. Nyugodtan ölj, ha azzal embereken segítesz, és hős leszel. Gyakorlatilag csak egy parazita vagy a bolygón. Ismerős? Mekkora a lábnyomod? Ezek a világ hazugságai, ami ellen feddni és inteni kell az embereket. Mert az igazság Krisztus. Az Izraelitáknak Jézust kellett bemutatni az ünnepi szertartások során, az áldozati rendszer során, stb. Krisztus a kezdet és Krisztus a vég. Ha eszel tisztátalan állatot, hittel egyed, mint aki meg van váltva. Ha húsvétot tartasz, hittel tegyed, aki Krisztus áldozatára emlékszik. Tartsad ezt bárhogyan is. Fedd meg a világ csalárdságaitól az embereket az írás szerint, de hogyan???? Krisztust hirdetve, mert az írások Őróla szólnak.
Jn 5,39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;
Érted már? Nem azzal, hogy kőtáblákat zúzol szét emberek fején. Nem vagy tisztába a dolgoddal, barátom!
Milyen ünnepet tartasz meg, barátom? Elárulod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!