Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért adnak hülye neveket a...

Miért adnak hülye neveket a gyerekeiknek a szülők?

Figyelt kérdés
Egyre több, idétlen, röhejes névvel találkozom a munkám során. Miért hiszik azt a szülők, hogy ha valami nagyon extrém nevet adnak a gyereknek, attól már különleges lesz? Nem gondolnak bele, hogy egyszer felnő, és be is kell mutatkoznia?
2009. máj. 15. 19:42
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek egy gyereket, úgy hívják: Atlasz. Ismerek egy másikat is. Ő Vulkán.
2009. máj. 15. 19:54
 2/35 anonim ***** válasza:
68%
Hát ez egy nagyon jó kérdés és abszolút egyetértek veled! Azt hittem világ életemben hogy a Herkules és Xéna csak a cigányok kiváltsága, de rákellett jönnöm hogy a Nataniel is befurakodott már a magyarok közé! Borzasztóan irritáló, megengedhetetlen és szerintem kritikán aluli választás, én nem is engedném semmilyen formában ezeket a neveket. Pont múltkor írtam meg egy kedves hölgynek itt a gyakorikérdéseken hogy ha már annyira különleges nevet akar válsztani, akkor válasszon olyat amitől nem kezd el rázni a röhögés és nem buggyan ki belőlem a szánalom a gyerek és a szülő iránt, példák a naptár májusi hónapjából (hogy ne menjek messzire) Pongrác, Bernát, Flórián stb.... de hagyjuk már a Jason és hasonló szemetet... egyik ismerősömnek Jennifer a neve, hát szegényt mélyen sajnálom.
2009. máj. 15. 19:57
 3/35 anonim ***** válasza:
98%
Én sem értem, de végül is örülök, mert lassan különleges leszek a hagyományos neveimmel:)
2009. máj. 15. 19:58
 4/35 A kérdező kommentje:

A kedvenceim:

Sövényházi Lotár, Rappai Hanga, Üsztöke Lél, Mándoky Szittya, Fenyvesi Havaska, Josity Velemér, Vukovics Radmilla, Borús Amarilla Napsugár, Szundi Panni, Rettegi Brúnó, Csobán Szvetozár, Csanádi Csanád, Csintalan Csilla, Csicsics Csilla, Domonkos Dalibor, Kolompár Tarzan, Nyári Napsugár, Kakukk Veron, és az abszolút befutó: Lakatos Marlonbrandó. :D

2009. máj. 15. 20:01
 5/35 anonim ***** válasza:
84%
Ne máár! Ez komoly??? :D
2009. máj. 15. 20:04
 6/35 anonim ***** válasza:
80%
A Hangával mi a baj? Szerintem magyar, és nem is hangzik idétlenül.
2009. máj. 15. 20:09
 7/35 A kérdező kommentje:

Teljesen! Már egy a/4-es oldalt teleírtam, három sorban vannak a nevek. :D

Ha lehangolódunk, akkor előszedjük, nem sok kell és fetrengünk a röhögéstől. :D

2009. máj. 15. 20:10
 8/35 anonim ***** válasza:
90%
Kalányos Kevincostner.
2009. máj. 15. 20:17
 9/35 anonim ***** válasza:
63%
A Lotár, Hanga, Lél és Szittya nevek régi magyar nevek. Szerintem azzal nincs semmi probléma, ha egy magyar ember magyar nevet ad a gyerekének. Sőt! 1 magyar igen is magyar nevet adjon ne azt a sok külföldit! A külföldiek sem adnak magyar neveket a gyerekeiknek. Nem értem, hogy magyar létedre mi bajod van a magyar nevekkel, amik tényleg ősi magyar nevek. És nagyon szépek.
2009. máj. 15. 20:21
 10/35 A kérdező kommentje:
Ezeket a neveket nem azért osztottam meg, mert baj van a magyarságukkal... Hanem azért, mert számomra, és sok más ember számára is vicces. Éppen úgy, mint a Pamela Dzsenna és hasonlók. A kérdésem nem ezekre a konkrét nevekre vonatkozott, hanem úgy általában.
2009. máj. 15. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!