Gáz, ha a Facebook miatt élőben is fordítva ejtem már ki a neveket? :D
Figyelt kérdés
És nem poénból, hanem megszoktam már, hogy szinte csak így látom az ismerőseim neveit..2011. aug. 1. 02:02
1/12 anonim válasza:
Én egyszer véletlenül így mondtam ki egy osztálytársam nevét...hát nagyot néztek! :D Azóta szerencsére nem fordult ilyen elő :D
4/12 anonim válasza:
aztmeghogy?
én el se tudom képzelni:)
tényleg gáz
szokj le róla
5/12 anonim válasza:
Hát ha nem is gáz, de figyelj rá oda.
De különben milyen szituációban fordul elő, hogy teljes néven szólítod az ismerőseidet? :) Én el sem tudom képzelni, hogy egy beszélgetésben azt mondtam: "Tudod, Takács Viktória, nekem az a véleményem, hogy..." és épp így fordítva, Viktória Takács sem lenne a mondatban :)
6/12 anonim válasza:
aki facebookon ismerősöm, annak általában tudom a becenevét, szóval ha említem őt, akkor így teszem. nem szoktam teljes névvel emlegetni az embereket, inkább valami különösebb ismertetőjelükről, pláne, hogy ismerek vagy 5 Gábort, ugyanennyi Ádámot, és legalább 3 Péter nevű fiatalembert. :)
7/12 A kérdező kommentje:
Elvétve fordul elő, pl. amikor csoptársakról beszélek valakinek, egyébként én se szoktam teljes nevet használni.
2011. aug. 1. 11:01
8/12 anonim válasza:
Megértelek. Az cikibb, hogy ha valaki becenevet vagy valamit ír középre, akkor már úgy jegyzem meg. :'D
Amúgy előfordult már, hogy dolgozatra is fordítva írtam a nevem.:$$
9/12 anonim válasza:
Igen gáz, mert magyarok vagyunk, nem pedig valami indoeurópai népcsoport (angolok, németek, stb.). Légy büszke erre! Elárulom, logikusabb is, ugyanis a telefonkönyvben, nyilvántartásokban, névsorokban ők is kénytelenek megfordítani és a keresztnevet rakni előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!