Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért adnak hülye neveket a...

Miért adnak hülye neveket a gyerekeiknek a szülők?

Figyelt kérdés
Egyre több, idétlen, röhejes névvel találkozom a munkám során. Miért hiszik azt a szülők, hogy ha valami nagyon extrém nevet adnak a gyereknek, attól már különleges lesz? Nem gondolnak bele, hogy egyszer felnő, és be is kell mutatkoznia?
2009. máj. 15. 19:42
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
98%
Osztálytársam egyik LÁNY ismerősét így hívják : Kis Kavics na most komolyan. Ha tanár lesz: Kavics néni, ha öreg lesz: Kavicskám segíthetek? ez annyira megalázó, és egyet értek azzal, hogy ez hülyeség.
2009. máj. 15. 21:01
 12/35 anonim ***** válasza:
81%
Magyarok vagyunk tehát az lenne a normális dolog hogy a gyermekeinket is magyarul és ne angolul,oroszul vagy spanyolul nevezzük el. Nap mint nap utazom buszon és gyakran hallom hogy Jessica, Tiffany, Amanda meg ehhez hasonlók. Kérdem én hogy lehet egy gyermeknek olyan nevet adni? Még a kutyámat sem nevezném el így, hisz olyan gyönyörú magyar nevek vannak lehet válogatni köztük.
2009. máj. 15. 21:12
 13/35 anonim ***** válasza:
68%
Sajnos itt tartunk. Sok szülőnek annyi esze van mint egy marék molypillének. Bocsánat még egy marék molypillének is több van.
2009. máj. 15. 21:16
 14/35 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is elkeserítő, hogy egyere több szülő ad a gyerekének idétlen nevet. Ez az újabb őkület IS Amerikából ered a Hoolywoodi sztárok mániája volt legelőször és sajnos ide is lejutott...Nekem is tetszenek a magyar nevek pl.:Bendegúz, Réka, Zsombor, Attila de az Emese a leszebb!
2009. máj. 15. 21:43
 15/35 anonim ***** válasza:
73%
Amiket leírtál, azok között vannak elég szép számban olyan nevek is, amik csak a tudatlan embereknek hatnak viccesnek, furának. Hanga az egyik legszebb női név szerintem. Sőt, azt hiszem, talán még az Erikának a magyar változata, bár erre nem adnám a fejem.
2009. máj. 15. 23:40
 16/35 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Azért mert neked a Hanga név tetszik a legjobban, még nem kellene tudatlannak nevezned! Nem ismersz, és egy kérdésből ne vonj le messzemenő következtetéseket.

Te hogyan nevezted/nevezed el a gyermekeidet?

Furcsának azért tűnnek, mert valóban régiek, és egy-két ritka kivétellel ki is haltak. Kevesen keresnek régi nevet a gyermeküknek, a fene tudja miért...

De ha már itt tartunk, az én kedvencem a Katalin.

2009. máj. 16. 07:34
 17/35 anonim ***** válasza:
62%
azért az amerika-majmolásnak nem csak negatív oldala van, sztem pl. a Brandon stb kifejezetten szép nevek. Hát hogy nem magyarosak az más kérdés, de most ez a legnagyobb bajunk? Ahogy ez lenni szokott, majd idővel "magyarizálódik", azaz megszokjuk és kész.
2009. máj. 16. 08:45
 18/35 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom miért kell ezt úgy felfújni. Sok ma már szokványos név is régen furcsa, idegen volt, mára viszont teljesen megszoktuk. Pl. az én fiam Krisztián, régen ez is idegenül hangzott. De ilyen nagyon sok van, pl. az én nevem meg Petra, amikor születtem, az is ritka volt viszonylag, akkor kezdték sokan adni. Ma már senki nem mondaná rá, hogy különlegeskedő, idegen név. Amúgy meg szerintem lehet egy gyereknek különleges de szép nevet adni, és lehet különleges de röhejes nevet is. Csak éppen ami az egyik embernek szép, az lehet, hogy egy másiknak röhejes. Írtad a Pongrác nevet, bár nekem nem tűnt ki egyértelműen, hogy ezt most elfogadhatónak, vagy szánalmasnak tartod-e, nekem mindenesetre nagyon tetszik, szerintem nincs benne semmi nevetséges, csak ritka.

Egyébként a külföldi, újabb keletű névadásokkal úgy vagyok, hogy attól lesz kissé megmosolyogni való, ha nem úgy írjuk, ahogyan eredeti alakban. Mint pl. a Dzsásztin, Dzsúlió, Peggi, Meggi, stb. Viszont ha lesz lányom, akkor neki külföldi neve lesz, egyszerűen mert az tetszik a legjobban, hogy Kendra. Ezt viszont úgy ejtjük, hogy eredeti formában is le van írva, ezért szerintem ez nem néz ki bután, és szerintem szép név.

Különbözőek az ízlések. Szerintem ez pl. nem cikis név. Vicces hangzású vagy jelentésű nevet (ha mások viccesnek tartják, de nekem mégis szívügyem), max második névként adnék, így nem kötelező használnia ha nem akarja.

Különben nekem sokan arra is beszóltak, hogy a fiam második neve miért Nimród (az apja akarta nagyon), hogy az milyen hülye név. Pedig az magyar név, ha már itt tartunk, bár igaz, nem használjuk, szerintem túl komoly név egy kisfiúcskának, de semmi kivetnivalót nem találok benne amúgy.

2009. máj. 16. 10:32
 19/35 anonim ***** válasza:
87%
Én csak és kizárólag ősi magyar nevet adok majd a leendő gyermekeimnek...bár a párommal nehéz megegyezni, mert neki sok nem tetszik, de emellől nem tágítok, és hangozhat akármilyen furcsén, tudom, hogy magyar! Levente és Réka amik a legjobban tetszenek mindkettőnknek, de szóba kerültek furcsábban hangzó nevek is, mint pl Ajsa, Lehel,Álmos,Zombor
2009. máj. 16. 12:15
 20/35 anonim ***** válasza:
95%
Én például olyan neveket nem adnék soha a gyerekemnek, amik régen teljesen elfogadottak voltak nemesi körökben. Ilyenekre gondolok: Adalbert, Alfonz, Edömér, Ödön stb.
2009. máj. 18. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!