Miért adnak hülye neveket a gyerekeiknek a szülők?
Az én kedvencem a Cserepes Virág.
De a Hanga és a Napsugár nekem nagyon tetszik.
Nekem ha lányom született volna, akkor a Borostyán nevet kapta volna, ez is régi magyar női név.
A fiamt pedig Rolandnak hívják, igaz hogy nem magyar eredetű, de nekünk nagyon tetszik.
Ízlések és pofonok különbözőek. Egyetértek azzal, hogy míg az egyik név valakinek szép, a másiknak esetleg nem tetszik.
De:
1. ezért a gyerekeket cikizni nagyon szemét dolog
2. mindenkinek lehet cikizni a nevét, minden nevet lehet csúfolni
3. más embereknek lelki sérülést okozni ilyenért még szemetebb dolog
A Havaska régi magyar női név, tavaszi virágot jelent. Semmivel sem rosszabb, mint a Hajnalka, Erika, Virág és társai. Csak nem olyan ismert. Benne van a Ladó féle utónév könyveben, választható. Nem kell becézni. Szerintem a Fenyvesi vezeték névhez különösen illik, és mint írtam, semmi köze a hóhoz.
De ezek az interneten megjelent cikizések elérték azt, hogy az én (szerintem) szép, és különleges nevet kapó lányom tucatnévre változtassa a keresztnevét.
Gratulálok minden korlátolt értelmű hozzászólónak. Nem kell, hogy tetsszen egy név, de elfogadni tudni kellene, hogy nem mindenkit hívnak Katalinnak és társainak, amit már unalomig megszokott a fülünk. Aki pedig munkahelyi információkat ad ki, különösen szégyelheti magát. Pedagógusként én is találkozom elég sok különleges névvel, de ilyenre sosem vetemednék.
Mert hülye idióták,azt hiszik ettől lesz különleges majd a gyerekük, holott csak agyon fogják cikizni a neve miatt.
Lakatos Nintendó, Kolompár Teszlatrooper, Tóth Rocketlauncher, Freddykrőger Viktor, Kovács Inuyasha :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!