Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért adnak hülye neveket a...

Miért adnak hülye neveket a gyerekeiknek a szülők?

Figyelt kérdés
Egyre több, idétlen, röhejes névvel találkozom a munkám során. Miért hiszik azt a szülők, hogy ha valami nagyon extrém nevet adnak a gyereknek, attól már különleges lesz? Nem gondolnak bele, hogy egyszer felnő, és be is kell mutatkoznia?
2009. máj. 15. 19:42
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
89%

Az én kedvencem a Cserepes Virág.

De a Hanga és a Napsugár nekem nagyon tetszik.

Nekem ha lányom született volna, akkor a Borostyán nevet kapta volna, ez is régi magyar női név.

A fiamt pedig Rolandnak hívják, igaz hogy nem magyar eredetű, de nekünk nagyon tetszik.

2010. ápr. 21. 08:52
 32/35 anonim válasza:

Ízlések és pofonok különbözőek. Egyetértek azzal, hogy míg az egyik név valakinek szép, a másiknak esetleg nem tetszik.

De:

1. ezért a gyerekeket cikizni nagyon szemét dolog

2. mindenkinek lehet cikizni a nevét, minden nevet lehet csúfolni

3. más embereknek lelki sérülést okozni ilyenért még szemetebb dolog

A Havaska régi magyar női név, tavaszi virágot jelent. Semmivel sem rosszabb, mint a Hajnalka, Erika, Virág és társai. Csak nem olyan ismert. Benne van a Ladó féle utónév könyveben, választható. Nem kell becézni. Szerintem a Fenyvesi vezeték névhez különösen illik, és mint írtam, semmi köze a hóhoz.

De ezek az interneten megjelent cikizések elérték azt, hogy az én (szerintem) szép, és különleges nevet kapó lányom tucatnévre változtassa a keresztnevét.

Gratulálok minden korlátolt értelmű hozzászólónak. Nem kell, hogy tetsszen egy név, de elfogadni tudni kellene, hogy nem mindenkit hívnak Katalinnak és társainak, amit már unalomig megszokott a fülünk. Aki pedig munkahelyi információkat ad ki, különösen szégyelheti magát. Pedagógusként én is találkozom elég sok különleges névvel, de ilyenre sosem vetemednék.

2011. jún. 22. 19:34
 33/35 anonim ***** válasza:
28%
Lákátos Nintendó :D
2011. jún. 22. 22:23
 34/35 anonim válasza:
24%

Villányi Ajándék

van iwiwjeXD

2011. júl. 17. 21:35
 35/35 anonim ***** válasza:
29%

Mert hülye idióták,azt hiszik ettől lesz különleges majd a gyerekük, holott csak agyon fogják cikizni a neve miatt.

Lakatos Nintendó, Kolompár Teszlatrooper, Tóth Rocketlauncher, Freddykrőger Viktor, Kovács Inuyasha :DDD

2016. aug. 30. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!