Mi ez az új szokás, hogy ilyen furcsa neveket adnak a gyerekeiknek?
Sok külföldi sztárnál hallom, hogy olyan elvetemült neveket adnak...Ott nincs valami szabályzat mint nálunk?
Néhány sztárcsemete név:
Bear Blu (Medve Kék)
Egypt (Egyiptom)
Bronx Mowgli (Bronx Maugli)
Ireland (Írország)
Sunday (vasárnap)
stb.
Furcsállom, hogy ott nincs szabályozás...
Azokról a gyönyörű magyar nevekről nyilván elfeledkeztél, mint a Napsugár, Fürtike, Karitász, Füzike, meg hasonlók... a Radiátor és a Kopasz neveket szerencsére nem engedélyezték még, de volt, aki kérte... Alekosz is hála a jó égnek csak az lehet, aki bizonyítja, hogy görög származású. Pontosabban a szülei bizonyítják.
Ne csak a külföldiekkel foglalkozz, nálunk is akadnak bőven ilyesmik... édesanyám óvónő, én tanító, hidd el, sok furcsa névvel találkozunk... jön oda hozzám egy kislány az óvódában, hogy ki szeretne menni wc-re, kikísértem, és megkérdeztem hogy hívják: "Napsziii" (ezt képzeld úgy, hogy pösze, félénk, és vigyorog közben)... a listáról kellett kinéznem, hogy mi lehet a neve, mert már érdekelt... Napsugár, alias Napsi, vagy Sugi...
A Dzseniferről meg társairól már ne is beszéljünk... sok külföldi név tetszik, ilyen pl. az Edward, Kevin, Romeo, Mario, Antonio, stb. De az Edvárd, Kevin, Rómeó, Márió, Antónió... na ezektől kiráz a hideg...
Kisfiam bölcsijében van egy ... Cseperke Tündérke
nem, nem tévedés, mindkettő így, becézett formában...úgyhogy itt is van ilyen "divat"
*lemaradt a vége
tehát pl a János v Anna nevek még közelítőleg sem adják meg, hogy kire gondolsz, és ez olyan lehangoló...
Ehhez képest nagyszerű dolog, hogy most már lehet új neveket is kitalálni! Ezzel sokkal közelebb vagyunk ahhoz, amiért a névadás létrejött, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!