Csak nekem furcsa ez az új ajándékozási szokás Mikuláskor?
Az én időmben (még csak 23 vagyok) "csak" mikulás csomagot kaptunk sok-sok édességgel.
Ma meg már mindenhol azt hallom, hogy ilyen-olyan játékot vesznek a gyereknek. Az én lányaim(ikrek) csak csomagot kapnak. A játékokat pedig Karácsonyra, hisz így szokás.
Vagy én vagyok nagyon begyepesedve? Minden kisgyerekes ismerősöm drága játékot kap Mikulásra, sőt még a nagyszülők is azt vesznek.
Nekem ez olyan szokatlan.
Annak idején nálunk sem csak csomag jött, mindig kaptunk könyvet is. Én ezt hagyományozom.
Egyébként ha megnézed a mai kifestőket, mindig lóg ki a zsákból egy-két mackó, bohóc, favonat is...
Ez abszolút a nyugatról jött szokásoknak "köszönhetjük".
Nálunk is csak valami apróságot kap és egy kis mikulást. A nagyszülőkkel is így beszéltük meg, mert azt sem szerettem volna, ha egy mázsa édességet kap. (Mindkettőnk munkahelyéről is lesz csomag, ott is adnak a gyerekeknek.)
Ezért kértem a mamákat, hogy ne egy óriás csokicsomagot, hanem inkább egy kevés édességet és mellé valami apróságot vegyenek inkább...kifestőt, vagy egy mesekönyvet, mese DVD-t ...ilyesmit. Az igazi nagy ajándék nálunk is karácsonykor lesz. Vannak akik valóban nagy túlzásokba tudnak esni és elveszti a varázsát az egész. Nekem ez olyan, mint a húsvétkor adott pénz a locsolásért. Sokkal aranyosabb, kedvesebb egy hímes tojás, vagy csokoládé stb. csak egyszer valaki elkezdte ezt a pénz dolgot és sajna mostanra már elvárás lett és a gyerekek tartják a markukat.
Pontosan erre gondoltam én is. Egy-egy könyv vagy apróság belefér, de sok ismerősöm több ezres vagy tízezres játékot vesz Mikulásra. Én erre nem szeretném rászoktatni a lányokat. Ha Mikulásra is sok játékot kapnának akkor a Karácsony már nem lenne akkora öröm. Ők is kapnak apróságot a csomag mellé(1-1mágikus rajztáblát ami össz 1500ft), mert nem szeretem ha sok csokit esznek.
Csak az a fura, hogy sok anyuka úgy néz rám mikor megkérdezik, hogy mit kapnak Mikulásra és mondom, hogy csomagot mintha valami szörnyű bűnt követnék el. Nekem ez úgy tűnik, mintha elvárás lenne.
Utolsónak! Attól, hogy nem drága ajándékot kap a gyerek még haladhatunk a korral.
Én egyáltalán nem azt mondom, hogy rossz ha valaki így cselekszik, csak fura és bosszant ha az ilyen szülők, mint Te akik drága cuccokat vesznek a gyereknek lenézik azt aki nem ezt teszi. (Bocs ha félreérthető, de nem rád gondoltam)
Ebben a dologban nagyon megoszlanak a nézetek. Nálunk nem lesz nagy ajándék több okbol sem. Egyrészt azért mert ugy gondolom,hogy a mikulás csomagot hoz... ebben nem kell feltétlen rengeteg édességnek lenni,de egy kicsit teszek bele és valami apróságot is. Másrészt december 12.-én született a lányom ugyhogy akkor ugyis lesz torta aándék meg minden ami a szülinapra "kell".. Harmadrészt tényleg ott van a karácsony amikor ugyis mindenki nagyobb ajándékot vesz a gyerekének. És végül, de nem utolsó sorban ez a három esemény igy decemberben...azt hiszem anyagi csőd lenne :)
Szoval marad a csomag kicsi ajándékkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!