Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » En buddhista vagyok, a parom...

En buddhista vagyok, a parom muszlim. Lehet komolyabb jovoje a kapcsolatnak?

Figyelt kérdés

Van valaki aki ilyen helyzetben van es mukodik a kapcsolata?

Mi elfogadtuk egymas vallasi nezetet, de attol tartunk hogy komolyabb nem lehet a kapcsolatunk. Mivel nem vagyok muszlim nem lehetek se a felesege se a menyasszonya, amit viszont elvarnak tole.

Nincs megoldas?

Elore is koszonom.

2014. márc. 17. 17:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Hat, kedves utolso, ha most ilyen vallasos, akkor ennel mar csak "rosszabb" lesz. Azt latom magam korul, hogy a korral legtobbszor a lazabb, lazadobb fiukbol is hivo ferfi lesz es a tanult, otthonrol hozott viselkedesi normak elobb-utobb visszakoszonnek. A sogorombol pl sose neztem volna ki, annyira laza, nagyszaju, bulizos fiu volt, de mikor meghazasodott elkezdett napi 5x imadkozni, leszokott a cigirol, hagyomanyos feher ruhaban kezdett jarni es pentekenkent mecsetbe jar. Nem mondom, hogy baj, dehogy, csak, hogy ha valaki erre az eletre nincs felkeszulve, nem tudja hosszu tavon elkepzelni, elfogadni, akkor inkabb idoben koszonjenek el, akarmekkora is a szerelem.

Abban az esetben erdemes harcolni a kapcsolatert szerintem, ha a masikon is latod a hajlandosagot, o is tesz kompromisszumokat erted, nem csak toled varja el, hogy igazodj az o altala elkepzelthez.

2014. márc. 18. 16:58
 22/28 anonim ***** válasza:
Utolsó, teljesen egyetértek veled, és sajnos én bele is törődtem ebbe, hogy mi nem leszünk együtt. Ő kevésbé, azt mondta várni fog rám és imádkozik, hogy Allah megváltoztasson engem, és végül őt válasszam. Mondtam neki, hogy szíve joga, és tegye, ha jól esik, de nem látok rá semmi esélyt.
2014. márc. 18. 17:11
 23/28 A kérdező kommentje:

A szulei is vallasosak, es testverei is. Napi szinten vitatkoznak mert nem vagyok a felesege se semmi ilyesmi, es igy ugye nem lehetnenk egyutt.

Este beszeltunk errol, azt mondta hogy nem akar megvaltoztatni, es ha nem akarok valamit pl: ezt a papirt alairni, akkor nem kell.

Nem muszajbol akar eljegyezni hanem mert szeret. Ha en erre csak papir nelkul mondok igen, az is rendben van. Es nem erdekli hogy mit var tole a csaladja mert evek ota nem talalkoztak.

Meg varok egy kicsit, meglatom hogy mennyire gondolja komolyan. Hogy kepes-e masok elvarasainak nem megfelelve elni. Ez hamar kiderul.

Nagyon szepen koszonom a segitsegeteket!

2014. márc. 19. 14:45
 24/28 anonim ***** válasza:
Ha látod, hogy tényleg így áll hozzá, akkor menj hozzá, és próbáld meg, csak egyvalamit jegyezz meg nagyon jól: soha, semmilyen körülmények között ne utazz haza vele! Soha! Még "látogatóba" se, és akkor se, ha 100%-ig megbízol benne. És a gyerekeidet se engedd el vele. Ajánlom figyelmedbe "A lányom nélkül soha" című filmet, nézd meg, igaz sztori.
2014. márc. 19. 16:37
 25/28 anonim ***** válasza:
Egyébként a filmről jut eszembe, hogy bár az Iránban játszódik, épp emiatt elég nagy párhuzamot lehet húzni benne Szíriával. Ha Szíriában győz a polgárháború és ne adja Isten létrehoznak egy új, muszlim törvénykezésen alapuló államot, az onnan elmenekültek majd vágyni fognak vissza, felébred bennük a "bűntudat", amiért elmenekültek...pont ahogy Iránban, és a filmben történt...tényleg nézd meg.
2014. márc. 19. 16:41
 26/28 anonim ***** válasza:

Szia!

úgy veszem észre hogy itt a fórumon és ebben a topikban is sokak szerint az a mélyen vallásos muszlim aki parázna és alig tartja be az iszlámot.

1) valaki írta hogy ő ateista.

egy muszlim férfi el sem vehetne egy olyan nőt, tehát ez a kapcsolat nem minősül házasságnak, hanem nyílt paráznaság vallásilag. az pedig hogy van róla városházás papír, ez nem számít vallásilag.

vallásilag csak a nikah számít.

tehát a mélyen vallásos muszlim elvett egy ateistát akivel nem is házasodhatna, de őt ez látszólag nem zavarja.

ez a pasi nem mélyen vallásos!

ez a kapcsolat nem házasság, hanem nyílt paráznaság!

a gyerekek nem az ő gyerekei, nem hozzá tartoznak az iszlám szerint és nem örökölnek egymástól.

nem ő a lánya kísérője és gyámja ha az iszlám és a szunna szerint házasodna majd a lánya.

nem viheti el a lányát a Hajj-ra, mivel nem az apja az iszlám szerint.

(nem házasodhatnak, de nem is számít az iszlám szerint a lány az ő lányának)

2) egy muszlim férfi nem járhat nővel. ez nagyon nagy bűn az iszlámban.

már megint egy olyan fiatalembert nevez itt valaki 'mélyen' vallásosnak, aki közben paráználkodik, ráadásul nyíltan, hiszen felvállaltan kapcsolatban van a kérdezővel.

aki paráznaságban él és még nyíltan vállalja is az NEM mélyen vallásos!

3) fehér ruhát visel.

attól még nem biztos hogy vallásos valaki.

4) mélyen vallásos mert napi ötször imádkozik:

ez kötelező.

egyes vallástudósok szerint aki nem imádkozik (nem tagadja meg az imát, de lusta) az hitetlenné válik, tehát az öt ima betartása sem jelenti azt hogy valaki mélyen vallásos és még azt sem jelenti hogy valaki a korrekt hitvallást követi.

vallási újítók is szoktak naponta ötször imádkozni.

5) pénteken elmegy a mecsetbe.

ez minden egészséges muszlim férfi számára kötelező aki megteheti és akinek a közelében van mecset.

tehát ez is a kötelezőségek közé tartozik, ettől még nem biztos hogy valaki mélyen vallásos.

6) engedi hogy a felesége úgy járjon ahogyan akar, akár olyan ruhában is ami nem nagyon takarja el az asszonyt.

ez ismét csak NEM arra utal hogy ez a férfi mélyen vallásos.

egy mélyen vallásos férfiben van annyi 'gheerah' (féltékenység) hogy nem engedi meg hogy az asszonyát akárki kitakarva láthassa.

ráadásul egy muszlimának kötelessége magát eltakarnia.

ezzel nem azt mondom hogy aki nem takarja el magát az nem muszlimah.

csak azt mondom hogy az a nő engedetlen (bűnös).

7) senki sem lehet egy pasi miatt muszlimah.

csak és kizárólag Allaah és az iszlám miatt lehet valaki muszlimah, különben nem érvényes a Tanúságtételek kimondása, hiszen a Tanúságtételeknek (két részből áll) feltételei vannak (7+1).

8) a legtöbb csajszi elutasítja az iszlám és a szunna megismerését és vagy semmit sem tud az iszlámról, vagy csak annyit amit a parázna barátjuk tanít nekik.

sajnos rengeteg lánytól hallottam már ezt hogy 'de a barátom nagyon mélyen vallásos...'

aki lefekszik egy nővel aki nem a felesége AZ NEM MÉLYEN VALLÁSOS!!

már a ti hitrendszeretekben is bűn a paráznaság, tehát nektek sem lenne szabad egy másik nem-muszlimmal lefeküdni.

egy muszlim férfi csak olyan nőt vehet el, aki azon kívül hogy:

- vagy muszlimah,

- vagy keresztény,

- vagy zsidó

és SZŰZIES.

parázna nővel nem lehet házasodni és a muszlim fiatalember sem lehet parázna.

ha valaki paráznaként egyik napról a másikra akar házasodni, az sem érvényes vallásilag, mivel van egy egy hónapos várakozási idő (megtisztulási ciklus) és mindkét félnek őszintén meg kell bánnia amit tett.

tehát mindkét fél őszinte megbánása szükséges.

miért van az hogy a legtöbb nem-muszlim csaj egyáltalán nem ismeri az iszlámot?

miért nem akarja a sok naiv lány legalább azt megismerni hogy feleségként milyen jogai lesznek, vagy neki milyen jogokat kell megadni a muszlim férj felé?

a muszlim férjjel kötött házasságból született gyerekek muszlimok és aki muszlimmal fiatalemberrel házasodik az ebbe beleegyezik.

miért azt nevezitek mélyen vallásosnak aki bűnben él és nem tartja be az iszlámot??

miért gondolkodtok úgy hogy az a legjobb pasi nektek aki nem féli Allaah-ot?

az a pasi, aki a Teremtőt sem féli és a Teremtővel engedetlen, az veled mit fog tenni?

2014. márc. 24. 22:52
 27/28 anonim ***** válasza:
Kedves utolso! A nem vallasos hozzaszolo vagyok. Nekem annal jobb, minel kevesbe vallasos a ferfi, akivel elek, mert annal kevesbe akarja a vallasat, vilagnezetet ramkenyszeriteni. Aki nem vallasos, nem muszlim, annak ezek nem jelentenek semmit. 2014, Magyarorszag, torvenyes hazastarsam, ket gyerekunk van. Az iszlam nekem nem jelent semmit, miert elnek "bunben"? El kell fogadnod, hogy a tieden kivul (muszlim, vallasos) mas nezetek is vannak, masok maskepp gondolkodnak, mast tartanak jonak es igaznak.
2014. márc. 25. 12:36
 28/28 anonim ***** válasza:

aki közvetlenül utánam írt:

szerintem itt nem az én szövegértésemmel volt/van probléma.

olvasd el még egyszer amit írtam.

azokra a hozzászólásokra reagáltam amelyek itt ebben a topikban és más topikban, illetve privátban előfordultak már, amikor az iszlám vallást be nem tartó fiatalembereket, vagy a vallást hiányosan és/vagy bűnösen betartó muszlim fiatalembereket nevezték és nevezik ezek a naiv lányok és asszonyok 'mélyen vallásosnak'.

ami pedig a muszlim pasikat illeti, róluk már leírtam ami velük kapcsolatos.

ha jól emlékszem te is 'mélyen vallásosnak' nevezted a saját élettársadat, erre írtam (többek között) hogy vallási szempontból nem számít annak és a házasság sem érvényes vallásilag (ha a nikah feltételei nem teljesültek).

az iszlámban a polgári esküvő nem számít, ha nincsen nikah.

nem hiszem hogy akárkire is bármit rákényszerítettem volna, csak tisztázni akartam azt hogy a bűnös muszlimok és a vallást be nem tartó egyének egyáltalán nem 'mélyen vallásosak' és több házasságnak nevezett együttélés igazából csak egy parázna kapcsolat.

az előbbi kommentben már leírtam hogy miért.

más kommentben pedig már leírtam hogy melyek az érvényes nikah (házassági szerződés) feltételei.

sajnos ti nem-muszlimok nem mozogtok egy körben a ténylegesen vallásos muszlimokkal, mivel NEM a mélyen vallásos muszlimok azok akik strandon/chat-en/bárban ismerkednek.

így aztán ti csak azt ismeritek akik flörtölnek, éjszaki szórakozóhelyekre járnak, paráználkodnak.

ti őket ismeritek csak.

Allaah vezessen titeket a helyes útra, 'ameen.

2014. márc. 25. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!