A világon kb mennyi keresztény, muszlim, buddhista stb. él? Ezek a vallások mit gondolnak egymásról?
Számok alapján szerintem nem dől el, kié az igaz vallás.
Én egyébként azon a véleményen vagyok, valahol mindegyik ugyanazt a dolgot próbálja meg megközelíteni. Szóval egyetlen végső igazság van, de annak különböző oldalát látják a különböző vallások.
itt van egy táblázat:ű
mindenkinek az az igaz, amit hisz.
A muzulmánról azt hallottam, hogy minden 5. ember a híve.
Ebbe beletartoznak a nem hívők is (?)
Azért annyira ostoba nem vagyok, hogy olyasmiben higgyek, amit magam sem tartok igaznak. Mivel én a Bibliát tartom Isten egyetlen hiteles kijelentésének, ezért minden más vallást gyakorlóról azt tartom, hogy téved. Az ateistákat és az evolúciót vallókat is beleértem. Sőt jehova tanuit is, pedig ők is a Bibliára esküsznek, de a tanaikkal semmilyen közösséget nem vagyok hajlandó vállalni. Ahogy semelyik egyház dogmáival sem, még a Reformátussal sem, pedig ennek a közösségnek vagyok a tagja. De csak és kizárólag a Biblia!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Aha, AZ a Biblia, amit minden zsinaton megnyirbáltak egy kicsit,az akkori elöljárók hangulatától, politikai és vagyoni helyzetétől függően? Amiből kizárták a női prófétákat? Vagy te másmilyet olvasol? :)
Kicsit utána kéne olvasnod a Biblia történelmének, lehet, hogy ennyire nem függnél tőle. Szerintem a ti Istenetek nem olyan kicsinyes, hogy holmi könyv meg templombajárás alapján ítélje meg a híveket. Inkább az alapján, hogy ki mennyit lopott, csalt, hazudott, lógott, került, nem vállalt vagy károsított életében, attól függetlenül, hogy kiderült-e. Akkor viszont elég üres lesz a mennyország..
Emiatt pedig inkább szomorú vagyok mint kárörvendő.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy a keresztényeknek nem kevés elittudata van. Egyszer azt mondta egy nő, hogy nem baj, hogy elment a gyerekem, mert az Úr úgyis inkább a házasságokat áldja meg.. soha semmi nem fájt még úgy. Aztán megpróbált rám sózni valami Jézusos könyvet, amit kis híján hozzá vágtam. És nem Jehova volt, hanem valami Jézus Szíve közösséghez vagy mihez tartozott. Persze tudom én, hogy mindenhol vannak hülyék..
Egyébként szerintem buddhistából van a legtöbb, utána jönnek a muszlimok, számban. De ez csak tipp.
Ami a buddhistákat illeti, az iszlámot nagy fenyegetésnak tartják a terjeszkedés meg a nők megalázása miatt. Legalábbis Láma Ole.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!