Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerettem volna szüzen férjhez...

Szerettem volna szüzen férjhez menni, de nem bírtuk ki a barátommal és nem sokkal utána szakított velem. Hívő vagyok, bűnnek érzem ezt, de mégis vágyom a barátomra nagyon. Tényleg ilyen hamar feladhatóak az álmok és az elvek?

Figyelt kérdés
Most új kapcsolatban vagyok és már nem is látom értelmét, hogy sokat várjunk, így az egy hónapos fordulónkra tervezzük a "nagy éjszakát". Azóta nem voltam gyónni sem, minek amikor úgyis hazudnék azzal, hogy nem teszem többet.
2009. dec. 15. 10:49
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
09.37-es vagyok.Elnézést kérek a 21.századi hölgytől,ha megbántottam,de nem volt szándékos,csak a véleményem írtam le.Azért írtam ezeket,mert a válaszaidból ez jött le.Még egyszer bocs!
2009. dec. 16. 19:43
 52/62 A kérdező kommentje:
Minden hívő hülye és utálod őket és akkor szívesen megismernél... akkor melyik állításod nem egészen őszinte?
2009. dec. 16. 19:50
 53/62 anonim ***** válasza:
Én felajánlottam, ha ennyire bánt, hogy ismeretlenül ítélkezem, és nem tartalak százasnak, akkor hajrá, mutasd meg, hogy jófej vagy. Ha nem élsz vele, a te bajod, én jól alszom.
2009. dec. 16. 20:33
 54/62 A kérdező kommentje:
Pont ezért nem... Mert azt várod hogy bebizonyítsam, hogy hű de jó fej vagyok és küzdjek azért, hogy te aztán nagykegyesen megváltoztathasd egy ember alapján a véleményed vagy megmondhasd, hogy te tudtad előre, hogy minden hívő hülye. Ne aggódj, én is jól fogod aludni attól, hogy te ilyen előítéletesen gondolkodsz, ez nem az én bajom, hanem a tiéd, de ahogy gondolkodsz és írsz, ez úgysem fog már megváltozni.
2009. dec. 16. 20:36
 55/62 anonim ***** válasza:

ne vitázzatok már,mindjárt karácsony!Egyikőtök sem biztos 100%-ig,hogy isten létezik e vagy nem..meg kell érteni,hogy van aki hisz benne,és van aki nem!De egyikőtök se tudja bebizonyítani bizonyítékokkal,mint ahogy azt sem,hogy mi les halál után..ezek olyan dolgok,amit magának alakít az ember külső hatások alapján...legyetek már kicsit elfogadóbbak,mert ennek a vitának soha em lesz vége!Csak ha meghalunk akkor derül ki a teljes igazság!

Ezért kérlek titeket értsétek meg egymást,és béküljetek meg,hogy mindenki a szerinte legelfogadhatóbb dolgokban hisz,és ez más és más!Minden esetre ha fejlődni akartok,és jól akarjátok érezni magatokat,hit nélkül is szükséges az elfogadás!és az is,ha valakit butábbnak gondolunk,hagyjuk rá,nem hiába mondják:okos enged...

gondoljatok inkább arra,milyen jó,hogy van egy ünnep,ami ha belegondolunk azért mégiscsak összehozza az embereket..így karácsony környékén legyetek legalább megértőbbek..engedjétek el a fületek mellett,ha valaki piszkál,és forduljatok inkább azok felé,akik szeretnek titeket,istennel vagy isten nélkül,de ennek így kell lennie!Boldog karácsonyt,és szép hosszú boldog fejlődésben gazdag életet/halált,túlvilági utat, boldog minden egyebet mindenkinek!

(Egy szeretetcentrikus felfogású nem vallásos ember)

2009. dec. 16. 21:11
 56/62 anonim ***** válasza:
Olyan jó olvasni az ilyen kérdéseket, de most komolyan. Mélyen hívő vagy, a megtestesült jóság, feddhetetlen erkölcs, blablabla, csak közben buta vagy, mint a sárga föld. Aztán meg jön a csodálkozás, hogy az emberek kétszínűnek tartják a vallásos szentlelkeket. Mert azok is.
2009. dec. 17. 13:03
 57/62 anonim ***** válasza:
miért ellentéte a jó erkölcsnek és fedhetetlenségnek a butaság???
2009. dec. 17. 13:05
 58/62 anonim ***** válasza:
Nem mondtam hogy az. Ő állította magáról. Aztán kiderült, hogy mégsem az.
2009. dec. 17. 13:20
 59/62 anonim ***** válasza:

azért az egy hónapos fordulóra a nagy éjszakát betervezni nem korai kicsit??még a pogányok körében is, nemhogy ilyen múlttal...

az a baj a fiatalokkal, h türelmetlenek. ezért nem fog tisztelni a párod sem.

mikor ismeritek így meg egymást?

ja, és hány éves is vagy?

2009. dec. 17. 17:44
 60/62 anonim ***** válasza:

Rengeteg vallási parancs van, amit ma már simán meg lehet magyarázni.

Pl. a böjt. A méregtelenítés egy télvégi formája, amit viszont a tömegnek nem lehetett volna beadni simán cdsak úgy, hogy "méregteleníts, mert az egészséges", mert lesz...ták volna. De ha Isten parancsa, akkor az más, attól féltek és betartották.

A körülmetélésnek az araboknál és a zsidóknál szimplán egészségügyi okai voltak, a sivatagi életmóddal járó kevés tisztálkodási lehetőség miatt. De Isteni paranccsá kellett tenni, hogy betartsák.

Ugyanez a házasság előtti nemi élet tiltásának parancsa is. A társadalom szempontjából muszáj volt, hogy a származás, az apa, az örökösök személye biztos legyen. Ami csak akkor biztos, ha az asszony csak a férjével szexel. Ezért alakult úgy, hogy a férfi félrelépését ma is bocsánatosabbnak tartják. Mert az öröklést és származást férfiágon vezették, a férfiak vihették csak tovább a vagyont, tehát ha csinált is itt ott egy-két fattyút, akinek nem voltak olyan jogai soha, mint a "törvényes" fiainak, az nem számított úgy, mint ha egy házasságba szült egy nő külső segítséggel egy gyereket.

A legegyszerűbb dolog az volt ebben az esetben is, hogy Isten parancsává tették, mert így jobban rögzült a hívő emberekben.

Amúgy meg, amellett, hogy hiszel Istenben, higgy magadban is!

Attól, hogy megiszol egy pohár bort, még nem leszel alkoholista! Attól, hogy szeretkezel azzal akit szeretsz, még nem leszel szajha!

A baj inkább az, hogy szembesültél azzal a dilemmával, hogy több embert szerethetünk életünk során...

Hát igen, ez nehéz ügy. De ez már csak így van!

Ha szeretsz valakit, akkor szeresd! Ha már nem szereted, vagy nem szeret, akkor persze vége lehet, de ismerj meg valakit kívül-belül, mielőtt azt mondanád, hogy vele akarok élni a következő 1000 évben!

Aki szereti a zsákbamacskát egy életre szóló döntésnél, az nyugodtan pontozzon le!

2009. dec. 18. 09:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!