Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerettem volna szüzen férjhez...

Szerettem volna szüzen férjhez menni, de nem bírtuk ki a barátommal és nem sokkal utána szakított velem. Hívő vagyok, bűnnek érzem ezt, de mégis vágyom a barátomra nagyon. Tényleg ilyen hamar feladhatóak az álmok és az elvek?

Figyelt kérdés
Most új kapcsolatban vagyok és már nem is látom értelmét, hogy sokat várjunk, így az egy hónapos fordulónkra tervezzük a "nagy éjszakát". Azóta nem voltam gyónni sem, minek amikor úgyis hazudnék azzal, hogy nem teszem többet.
2009. dec. 15. 10:49
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
21%
Kedves Kérdező! Fasza csávó alapból nem lehetek, mert lány létemre vagyok programtervező informatikus. Meglepő mi? És látom olvasni sem tudsz, hisz nem azt írtam, hogy nem hiszek semmiben, hanem azt, hogy magamban hiszek. Vagy te magad számára senki vagy? Akkor iszonyatosan tudlak sajnálni, és megértem, és el tudom képzelni miért hagyott el a pasid.
2009. dec. 15. 21:18
 42/62 anonim ***** válasza:
2 buta liba aki azon vitázik ki ért jobban a gépekhez, meg kinek van jobb szteches szakmája, nagyon vicces:)
2009. dec. 15. 21:30
 43/62 A kérdező kommentje:

Nem vagyok buta liba és szteches szakmám sincs, bölcsész területen dolgozom, ennek ellenére nem veszek el a műszaki dolgok között. De olyan mindegy ki milyen területen van, azért nem lesz több valaki a szememben, mert lány létére fiús pályán van, mint ahogy egy fiúra sem nézek máshogy ha pl. óvóbácsi.

Gratulálok, hogy magadban hiszel. A stílusod és a gondolkodásod alapján egy nagyképű fickónak gondoltalak, elnézést kérek, nem gondoltam volna, hogy egy nő így gondolkozhat. Köszi, nincs szükségem a sajnálatodra és a közelében sem vagy, hogy miért szakítottunk, de azt hiszem, közöd sincs hozzá. Ha magadban hiszel, akkor nagy bajod nem lehet, hiszen te mindent meg tudsz oldani, mindenre tudsz megoldást és senki segítségére nincs szükséged, boldog ember lehetsz....

2009. dec. 15. 21:45
 44/62 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy a között, hogy "irány a lejtő" és "hogy sok mindent kihagytam, amit be kellene pótolni", nincs lényegi különbség, csak az utóbbi szépen meg van ideologizálva. De ez természetes is, a legtöbb ember nem úgy követ el bűnt, hogy jaj de jó, most megszegem az isteni törvényt, hanem valami elfogadható magyarázatot talál hozzá, amivel igyekszik megnyugtatni magát.

Én így gondolom, remélem nincs harag.

2009. dec. 16. 09:10
 45/62 anonim ***** válasza:
80%
Először is a 21.századi hölgyeménynek írnék egy pár sort.Előre is bocsánatot kérek azért amit írni fogok.Az válaszaidból kiderült,hogy milyen erkölcsi mércéid vannak.Ezzel a gondolkodással biztos ,hogy nem csak egy férfi volt már az életedben,de ez a te jogod és életed.Másokat viszont arra buzdítani,hogy ő is olyan életet éljen mint te, vagy sok más nő,az eléggé ocsmány dolog.Nálunk az ilyen nőket valahogy másképp hívják:örömlányok.(más szót használnak rá,csak én azért nem írtam ki mert a moderátorok úgy is kihúznák.)Szóval az biztos,hogy nem szeretnék majd a helyedben lenni amikor eljön az az idő és a gyermekeid hallanak ezt is, azt is,és neked választ kell rá adni.Sőt tovább megyek egy ilyen szülőnek a gyermeke sem szeretnék lenni! Kedves kérdező!Neked csak annyit szeretnék írni,hogy:SOHASEM KÉSŐ változtatni a dolgokon!Sajnos egyszer megtörtént,és ahogy a írásaidból kivettem azért meg is szólalt a lekiismereted.Lehet ezen is változtatni,ne menj mégegyszer bele ilyen kapcsolatba,és akkor meglátod nem lesz olyan dolog amiért lekiismereted furdalásod legyen.Igaza volt valamelyik válaszírónak amikor azt mondta,hogy keress magadnak olyat aki hívő,mert ő el tudja fogadni azt a hozzáállást amit te képviselsz.Bár már neked van új párod,ezzel nincs is semmi baj.Ha viszont igazán szeret akkor el fogja fogadni a te döntésedet és kitart addig amíg eljuttok a házasságig.Ha viszont neki ez így nem jó,akkor el kell engedni,mert jobb és könnyebb most elviselni ezt a fájdalmat,mint akkor amikor már le is feküdtél vele,és akkor hagy el.Mert ha szeret vár,ha meg nem tud várni akkor meg nem is szeretett igazán!Igenis van a Bibliában szó arról,hogy házasság előtt nem tartunk fenn szexszuális kapcsolatot.Már a kezdet kezdetén Ádámot és Évát is össze adta az Isten.A 1Kor. 7:2-5-ig is ezt írja:"a paráznaság elterjettsége miatt mindenkinek legyen meg a maga felesége,és minden asszonynak legyen meg a saját maga férje.3. A férj adja meg a feleségének ami megilleti őt,de hasonlóképpen a feleség is a férjének...,hogy ne kisértsen benneteket folyton a sátán az önfegyelmetek hiánya miatt."Tehát minden csak önfegyelem kérdése.Ki lehet bírni.Nagyon sok nő kibírta régen is ,meg most is még sem halt bele senki!Sok szerencset és rengeteg kitartást kívánok neked és a jövendőbelidnek.Ha szeretitek egymást szívből, akkor mindent le lehet győzni!
2009. dec. 16. 09:37
 46/62 anonim ***** válasza:
49%
A 21. századi emberke vagyok, és képzeld, eddig 1 pasival voltam együtt szexuálisan, és ő máig is a párom, és vele tervezgetjük a közös jövőt. Szerintem mielőtt ítélkezel, ismerj meg. A hívőket tartom hülyének, és nem a fűvel-fával való szexet elfogadottnak.
2009. dec. 16. 15:06
 47/62 A kérdező kommentje:

"A hívőket tartom hülyének"

Ugyanazt mondom, amit Te is kérsz... Először ismerj meg és aztán ítélkezz. De úgy látszik, amit te magadnak elvársz, azt képtelen vagy másnak megadni.

2009. dec. 16. 15:12
 48/62 anonim ***** válasza:
Írj privátot, megismerlek szívesen.
2009. dec. 16. 15:25
 49/62 anonim ***** válasza:

A hívők se hülyék, csak ha túlzásokba esnek.

Nem csak ezek a nagy végletek vannak, hanem egyszerű középút is. Régebben az is rendben volt, hogy ha félrelép a nő, akkor megölik, ma már talán egy kissé túlzásnak tartanánk, ugyanígy a házasság előtti szexet. azzal sincs gond, ha egy stabil kapcsolatban történik, ami lehet hogy véget ér, de az is lehet hogy nem.

Ha az emberek többet törődnének egymással, akkor kevesebb lenne a válás, és a szex is lehet a szerelem egy szép kifejező eszköze. a kérdés, hogy hogyan éreznek azok, akik benne vannak.

És szerintem Isten azt akarná, hogy minél több őszinte szeretet legyen, nem minél több rideg kapcsolat, akik ilyen szinten nem bíznak meg egymásban.

2009. dec. 16. 15:41
 50/62 anonim ***** válasza:
azért ennek a középutas dolognak az evangéliumok néhol ellent mondanak...
2009. dec. 16. 16:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!