Miért van az, hogy a keresztény emberek elítélik a melegeket?
Nézd, az hogy valaki önmegtartóztató életet él, még nem fordítja ki gyökerestül az egész mivoltát az embernek.
Ami genetikai, azon maximum a génsebész tud segíteni, senki más.Ez esetben ég ő sem, mert hiányosak az információink.
szóval lehet az a valaki nagyszerű ember, vallásos, meg minden, de attól még homoszexuális beállítottságú marad.Ezt el kell fogadni, mert ez tény.
Hála Istennek, az én felelősségem kimerül abban, hogy elmondom nektek, hogy van szabadulás a homoszexualitásból Jézus Krisztusban. Éppen ez az Evangélium. Jézus már győzött, és ezen soha semmi sem képes már változtatni.Az, hogy ezt hogyan reagáljátok le, az a ti felelősségetek. Nyugodtan nevezhettek engem bolondnak, ezt fel is vállalom. Én abban hiszek, hogy Jézus Krisztus számára nem jelent akadályt, hogy bárkit megszabadítson, és meggyógyítson. Ha emberi segítség nincs is, isteni segítséget kaphat az ember, ha ezt akarja. "Az Úr előtt nincs akadály, hogy sok vagy pedig kevés által szerezzen szabadulást." (1Sám 14,6)
Ti abban hisztek, hogy genetikailag determinálva vannak a döntéseitek, hogy nem tudtok a karmátokból kitörni, sőt még ha meg is próbálkozna ezzel valaki, még azt is lebeszélnétek, ha módotokban állna. Ha azonban minden várakozásotokat meghazudtolva, mégis igaz, amit állítok, akkor nem determináltak vagytok, hanem balekok, mert megszabadulhattatok volna, de meg sem próbáltátok. Sőt, amennyiben másokat akadályoztatok ebben lebeszélés által, akkor még gonoszok is, mert nem elég, hogy nem mentetek Jézushoz, de másokat sem engedtetek menni. Minderre szabadságotok van. Egyet nem tehettek: nem mondhatjátok, hogy nem tudtunk róla.
Más. Amit végképp nem értek az az, hogy aki nem Istenben hisz, hanem a genetikában, az miért látogatja a vallási topik oldalait. Az eredeti kérdés az volt, hogy miért ítélik el a keresztények a melegeket? A válasz az továbbra is, hogy a kereszténység nem ítéli el a melegeket, hiszen mindenki a bűnből jön, ahogy Dávid pontosan megfogalmazta: "Ímé én vétekben fogantattam, és bűnben melengetett engem az anyám." (Zst 51,7) Nincs az az ember, aki pálcát törhetne mások felett, mert mindenki bűnös. De van kárhoztató ítélet azok ellen, akik a bűn mellett döntenek, és nem akarnak kijönni belőle, ezt azonban Isten mondta ki. A keresztények a bűnt ítélik el, a bűnöst mindig megkülönböztetik a bűntől. Ha azonban valaki bűnben akar élni, azzal egy kereszténynek nincs joga közösségben lenni, és keresni a társaságát azon kívül, hogy hirdeti neki a győzelmi hírt, illetve, hogy a mindennapok során békében megfér velük.
Én nem nézek senkit bolondnak, addig a pontig, amíg valaki a józan ész és logikus gondolkodás határain belülre korlátozza a hitét.Ez az elfogadható és cáfolhatatlan hit.
"Ti abban hisztek, hogy genetikailag determinálva vannak a döntéseitek, hogy nem tudtok a karmátokból kitörni, sőt még ha meg is próbálkozna ezzel valaki, még azt is lebeszélnétek, ha módotokban állna."
Nem tudom, hogy ezt kitől hallottad, de nagy butaság.A döntéseim nincsenek genetikailag meghatározva, csak a tulajdonságaim.A karma nem tudom, hogy hogy a francba került ide, de nincs köze semmi elhangzotthoz, ez a lebeszélés dolog pedig olyan, mint ami fentebb elhangzott:már kívül esik a logikus gondolkodáson, ha valaki egy örökletes tulajdonságán változtatni szeretne, mert ez lehetetlen egyenlőre, főleg úgy, hogy csak imádkozol, vagy mit tudom én.Magától az emberből nem tűnik el a DNS-szál, vagy aktiválódik a kapcsolója által.Ezzel kár is vitatkozni, mert ez tény.
"Ti abban hisztek, hogy genetikailag determinálva vannak a döntéseitek, hogy nem tudtok a karmátokból kitörni, sőt még ha meg is próbálkozna ezzel valaki, még azt is lebeszélnétek, ha módotokban állna."
A fegyvered kétélű, mert ugyanúgy belőled is könnyűszerrel válhat balek, ha az istened nem létezik.
Bár egy értelmes hívőnek is be kéne tudni látnia, hogy genetika tulajdonságon nem változtathat.Szóval az én nézetem nem ellenkezik senki vallásával, mert az én nézetem már tény, és nem lehet vele vitatkozni.Azaz lehet, csak felesleges.Szóval annak, amiről írok, egy alap műveltségi szintnek kellene lennie minden ember esetében és nem vita tárgyának.
"Amit végképp nem értek az az, hogy aki nem Istenben hisz, hanem a genetikában, az miért látogatja a vallási topik oldalait."
A genetika nem vallási kérdés.Vagy legalábbis annyira vallási, mint a gravitáció.Abban sem kell hinni, de attól még folyamatosan a hatása alatt lesz mindenki.
Egyébként meg mindenkinek joga van abba a topicba írnia, amelyikbe csak akar.Miért lenne a hívők kiváltsága csak mert odaírták, hogy vallás?
Kedves Asperrimus!
Semmi gond nincs azzal, ha megmondod valakinek, hogy valamit rosszul csinál. Keresztényként kötelességed is figyelmeztetni. Akkor legalábbis mindenképp, ha a másik is keresztényi életet szeretne élni (ha nem szeretne, akkor hiába traktálod vallási szabályokkal - az életből vett példákkal és igazságokkal viszont így is segíthetsz rajta!).
DE.
Érdemes megismerkedni egy új fogalommal, melynek neve MEGÉRTÉS. Enélkül mindenfajta segítő szándék csak támadás. Ha meg sem próbálod megérteni, min megy keresztül a másik, csak hajtogatod, hogy így bűn meg úgy bűn, akkor nemhogy nem segítesz, de csak rontasz a helyzeten.
Nem baj, ha nem érted, mit él át egy ember, akinek olyan problémája van, ami neked nincs (pl. hogy homoszexuális, csak hogy a témánál maradjunk). De ha nem érted, akkor legalább ne okoskodj. Bízd Istenre az ítéletet, ne te akarj Isten szócsöve lenni! Ő biztosan jobban tudja nálad, kit hogyan fog megítélni... hiszen látja mindenkinek a lelkét, látja az összes bűnét, de ugyanúgy az indítékait is, és hogy mi vezette el idáig. Így nem fog igazságtalanul ítélni. Egy ember viszont könnyen beleesik ebbe a hibába - hiszen nem ismerheti az összes körülményt.
Tudjátok mit? én csak annyit mondok, hogy meleg létemre nincs is jobb annál mint, amikor kiélhetem vágyaimat, akár egyszerre több fiatal fiúval is. Nincs is jobb ennél az életnél. Miért tagadnám meg magamtól eme vágyakat? egy Isten miatt? Sose tenném. Ugyanis a szenvedélyeimen keresztül erőhöz jutok. Maradok az alkoholnál, a melegségnél, a könnyű drogoknál, és persze a pénznél. :D Nincs is jobb mint, amikor pénzen bármit megkaphatok... azaz bármit és bárkit. Szóval Ti Keresztények higgyetek azt, amit akartok, de legbelül úgyis tudjátok, hogy a szenvedélyek megtagadása orbitális baromság.
Ave Satanas!!!
20/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!