Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy a keresztén...

Miért van az, hogy a keresztény emberek elítélik a melegeket?

Figyelt kérdés
Most komolyan.. Miért van az hogy sokan kijelentik azt hogy egy meleg ember nem lehet keresztény? Sajnos ezzel már nem egyszer találkoztam, és ez alkalommal az egyik barátom ellen fordult a családja emiatt. Miért lökik azt a szöveget hogy a biblia tiltja? Az embert Isten teremtette, és a melegek is emberek. Felháborító, amit egyes vallásos emberek művelnek..
2014. márc. 9. 19:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:

"az igazság szabaddá tesz."

De kinek az igazsága?

Mert akár merre nézelődök, Istent sehol sem látni, csak mások feje fölött pálcát törő embereket.

2014. márc. 10. 22:54
 52/76 anonim ***** válasza:
71%

Akkor hisszük el, hogy egy homoszexuális ember számára nincs remény, ha nem lesznek ellenpéldák, de vannak, nem is kevesen.

A fogalomzavarban szenvedőknek pedig elmondom, hogy a trollok jellemzője, hogy hívatlanul, kéretlenül és érintetlenül nyomják a véleményüket a mások számára fenntartott topicban. Szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy ez továbbra is a vallási topik, ha nem is nevezhető a GY.K. fórumnak. Vagyis akkor lehetne jogosan trollnak nevezni, ha én mennék az ateista, vagy a "meleg" topikba kéretlenül osztva az észt és provokálva őket. De nem én mentem oda, hanem ők jöttek ide. Ezt csupán a történelmi hűség kedvéért jegyzem meg. Nem én nem vagyok a helyemen. Egyébként, azt sem bánom, ha letrolloznak. Bizonyos emberektől ezt inkább bóknak veszem, mintha lenullázna. Hálát adok Istennek, hogy méltóvá tétettem arra, hogy trollnak nevezzenek! A tiroli trolitároló toroló turultaroló trolljának.

2014. márc. 10. 23:01
 53/76 Szeressük egymást ***** válasza:

Én sem láttam Istent. Szerencsére, mivel kegyelmet csak hívőknek ad. :-)

Ha a kereszténység erkölcsiségét nézzük, máris kapunk képet Róla.

Jól lesz dolga annak, aki nem botránkozik meg ebben, hanem elfogadja.

2014. márc. 10. 23:05
 54/76 anonim ***** válasza:
60%
Nincsenek ellenpéldák.Vagy tudsz olyan emberről, akiből pikk-pakk heteroszexuális lett?Mondd, hogy ki oldotta meg, mert máris övé az orvosi Nobel-díj.
2014. márc. 10. 23:11
 55/76 anonim ***** válasza:
Az egyik pillanatban "moslékos fazekazol" a másikban meg "keresztény erkölcsösségről" beszélsz? Ne haragudj de neked valami személyiség hasadásod van? Vagy ez még simán bele fér a keresztény erkölcsbe?
2014. márc. 10. 23:11
 56/76 Szeressük egymást ***** válasza:
Bocsánat ha sértő volt a moslékos fazék. Bocsánat. A szentfazékozás ellentéte amúgy. Az egyik a nemesből űz gúnyt, a másik meg az ócskából. Tényleg nem helyes.
2014. márc. 10. 23:41
 57/76 anonim ***** válasza:
71%
Kedves ötvennegyedik! Vannak ellenpéldák az Isten erejével felkent Egyházban. Ha szeretnél erről meggyőződni, akkor ne itt keresd őket, hanem ott. Az, hogy mennyire pikk-pakk megy a dolog nem Istentől függ, hanem az embertől. Ahogy mondtam a gyenge láncszem mindig az ember soha nem Isten. Én például öt évig jártam a Gyülekezetbe úgy, hogy otthon dohányoztam. Lett volna alkalmam arra, hogy jóval korábban megszabaduljak, mint ahogy megtörtént, de nem mertem segítséget kérni, illetve, amikor előre hívták azokat, akik a dohányzástól meg akartak szabadulni, akkor nem mertem előremenni. Képmutató voltam. Kértem Istentől, hogy szabadítson meg, de a Gyülekezetben dugdostam a bűnömet. Isten azonban ritkán tud emberi közreműködés nélkül segíteni, ráadásul, ahogyan korábban megjegyeztem, Jézus Vére a világosságban tisztít. Végül egy olyan helyzetbe kerültem, amikor meglepetésemre démonok kezdtek megnyilvánulni bennem, amikor előretuszkoltam a feleségemet, hogy kérjen imát egy személyes problémájával kapcsolatban. Amikor érte kezdtek imádkozni, én estem le a földre és végül értem imádkoztak jó hosszú ideig. Ekkor mondta el a feleségem a presbiternek, hogy dohányzom. Elmondatott velem egy dohányzást megbánó megtérő imát, megígértette velem, hogy ahogy hazaérek az összes cigarettát, ami a birtokomban van megtaposom és összetöröm. Ezt meg is tettem, és meglepve tapasztaltam másnap, hogy nem gyújtottam rá, majd harmadnap sem, a következő héten sem, majd utána sem, és eltelt vagy egy hónap, mire el mertem hinni, hogy tényleg megszabadultam. Előtte azonban nagyon meg voltam kötözve a cigarettázással, napi két és fél dobozzal elszívtam, hosszú évek óta. Nyilván nem velem született, de a családomban mindenki dohányzott a Nagyanyámon kívül. Az első cigarettát még az általános iskola első és második éve közötti nyári szünetben szívtam el, amikor a szüleim dolgoztak. Igaz, akkor még nagyon messze voltam attól, hogy tényleg rászokjak, az csak 1981-82-ben történt, amikor elkezdtem Rolls Frakció koncertekre járni. De 1982-től 1996-ig stabil dohányos voltam, noha 1990 őszén megtértem, és már a kezdet kezdetétől beláttam, hogy ez bűn és el akartam dobni, de a felemás hozzáállásom miatt öt és fél év telt el, mire megszabadultam. Nincs ez másképpen egyéb bűnökkel és sátáni kötelékekkel sem. A homoszexualitás persze, nagyobb bűn, mint a dohányzás, és gonoszabb szellemi lények vannak mögötte, Isten számára azonban nem jelentenek akadályt, könnyedén elintézi őket. Az akadály az, amikor valaki elhiszi, hogy nincs mit tenni. Abban az állapotban nagyon korlátoltak a Mindenható lehetőségei.
2014. márc. 11. 05:23
 58/76 anonim ***** válasza:

Na jó, én itt hiába koptatom a billentyűt.Gonosz szellemi lények, ja, biztos azok a felelősek mindenért.

De ki vagyok én, hogy mások hitét megkérdőjelezzem?

Mondtam, mindenkinek joga van felrúgni a tényeket és komolyan ilyenekre fogni dolgokat, csak az nem kifizetődő.

2014. márc. 11. 06:42
 59/76 anonim ***** válasza:

Szerintem a homoszexuálisok nagyon nagy része próbál tenni ellene... sőt, mindent megpróbálnak az imádságtól elkezdve az ellenkező neműekkel való randizásig, AKÁR házasságkötésig... ami azonban egy nagyon durva önbecsapás. Ráadásul a társát is becsapja ilyenkor.

Kíváncsi vagyok, hogy a homoszexualitásból megtért emberek VALÓBAN teljesen meg is szabadultak ettől, vagy csak nem merik bevallani még maguknak sem, hogy nem... ha pedig valóban megszabadultak, akkor nem inkább biszexuálisok voltak már eddig is? Aki biszexuális (tehát mindkét nemhez vonzódik), az még megteheti, hogy választ, hogy csakis az ellenkező neműek köréből vesz társat. Aki homoszexuális, annál nincs nyitva ez a lehetőség.

De talán többen vannak a biszexuálisok.

2014. márc. 11. 08:27
 60/76 Szeressük egymást ***** válasza:
Nem a gonosz szellemi lények felelősek a homoszexualitásért, azok csak becsalják a törbe az engedetleneket. Minél tovább engednek az emberek a ferde sóvárgásaiknak, annál jobban hatalmukba kerítik őket a démonok. Ezért a bűnért az Ószövetségben halálbüntetés járt, mivel 'javíthatatlanná' váltak, az Újszövetségben pedig Jézus nevének hatalma van a démonok felett, így egy homoszexuális megtérő bűnös, t.e.l.j.e.s.e.n szabaddá válhat. Persze ahogy a tisztelt előző válaszolónak feleljek, ez nem jelenti azt, hogy a kilakoltatott homoszexuális démon, aki belemehetett az emberbe már gyerekkorába, vagy magzatkorába is, ezentúl teljesen feladja és soha nem akar visszamenni a (szerinte) saját otthonába. De amíg egy hívő az Úrral jár, és szereti a Isten Szellemét, addig soha nem fog tudni betörni abba házba, mert nagyobb az aki a hívőkben lakik, mint a démonok.
2014. márc. 11. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!