Lehet valaki egyszerre keresztény és sátánista?
Az én gondolkodásmódom és életfelfogásom hasonlít a sátánista értékrendre: "Sátán élvezetet képvisel az önmegtartóztatással szemben.", "Sátán a bűnösnek nevezett dolgokat hirdeti, mert ezek vezetnek a testi, szellemi vagy érzelmi kielégüléshez.".
Ettől függetlenül magával a Jézus tanításokkal nincsen problémám, és tisztelem és helyesnek tartom a keresztény vallást is. Vannak olyan erkölcsi alapok melyeket sosem szegnék meg, pl soha nem árulnám el a hazámat, vagy egy barátomat. Viszont az átlag ember iránt nem érzek különösebb empátiát, és néha úgy érzem hogy előtör belőlem a gonosz és megszáll egy felsőbbrendű "Sátáni" erő.
"Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti..."
Máté 6:24
Igen lehetsz. Mert keresztény = meg vagy keresztelve. De ha ezek után úgy döntesz, hogy sátánista leszel, akkor az a tény, hogy megkereszteltek nem fog ködbe veszni.
Magyarul egy keresztény leszel aki sátánista.
Jómagam is keresztény vagyok, és sok dogmájával egyet is értek, de pl. a szexet imádom. De most amiért nem vagyok önmegtartóztató hirtelen sátánistává válok? :) Ettől nem érzem magam rosszabb embernek, még úgy sem, hogy néhány elvakult bigott ember ezt akarja elhitetni velem, méghozzá olyanok, akiknek az életben nem volt egy önálló gondolatuk sem.
A börtönös részre reagálva: végzős pszichológus hallgató vagyok, és tanulmányok szerint egy vallásilag elvakult ember előbb válik gyilkossá, (ergo börtöntöltelékké), mint egy olyan ember, aki józanul gondolkodik. Magyarul jobban kell tartani sandor76-as válaszolótól, mint a kérdezőtől. A történelem is ezt a tanulmányt igazolja.
Kedves 7-es.
Ahogy nezem a hiradot,egyre tobben vannak az ilyesfajta emberek,akiknek egy hang mondta tegye meg,aztan kiirtja a csaladot,meg a gyerekeit.
Jo, hogy ilyen suliba jarsz,te legalabb mindent tisztan latsz.
Azok akik valoban ertik a Biblia tanitasat,ilyet meg nem tapasztaltam naluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!