Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet valaki egyszerre kereszt...

Lehet valaki egyszerre keresztény és sátánista?

Figyelt kérdés

Az én gondolkodásmódom és életfelfogásom hasonlít a sátánista értékrendre: "Sátán élvezetet képvisel az önmegtartóztatással szemben.", "Sátán a bűnösnek nevezett dolgokat hirdeti, mert ezek vezetnek a testi, szellemi vagy érzelmi kielégüléshez.".

Ettől függetlenül magával a Jézus tanításokkal nincsen problémám, és tisztelem és helyesnek tartom a keresztény vallást is. Vannak olyan erkölcsi alapok melyeket sosem szegnék meg, pl soha nem árulnám el a hazámat, vagy egy barátomat. Viszont az átlag ember iránt nem érzek különösebb empátiát, és néha úgy érzem hogy előtör belőlem a gonosz és megszáll egy felsőbbrendű "Sátáni" erő.

2014. márc. 9. 06:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok skizofrén, de alapvetően nem vagyok egy jó tett lélek. Érdekel a sátánizmus és szeretem élvezni az életet, de ettől függetlenül nem tekintem ellenségemnek a keresztényeket, és szerintem az egyik legnormálisabb vallás a Földön.
2014. márc. 10. 02:51
 12/18 dragonkalo ***** válasza:

Nem lehet,a kettő üti egymást.

Hail Satan!

2014. márc. 10. 20:00
 13/18 anonim ***** válasza:

Szereted élvezni az életet, és nem tartod magad jótét léleknek. A kereszténység szerint helyes az önképed, az ember alapvetően nem számít jónak, de lehet ezen segíteni. Aki nem szereti élvezni az életet, az nem a kereszténység igazi követője, hanem lelki beteg. Nem az élet élvezetéről kell lemondani, hanem mértékletesnek lenni.

Vannak keresztények, akiket más vallások is érdekelnek, és utánaolvasnak, csak nem szabad hagyni, hogy alattomban áttérjél arra a másik vallásra. Ma már a Sátán egyháza a keresztény egyházszerkezetet utánozza, védőördögökkel és a Sátánhoz intézett imákkal együtt. Tudnod kell, hogy a Sátán tanítása tetszetős, de végeredményben kiégsz tőle.

2014. márc. 10. 22:02
 14/18 anonim ***** válasza:
Még valami: Nem az számít, hogy ki vagy, hanem az, hogy kihez tartozol. Ezt tartsd észben.
2014. márc. 10. 22:03
 15/18 hangszoros ***** válasza:
Sokan összehozták! Pl.: [link] Pápa beválasztás
2014. márc. 11. 10:02
 16/18 anonim ***** válasza:

Figyeld meg a Sátán praktikáját!

Először azt mondja, hogy az életet élvezni kell, és hogy ezt a kereszténység tiltja. Az állításnak a második fele hazugság, a kereszténység nem tiltja az élet élvezetét, hanem mértékletességre int. Ezután a Sátán a szexet hozza fel, mintha nem létezhetne más élvezet, csak a szex. A baj az, hogy a kontrollálatlan szextől az ember nemcsak kiég, hanem durvább következményei is vannak: erőszak, gyilkosság, betegségek terjesztése, családok széthullása. A Sátán csak röhög, ahogy te az élvezeteket hajszolod, amikor egyre csak a szexben tudod megtalálni az örömöt.

2014. márc. 11. 21:50
 17/18 hangszoros ***** válasza:
2014. márc. 12. 16:24
 18/18 anonim válasza:
Én is hasonlóan gondolkodom, könyvet is írok, amiben több rész foglalkozik a kerszténységgel és a LaVey-féle sátánizmussal. Szerintem valahol a kettő között van az igazság.
2014. ápr. 9. 03:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!