Keresztények! Most akkor mi van?
Lécci csak keresztények válaszoljanak.
Római katolikus vagyok és hallottam olyanokat, hogy a katolikusok úgymond hozzátettek néhány dolgot a valláshoz. Sok dolgot nem is értek. Például, hogy a Bibliában az van, hogy ne imádjunk bálványokat, de a templomok mégis tele vannak szobrokkal. Megrendült a hitem. Nincs egy olyan ága a keresztényeknek, ami Jézus tanításaira és a Bibliára épül fel?
Nem hiszem el, hogy él még olyan hithű katolikus aki nincs tisztában a katolicizmus történelmével és innen-onnan átvett elemeivel.
Nekem ez inkább művi naivságnak álcázott provokatív kérdésnek tűnik. Bocsi..
Pedig elhiheted kedves első. A katolikusok nagy része max. a templomban vagy hittanon hall 1-2 dolgot a Bibliából, azt is erősen katolikus teológiával megfűszerezve.
Persze elsőáldozásra és bérmálásra fel kell készülni, de ez is szintén a katolikus hitvallásról szól.
Történelem órán meg sokszor egyáltalán nem jól tanítják vagy nagyon tömören a xy szemszögből az eseményeket.
Kedves kérdező, Isten lényege nem a rituálék és a tárgyak, hanem az erkölcsi tanítás megértése, elsajátítása.
Miben tévednek a katolikusok? Mindenben, amit szentségnek neveznek. (lásd. 7 szentség). Illetve elvárnak olyan dolgokat, amiket nem kellene (pl. böjt, kötelező ünnepek).
De ne aggódj, a katolikus ember nem rossz. Ők is keresztények. Csak vannak dolgok, amiket elég lenne hagyománynak nevezni és nem dogmaként tekinteni rájuk.
Sok magukat keresztenynek vallo vallasok ,felekezetek vannak,de csak egy helyes es pontos letezhet.
Te magad is utanna jarhatsz,kiszurheted melyek tanitanak a Bibliabol,es kik csak mondjak.
Egy par tanacs segitsegul.
Haboruznak,politizalnak,Balvanyoznak embereket vagy mast,nincs bennuk szeretet.
Jezus nem tanitott ilyet ,ezeket te is tudod.
Ezzel a vallasok 99.9-%-a ki van zarva.
Hogy melyik az igaz te keresd meg,ez a te hitedet epiti,es a megmentesedet is.
Rengeteg van a Reformációtól kezdve, szerintem minden városban van.
És tényleg ez egy tévedés a Katolikusoknál, mert bűn faragott képeket imádni
na, kicsit későn válaszolok, de a szobrokat is említve.
nem azokat kell imádni... a Szenteket sem imádjuk, őket is csak tiszteljük.
a szobrok, festmények még a szegények bibliájaként működtek, de azért, mert manapság a legtöbben olvasnak dobjuk ki? díszeknek hívják őket. különböző építészeti korszakok maradványai a díszes templomok. láthatsz teljesen dísztelen katolikus templomot is.
a római katolikus vallás Jézus tanításaira épül.
nyisd ki a bibiliát, kövesd, ami benne van. meglátod, hogy, ami zavar, nem sok alappal rendelkezik.
ha megrendült a hited, keress fel egy papot, legyen lelkivezetőd, ne gyakorik kérdéseken kérdezz, mert ott nem kapod meg a választ.
csak Istentől kaphatod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!