Mikor jönnek rá végre az emberek, hogy nem földi értelemben vett egyházakat, gyülekezeteket, vallásokat kell követniük, hanem csak és kizárólag KRISZTUS JÉZUS URUNKAT, szabad és kell követniük?
-Most írhatnék ide igék sokaságát, ami ezt mondja ("Én vagyok az Út, az Igazság és ÉLET",; "egy a közvetítő Isten és Ember között és az Krisztus Jézus",stb...), de nem teszem, mert elsősorban Istent kereső, Bibliát olvasó emberek véleményét szeretném olvasni.
-Miért nem vesszük észre, hogy az egyházi törvények sokszor szembe állanak a Biblia Szavával, Isten Ígéjével?
Hol itt, hol ott, minden egyház és vallás tartalmaz Isten akaratával szembeni tanítást, ez alól egy sem kivétel!
-Mielőtt találgatásba bocsájtkozna bárki is nem vagyok egy egyház, gyülekezet, vagy vallás tagja sem, nekem Isten Akarata a fontos Krisztus Jézus által, aki Ura és Megtartója kell legyen életemnek mindenkor.
én bízom benne, hogy ilyen nyilvánvaló hazugságig a jehovások sem süllyednek
tehát elhiszem, hogy a kérdező nem az, a válszolók közt persze lehetnek
Hogy egyházAT, vallásT kell követni, azt maga Krisztus Urunk mondotta, amikor Péterre alapozta az Ő Egyházát, mely azóta is töretlenül fennáll, és a pokol kapui sem vesznek erőt rajta
tegnap 20:17
Miért lenne baj, ha olvasom a hívők kérdéseit? (Mellesleg nem mindet.) Nem szabad? :)
Egyébként meg lebuktál. Tényleg Jehovás vagy. Ha nem az lettél volna, tagadtad volna. Meg a kérdező is. Kellemetlen. :))
Érdekes amit írtál. De mit gondolsz akkor Pál szavairól melyet a Hébereknek írt levél 10:24,25-ben olvasunk:"És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot."
Vagy pedig figyelemre méltó az a tény is, hogy Istennek volt egy választott népe az okorban is akivel vele volt és támogatott, és más népekkel nem tett így csak velük.Azonkívül Pál említést tett ’Galácia gyülekezeteiről’. Ebben a kiterjedt római tartományban több ilyen gyülekezet is létezett. Pál kétszer is többes számban használta a „gyülekezet” szót, amikor Galáciáról beszélt, nyilván azért, mert az Antiókiában, Derbében, Lisztrában és Ikóniumban működő gyülekezetekre is utalt ekkor. Képesített vének, vagyis felvigyázók lettek kinevezve ezekbe a helyi gyülekezetekbe (1Korintusz 16:1; Galácia 1:2; Cselekedetek 14:19–23). A Szentírás szerint mindezek a csoportok „Isten gyülekezetei” voltak (1Korintusz 11:16; 2Tesszalonika 1:4). Szerinted napjainkban nem így kellene müködnie? Azonkívül Jelenések könyvében is olvashatunk hét gyülekeztröl.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat és megpróbálok minden "használható" beírásra reagálni!
Előre bocsájtom, hogy nem akarok vallási vitába bonyolódni, nem akarok senkit sem megbántani, természetesen mindenki abban hisz, amibe akar, a saját döntése szerint. Még egyszer leszögezem, nem véletlenül írtam, hogy nem vagyok egy vallási felekezet, egyház tagja sem!!! Tehát sem katolikus, református, Jehova tanuja, evangélikus, stb...... Nem véletlenöl írtam, hogy semmilyen hivatalos egyházi, ember által alapított, bejegyzet egyházban sem hiszek, mert mind elkorcsosult, elfordult Isten Ígéjétől.
Nem azt állítottam, hogy nincs szükség KÖZÖSSÉGRE, ahol KÖZÖSSÉGBEN lehetünk Krisztus Urunkban, általa Istenben és egymással. Nem barlang kereszténységről beszéltem, igaz, ezt nem fejtettem ki, elnézést! Pusztán arra céloztam, hogy nem kéne-e Isten Szavát "leporolni", kifényesíteni és a helyére állítani, minden emberi tanítást, dogmát, világvége hajhászást, egyházi törvényeket, lepucolni róla és valóban az IGAZI Krisztus Jézust befogadni életünkben, hogy az IGAZI Istent Imádhassuk és az akaratában járjunk? Én nem hiszek az üdvözítő egyházban, olyan nincs, nem is volt és nem is lesz! Nem hiszem, hogy annó a Krisztust követők attól üdvözöltek volna, mert "regisztrálva" lettek egy XY gyülekezethez. Egyszerűen összejártak, hogy meg is élhessék Isten akaratát, és aszerint éljenek amit Krisztus Jézus parancsolt nekik. A Bibliában szereplő EGYHÁZ nem azonosítható semmilyen ma létező hivatalos egyházzal. Akkor sem volt azonosítható semmilyen gyülekezettel, hogy "ez az igazi üdvözítő gyülekezet". Minden gyülekezetben voltak és vannak akik jó irányba haladnak és vannak akik eltértek egyébb istenekhez, szokásokhoz, stb... Isten Ígéje számtalan esetben kifejti, hogy minket személy szerint akar és fog elérni, minden "közvetítő" nélkül. Az Igaz EGYHÁZ az KRISZTUS TESTE! Krisztus elé is majd közvetítő nélkül kell majd állnunk, senki nem fogja átvállalni helyettünk a ránk váró ítéletet, most itt az életben annál inkább sokan vállalják át Isten és Krisztus szerepét és viszik félre az embereket, de ez nem marad büntetlenül, ahogy Isten Ígéje írja.
19:49-nek:
Teljesen logikus amit mondasz, értem mire gondolsz, viszont nem hiszem, hogy ez azon múlik, hogy valaki eljár pusztán egy vallásos "eseményre" istentisztelet vagy mise címén, vagy összejárnak és valóban Krisztus áll a középpontban és valóban Istenben vannak. Ha Isten megakarja őrizni az Ővéit, márpedig megígérte, akkor hidd el meg is fogja!
19:57-nek
Egyet kell, hogy értsek veled, DE(!), itt most nem a katolikus ellenesség a lényeg, mert sorolni lehetne, mely egyháznak mik a "bálványaik", vagy éppen hol lopták el Isten Ígéjét Törvényét, Akaratát, a sor elég hosszú lenne!
22:37-nek
Péterre nem alapozott semmit maradjunk ennyiben. A mai egyház amire te gondolsz az már sajnos teljesen másról szól, de nem Krisztusról és nem Istenről. Ajánlom figyelmedbe a következő neten elérhető teljesen hivatalos katolikus iratot, és olvasd el mit ír a "Napba öltözött asszony" fejezetnél, de nem csak ott. Ez az egyház már a nap imádatáról szól! beke_kirlynoje.pdf
ma 07:25-nek
Örülök, hogy sokmindenben egyet értettél, csak az a problémám, hogy te szintén egy "földi szervezetet"-ről beszélsz, ami nem az Ige szerinti!
ma 12:19-nek
Igazad van, gyülekezetekre szükség van, mint feljebb kifejtettem, én nem voltam elég kifejező a kérdésemben , bocsi!!!
Továbbra is várom értékes hozzászólásaitokat, illetve mégegyszer köszönöm az eddigieket!!
22:37-es vagyok
Az rendben van, hogy vitatod, hogy a mai egyház mennyire tér el az I. századitól, de ha azt írod, hogy Péterre nem alapozott semmit, egyszerűen nem ismered a Bibliát.
Jézus valóban Pétert bízta meg a testvérei "vezetésével", vagyis inkább összefogásával, de a mai egyház ennek semmiképpen nem a "töretlenül fennálló" folytatása... :(
Sajnos félresiklottak a dolgok, amikor Róma államvallássá tette a "kereszténységet". Akkor sajnos nem megtértek és megváltoztak, hanem beolvasztották a saját (és Birodalom népei) kultúrájba és vallásaiba.
Ma sajnos a kereszténység különböző felekezeteiben jelen van a burkolt napimádattól a bálványimádáson át a mágiáig minden :(((
Nem vagyok JT, HGYs, vagy akármilyen szektás, de Bibliát olvasó és követni szándékozó ember. Magam Katolikusnak vagyok keresztelve, próbáltam is megélni a hitem az Egyház keretein belül, de konfrontálódtam az említett dolgokkal. Volt egy pont, amikor döntést kellett hoznom, hogy az Egyház avagy a Biblia törvényét követem, és az utóbbi mellett döntöttem. Meggyőződésem szerint helyesen.
Egyetértek a kérdezővel, hogy a vallások sokszor Isten akaratával szemben mennek.
Az egyik ilyen pont az "egyetlen parancsolat", vagyis a szeretet hirdetése, a másik pont a "megfeleléskényszer" vagy "eleget tevés", az üdvösség kiérdemlése. Mindkettő hamis alap, hiszen Isten Törvénye örök, a tíz parancsolat változatlan formában érvényes, a Jézus által kiemelt kettő szépen ki van bontva az eredeti tízben. Aki meghamisítja Isten akaratát veszi semmibe...
Az eleget tevéssel pedig az a baj, hogy emberi erőre alapoz. Mi akármilyen tökéletes életet élünk, nem tudunk megfelelni Istennek. Csak Jézus Krisztus volt erre képes, és Isten minket rajta keresztül lát, amennyiben Őt fogadjuk el Urunknak és aszerint élünk. A megszentelést már Ő teszi bennünk.
A kérdéshez még annyi, hogy az emberek nem fogják meglátni, vagyis nem maguktól... Ellenben Krisztus megígérte, hogy az övéi megismerik a hangját. Egyetlen nyája van, akik szétszóródtak, de össze fogja gyűjteni őket időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!