Egy hívő szerint lehet élet a Föld bolygón kívül is?
És most ne a kis zöld emberkékre gondoljunk ha lehet.
Elsősorban a bakteriális vagy alacsony szervezettségű életre gondoltam.
Szia
Köszönöm a kedvességedet de az érdem nem az enyém.
s ahhoz, hogy az ember azért képbe legyen a biblián kívül mást is illik olvasgatni.
Nagyon szeretem a Nat-Geot is nézni, sok dolgot hall az ember.
S egyébként a tudomány nem az erősségem, de van amit értek, és azt igyekszem elsajátítani, ha nem akkor hívok segítséget.
Az erősségem inkább a történelem, azt nagyon szeretem.
S most nincs több időm mert mennem kell a gyülekezetbe. majd este jövök, ha gondolod, akkor beszélhetünk, ha nem akkor IJ, így jártam... :)
Katy Weaver
'tudomány nem az erősségem'
latszik.
Kedves Katy!
Inkább az értelmezés és a megértés nem az erőssége(tek)d. Ha a vallást helyettesítenénk a főzéssel, akkor ti a szalonnát lekvárral ennétek, a mákos beiglit pedig kovászos uborkával. És miért? Mert 3000 ezer éve néhány sivatagi tahónak fals gasztronómiai elképzelései voltak.
Á Filoszmen barátom...
Régen hallottam felőled, és ezért először is üdvözöllek.
Te még itt?
A felvetésedre válaszolva:
meglepődtem, a kommenteden, ugyan is Te aki ateista vagy, engem degradálsz le a "vallás" magyarázása terén...
egyébként pedig Én nem vallásos vagyok, hanem igyekszem keresztény életet élni, és azon az úton vagy életpályán járni amire Jézus példát mutatott.
A biblia magyarázatokat, pedig nem kötelező elfogadni, ha valakinek nem "izlik"
Még elrontja vele a gyomrát azt pedig nem szeretném. :)
Én is elolvasom mások hozzá szólását, és válaszként leírom miért nem értek vele egyet, de igyekszem nem megalázni az emberi méltóságában.
apropó élelmezés:
szegény megboldogult Édesapám mesélte, hogy amikor gyermek volt, egyszer elvették előle a kenyeret.
Erre megpucolt egy vöröshagymát, és megkente lekvárral és megette. :)
Katy Weaver
Azt lefelejtettem, hogy a tudományos értelmezéseket, nem a Bibliából írom, mert abban nincsenek olyanok, amiket a válaszaimban most is leírtam.
Hanem igyekszem kutatásokat végezni ebben a témában cikkek könyvek, vagy egyéb forrás anyagok után kutatni, s ha lehet akkor jelenkoriakat, Nem háromezer éves magyarázatokat. s a cikkek nevét is belinkelem, ahonnan kinéztem a választ.
Katy Weaver
Hát Filoszmen, jót nevettem korán reggel a humorodon.
Csuda ételeteket ehetsz te otthon valld csak be?
Csak tudod mi nem fér valahogy össze?
Ez a téma, amiröl most megy az eszme-csere-bere nagyon érdekes, és mivel kiváncsi emberek vagyunk megmozgatja az emberek fantáziáját.
Kedves barátom, ha elöítélet nélkül elolvasod a komenteket, rájösz, hogy nem minden "tudós" bizony tudós itt.
Tudod nekem az a tapasztalatom van, hogy ha valaki inteligens, olvasott, jól tájékozott, akkor színvonalas vitát tud folytatni.
Mindig is szerettem beszélgetni a magas inteligenciával rendelkezö emberekkel, akiknek más a meggyözödésük, mint nekem.
Figyeld csak meg kérlek, mennyi tudományos tényt hoztatok fel ti "tudósok" a csúfolkodáson és egyesek megalázásán kívül? Nem hiszem, hogy csak eddig terjed az ismeretetek
Katy
..és még kipróbálhatod a húsleveshez a savanyú uborkát, hallottam hogy valaki így szerette :-D
Katy
" Én nem vallásos vagyok, hanem igyekszem keresztény életet élni, és azon az úton vagy életpályán járni amire Jézus példát mutatott. "
Tehát azt mondod ezzel, hogy a Bibliában leírtakat követed, de nem vagy vallásos? Ez kicsit olyan, mintha azt mondanád, hogy minden nap bedobod a magad két felesét kísérőként két üveg sörrel, de azért nem vagy iszákos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!