Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy hívő szerint lehet élet a...

Egy hívő szerint lehet élet a Föld bolygón kívül is?

Figyelt kérdés

És most ne a kis zöld emberkékre gondoljunk ha lehet.

Elsősorban a bakteriális vagy alacsony szervezettségű életre gondoltam.

2014. febr. 27. 22:59
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
... es mindenki ekezi az iszlam fanatikusokat... hat nem tudom melyik a jobb, a jehovista szellemi fogyatekos, aki egyszeruen keptelen barmirol is onalloan gondolkozni, kizarolag a bibliai idezeteket bofogi vissza az elet MINDEN letezo teruleten, vagy az iszlamista, aki ugyanezt teszi a korannal. ilyenkor azert kicsit sajnalom, hogy bezartak a Lipotot.
2014. febr. 28. 13:46
 22/52 anonim ***** válasza:
44%

Szia

Köszönöm a kedvességedet de az érdem nem az enyém.

s ahhoz, hogy az ember azért képbe legyen a biblián kívül mást is illik olvasgatni.

Nagyon szeretem a Nat-Geot is nézni, sok dolgot hall az ember.

S egyébként a tudomány nem az erősségem, de van amit értek, és azt igyekszem elsajátítani, ha nem akkor hívok segítséget.

Az erősségem inkább a történelem, azt nagyon szeretem.

S most nincs több időm mert mennem kell a gyülekezetbe. majd este jövök, ha gondolod, akkor beszélhetünk, ha nem akkor IJ, így jártam... :)

Katy Weaver

2014. febr. 28. 17:14
 23/52 anonim ***** válasza:

'tudomány nem az erősségem'

latszik.

2014. febr. 28. 17:59
 24/52 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Katy!

Inkább az értelmezés és a megértés nem az erőssége(tek)d. Ha a vallást helyettesítenénk a főzéssel, akkor ti a szalonnát lekvárral ennétek, a mákos beiglit pedig kovászos uborkával. És miért? Mert 3000 ezer éve néhány sivatagi tahónak fals gasztronómiai elképzelései voltak.

2014. febr. 28. 21:29
 25/52 anonim ***** válasza:
0%

Á Filoszmen barátom...

Régen hallottam felőled, és ezért először is üdvözöllek.

Te még itt?

A felvetésedre válaszolva:

meglepődtem, a kommenteden, ugyan is Te aki ateista vagy, engem degradálsz le a "vallás" magyarázása terén...

egyébként pedig Én nem vallásos vagyok, hanem igyekszem keresztény életet élni, és azon az úton vagy életpályán járni amire Jézus példát mutatott.

A biblia magyarázatokat, pedig nem kötelező elfogadni, ha valakinek nem "izlik"

Még elrontja vele a gyomrát azt pedig nem szeretném. :)

Én is elolvasom mások hozzá szólását, és válaszként leírom miért nem értek vele egyet, de igyekszem nem megalázni az emberi méltóságában.

apropó élelmezés:

szegény megboldogult Édesapám mesélte, hogy amikor gyermek volt, egyszer elvették előle a kenyeret.

Erre megpucolt egy vöröshagymát, és megkente lekvárral és megette. :)

Katy Weaver

2014. febr. 28. 22:52
 26/52 anonim ***** válasza:
30%

Azt lefelejtettem, hogy a tudományos értelmezéseket, nem a Bibliából írom, mert abban nincsenek olyanok, amiket a válaszaimban most is leírtam.

Hanem igyekszem kutatásokat végezni ebben a témában cikkek könyvek, vagy egyéb forrás anyagok után kutatni, s ha lehet akkor jelenkoriakat, Nem háromezer éves magyarázatokat. s a cikkek nevét is belinkelem, ahonnan kinéztem a választ.

Katy Weaver

2014. febr. 28. 22:56
 27/52 anonim ***** válasza:
0%

Hát Filoszmen, jót nevettem korán reggel a humorodon.

Csuda ételeteket ehetsz te otthon valld csak be?

Csak tudod mi nem fér valahogy össze?

Ez a téma, amiröl most megy az eszme-csere-bere nagyon érdekes, és mivel kiváncsi emberek vagyunk megmozgatja az emberek fantáziáját.

Kedves barátom, ha elöítélet nélkül elolvasod a komenteket, rájösz, hogy nem minden "tudós" bizony tudós itt.

Tudod nekem az a tapasztalatom van, hogy ha valaki inteligens, olvasott, jól tájékozott, akkor színvonalas vitát tud folytatni.

Mindig is szerettem beszélgetni a magas inteligenciával rendelkezö emberekkel, akiknek más a meggyözödésük, mint nekem.

Figyeld csak meg kérlek, mennyi tudományos tényt hoztatok fel ti "tudósok" a csúfolkodáson és egyesek megalázásán kívül? Nem hiszem, hogy csak eddig terjed az ismeretetek

Katy

2014. márc. 1. 06:26
 28/52 anonim ***** válasza:
0%

..és még kipróbálhatod a húsleveshez a savanyú uborkát, hallottam hogy valaki így szerette :-D

Katy

2014. márc. 1. 06:35
 29/52 homo ludensz ***** válasza:
Az hogy mit ismer most az emberiség az Univerzumból az egy 2014 -es állapot beleértve a tudományt is. Hogy 100 év múlva mit fog ismerni azt nem tudom de azt igen hogy a Hit nem korlátozza a megismerést. A Teremtő Isten nem automata hús-vér emberformákat teremtett hanem gondolkodni képes lényeket. Akinél bármilyen vallás vagy hit ezt korlátozza az a Teremtő munkáját minősíti le. Nézz körül minden tökéletes amibe nem kotort bele az ember. A mezők virágai például ha nem vittek oda építési törmeléket vagy nem gyomirtóztak.Miért és milyen alapon kérdőjelezi meg bárki is azt a lehetőséget hogy a megteremtett és az idők kezdetétől működő Világmindenségben csak ilyen létforma az egyetlen és tévedhetetlen lény? Az Teremtő Istenbe való feltétlen hit és a csőlátás az két dolog.
2014. márc. 1. 08:15
 30/52 anonim ***** válasza:
43%

" Én nem vallásos vagyok, hanem igyekszem keresztény életet élni, és azon az úton vagy életpályán járni amire Jézus példát mutatott. "

Tehát azt mondod ezzel, hogy a Bibliában leírtakat követed, de nem vagy vallásos? Ez kicsit olyan, mintha azt mondanád, hogy minden nap bedobod a magad két felesét kísérőként két üveg sörrel, de azért nem vagy iszákos...

2014. márc. 1. 09:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!