Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy hívő szerint lehet élet a...

Egy hívő szerint lehet élet a Föld bolygón kívül is?

Figyelt kérdés

És most ne a kis zöld emberkékre gondoljunk ha lehet.

Elsősorban a bakteriális vagy alacsony szervezettségű életre gondoltam.

2014. febr. 27. 22:59
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
Egyebkent pont ezek miatt a dolgok miatt van evszazadokkal lemaradva pl az Iszlam a keresztenyseghez kepest. Ott ilyen meg veletlenul sem merulhet fel, azokban a dogmakban kell vakon hinni amik egy reg letunt vilagban tobbe-kevesbe mukodtek, de a modern kortol testidegenek.
2014. febr. 28. 02:26
 12/52 anonim ***** válasza:
11%

én a másik Katy vagyok. /grkaty voltam, vagyok, de megúntam :-D/

Másképpen felelek, mint talán a kérdést gondolod.

Én hiszek Istenben, és tudom hogy nem a Földön van a lakóhelye. A Biblia azt írja róla szimbólikusan, hogy "az egek neki ülöszéke, a Föld a lábainak zsámolya"

Nos hiszem hogy valahol ott a messzeségben él Jehova Isten, a Fia Jézus Krisztus, és a Biblia szerint Jehovának rengeteg hüséges angyala.

Söt ami nekünk embereknek nagyon kellemetlen a Jelenések könyve 12 fejezete szerint a mennyböl ki van dobva Sátán a démonaival együtt, aki nagyon dühöng mivel tudja, hogy már csak egy kevés ideje van. Valahol a Föld közelében vannak..

És ezek mind magas életformák, el sem tudjuk képzelni, ahogyan elképzelhetetlen számunkra az univerzum....tudunk róla sokat, de minél többet tudunk, annál jobban rájövünk a korlátozottságunkra

Katy

2014. febr. 28. 04:44
 13/52 anonim ***** válasza:
A naprendszer csak egy nagyon nagyon kicsi pont az univerzumban, napok milliárdjai vannak még mindenfelé és körülöttük keringő bolygók. Azt állítani hogy ezeken sincs semmi élet az nem vallásosság hanem butaság ..
2014. febr. 28. 07:30
 14/52 anonim ***** válasza:
73%

Nemcsak a Naprendszer, hanem a Tejút nevű csillaghalmaz is csak egy pont az Univerzumban. Több mint 400 milliárd csillaghalmaz van, mindegyikbe többszázmilliárd csillaggal, nem beszélve az ezután születőkkel. Ezek olyan számok és tények, ha egy vallásos komolyan elgondolkodna rajtuk nem állítana olyan ostobaságokat, hogy az élet lehetősége csak a Földet illetheti meg. Ha csak galaxishalmazonként egy bolygón van élet, az is többszázmilliárd!!! Még egyszer, csak a Tejútban többszázmilliárd olyan Nap van, mint a miénk, de vannak nagyobbak is. A miénk olyan 12 egy tucat, ebből a méretből van a legtöbb, középszerű, átlagos, egy normális szupernova sem jön ki belőle. És mindenhol hasonló anyagok vannak. Azt állítani,hogy csak itt lehet élet, ennél nagyobb vallási egoizmus és ostobaság nem létezik.

Katy Weaver! Tudományt mellőző, térítő célzatú folyóiratok bemásolását saját érdekedben kerüld, mert még abban is hiteledet veszted, mikor valami értelmeset mondanál. Persze csak feltételes módban. Ha egyszer elhagyod a birkaiskolát rájössz, hogy az élet és lehetőségei több, mint hülye kecskepásztorok hitvilága és tudatlansága többezer éve...

2014. febr. 28. 10:02
 15/52 anonim ***** válasza:
egy jehovistat soha nem fogsz meggyozni...
2014. febr. 28. 10:27
 16/52 KZitus ***** válasza:
0%

Szervusz

Bármennyire nem tetszik valakinek, az ÉLETRŐL minden, egyedül Bibliában van leírva. Mivel Isten az élet létrehozója, és pontosan tudja, hogy a "kíváncsiságot" is belénk, emberekbe teremtette, ezért kutató, kereső, felfedező , ismereteket szerző és ismeretekre vágyó "lények" vagyunk.

Nézd csak miről tájékoztat minket Isten!: Prédikátor 3:11" Mindent szépen a maga idejében elkészített. Még az időtlen időket is az emberek szívébe adta, hogy fel ne foghassák a munkát, melyet az igaz Isten végzett kezdettől fogva mindvégig."

Ezek szerint, bizonyos dolgokat megérthetünk, de van amit nem.

De arról tájákoztat minket Isten, hogy van e élet a földön kívűl.

Például, hol él Ő?

A Zsoltárok 115:16-ban ez áll: „Az egek Jehova egei, de a földet az emberek fiainak adta.” Tehát az egekben él. Már nem üres odafönn.

Azt írja méfg az égről: Ézsaiás 40:22 Van Valaki, aki a föld kereksége felett lakik, amelynek lakói olyanok, mint a szöcskék; Ő, aki KIFESZÍTI az EGEKET, mint valami finom fátyolszövetet, aki kifeszíti azt, mint egy lakósátrat; - valőszínűleg azért íratta le ilyen szóképpel, hogy az ember el tudja képzelni.(nem repültek odafönn abban az időben)

Úgy is ír a Biblia Isten lakóhelyéről, mint " szilárd lakhelyedről," 1Kir.8,43

Ihletés alatt Salamon azt mondta Istenről:" De vajon csakugyan a földön lakozik Isten? Íme, az egek, igen, az egeknek egei sem tudnak befogadni téged; hát mennyivel kevésbé ez a ház, amelyet én építettem!"1Kir.8,27

A vers szerint Isten az egek fölött lakik, tehát az emberi szemek előtt látható(mindegy milyen eszközzel, űrhajóval...) egek fölött.

Nem egyedül lakik ott. Sok-sok angyal is fönt laakik vele, akik mimd hűségesek hozzá. Azt írja Júdás(14), hogy "Íme eljött az Úr az ő sok ezer szentjével"

„Ezerszer ezren szolgáltak neki, és tízezerszer tízezren álltak előtte.” Kik ezek az égi szolgák? A Bibliából megtudjuk, hogy az angyalokról van szó (Zsoltárok 104:4).

Tehát bőven van élet a földön kívűl. És nem tudjuk Isten mit határozott volna, ha az első emberpár nem vétkezik.

2014. febr. 28. 10:45
 17/52 KZitus ***** válasza:
0%
bocsika, még annyit szerettem volna írni, hogy a galaxisok nagyyságáról már írtak itt elég sokat, de a távolságról, ahol Isten lakhat, csak halovány elképzelésünk lehet, mert azt árúlja el nekünk erről a helyről, hogy "Tekints le az égből, nézz ki fenséges lakhelyedről, a szentség és szépség lakhelyéről!" Ézs.65,15 Milyen jó lenne ha el tudnánk képzelni azt a csidálatos tiszta, ragyogó, szent helyet, ahol Isten lakik. Ézsaiásnak, Ezékielnek látomásban megmutatta.
2014. febr. 28. 11:00
 18/52 anonim ***** válasza:
Szegény Zitus...
2014. febr. 28. 11:55
 19/52 anonim ***** válasza:
Legtöbbször bírom a Tanúkat, mert elképeszt az a szilárd meggyőződés, amivel hinni képesek, de ez... b.aszki, ez már tényleg durva. :D
2014. febr. 28. 12:23
 20/52 anonim ***** válasza:

Az értelmes élet kialakulásának az esélye egy bolygón végtelenül csekély. Ezzel szemben a világegyetem viszont térben és időben végtelenül nagy.

Ha a végtelenül csekély esélyt megszorozzuk a végtelen nagysággal, az eredmény legalább 1, de nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy ennél több.

Az, hogy létezik egy bolygó, amin értelmes élet alakult ki, az régóta bizonyított és megkérdőjelezhetetlen. Hogy ezenkívül létezhet e más bolygón értelmes élet, az egy logikusan gondolkodó, értelmes ember számára nem lehet kérdés, mert erre a válasz egyértelmű: igen, LÉTEZHET (ha egy már van, ugyan miért ne lehetne ezen kívül mégegy legalább?)! A bigott vallási fanatikus és az UFO-hívő gondolkodása mindkettőjük esetében nélkülözi a logikát, és vakhiten alapul. A bigott vallásos meggyőződése, hogy a Földön kívül nem létezhet élet, hisz a Biblia nem ír róla, a fanatikus Ufó-hívő pedig abban hisz, hogy tele van a világűr idegen-lényekkel. Mindkettőjüket a vak hit hajtja, gondolkodni, elmélkedni egyikük sem szeret.

2014. febr. 28. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!