A Biblia az élet vizéről beszél (ami szent) vagy r. katolikus szenteltvízről?
Mikor Jézus a kútnál a Szamáriai asszonynak az élet vizéről beszélt akkor az a bibliában megtalálható igazságokat jelentette. Hiszen a János 13:3 azt mondja hogy az jelenti az örök életet ha ismeretet szereznek róla és az igaz Istenről.
Jézus beszélt a bibliai igazságokról ami az "élet vize" nem pedig szenteltvizet adott ennek az asszonynak. Semmi értelme az élet vizét összekeverni a szentelt vizzel!
Szerintem az örök életről beszélt, Jézus maga az élet vize.
Aki befogadja Jézust a szívébe és megtartja a parancsolatait örök élete lesz.
Jaj, de jó, hogy írtál!
Természetesen így van. Én sem úgy gondoltam, hogy valami pocsolya üdvözít.
Tokeletlen ember hogy tud felszentelni vizet,hogy az szent legyen.
Isten nem tesz ilyet.
Akkor hogy lessz szentelt viz?
Szervusz
Figyeld:
Az élet vize Isten szavát is magában foglalja, melyről a Biblia úgy beszél, mint vízről (Efézus 5:26).
„És aki hallja, mondja: »Jöjj!« És aki szomjazik, jöjjön; aki akarja, vegye az élet vizét ingyen” (Jelenések 22:17). Mit foglal magában az „élet vize”? Egyebek között Isten szándékainak pontos ismeretét. Jézus ezt mondta egyszer, amikor Istenhez imádkozott: „Az jelenti az örök életet, hogy ismeretet fogadjanak magukba rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról” (János 17:3).
Ez az élet vize.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!