Kedves katolikusok, mit gondoltok a szent családról?
Nem szeretnék senkit felidegesíteni vagy elvenni a kedvét, de számomra nagyon furcsa dolog ez a szállást keres a szent családos szokás vagy nem tudom minek hívjam...
Ott ülök a templomban, ott állnak a hajléktalanok az ajtóban és akkor bálványokat visztek haza helyettük. Helyes ez?
Persze egy szép szokás...De valójában Mária is ott vacogna csak, ha most élne. Mondván magatokban, hogy ha ő kiválasztott, akkor ti meg Napóleon. A lipótra való...
Mindenki buta csak te nem, mi?
Jobban mondva akik mások. Nem neked szólt a kérdés.
Kedves #2, jogos a kérdés. Már vártam:)
Nem csak rajtam múlik. De nem hazudok neked. Ha rajtam múlna sem biztos, hogy beengednék hajléktalanokat.
Viszont a szent családot sem viszem haza. Persze ha nem teszünk mögé semmilyen okkult hiedelmet, akkor rendben van.
Én például utálom is magam ezért, nem pedig elégedetlenül üldögélek otthon.
" Lehet, hogy mások is azért nem teszik, mert "nem rajtuk múlik"? Talán nem kellene rögtön ítélkezni."
Jól van, abszolút igazad van. De szerintem érdemes elgondlkodni rajta.
Nem írtam egy szóval sem, hogy képmutatók lennének a katolikus. Csak azt, hogy ennek fontosabbnak kellene lenni, mint hazavinni egy képet. (amit pont ennek az emlékére visznek haza).
Persze lehet mondani, hogy Jézus miatt viszik haza. De szerintem Jézus semmi módon nem kapcsolódik tárgyakhoz.
Nem tartom bűnnek azt sem, ha valakinek szimbólumok kellenek Istenhez. Csak a véleményetek érdekelt.
Nem tudom mire gondol a kérdező, pedig katolikus vagyok..
Van felénk is ilyen, hogy "Szállást keres a Szentcsalád". Ez arról szól, hogy a karácsonyt várva az adventi előkészületekben részt lehet úgy is venni, hogy családok összefognak és minden héten más családhoz megyünk és ott együtt imádkozunk, elmélkedünk. Nem tudom, hogy jönnek így képbe a hajléktalanok.
De ha már szó van róluk: Minden karácsonykor a Karitász felkeresi az adott térségben levő rászorulókat, és tartós élelmiszerből csomagot adnak át nekik, amit előzőleg gyűjtenek. Ezen kívül pl: a hajléktalanok nem olyan egyszerű kérdés, mit aminek tűnik, hogy csak úgy fogom, aztán befogadom. Egy jó részük nem is keres semmilyen szállást, csak pénz kell nekik inni és cigire. Egyszer a saját szememmel láttam, hogy ferencesek próbáltak behívni Pesten hajléktanokat valami óvóhelyre, de ennek ellenére úgy zavarták el őket a csövesek, hogy csak néztem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!