Kedves katolikusok, mit gondoltok a szent családról?
Nem szeretnék senkit felidegesíteni vagy elvenni a kedvét, de számomra nagyon furcsa dolog ez a szállást keres a szent családos szokás vagy nem tudom minek hívjam...
Ott ülök a templomban, ott állnak a hajléktalanok az ajtóban és akkor bálványokat visztek haza helyettük. Helyes ez?
Persze egy szép szokás...De valójában Mária is ott vacogna csak, ha most élne. Mondván magatokban, hogy ha ő kiválasztott, akkor ti meg Napóleon. A lipótra való...
"Nem írtam egy szóval sem, hogy képmutatók lennének a katolikus. Csak azt, hogy ennek fontosabbnak kellene lenni, mint hazavinni egy képet. (amit pont ennek az emlékére visznek haza)."
Lehet, hogy fontosabbnak is tartják. Attól még hazavihetnek egy szentképet. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Egyik értelmes válaszolónak: a kérdés a katolikusokhoz szól. Ha szerinted a vallás butaság, nyilván nem vagy katolikus. Nem értem, akkor miért érezted magad megszólítva.
Köszönöm a válaszotokat. Igazatok van.
Csak néha rámtör a szent tárgyaktól való paranoia. Meg szomorú vagyok azért ami a világban van, meg lelkiismeretfurdalásom van. Meg minden.
Egyébként tudom, hogy a katolikusok rengeteg jótékonykodásban részt vesznek. Így ez nekik egy piros pont.
Én még arról soha nem halottam, hogy amit a kedves #10 írt, hogy családokhoz megy a közösség imádkozni. De akkor ahány ház, annyi szokás.
Apám a harmincas években volt kisfiú és akkor már árvaházban kellett lennie (meghaltak szülei) és rongyos ruhákkal, lyukas cipőkkel kellet megélégednie.
Karácsony tájékán bement egy református templomba és ott egy néni meglátva őt hazavitte és felöltöztette meleg ruhákba, cipőbe.
Egész életében megemlegette ezt az ismeretlen nőt, áldva a nevét.
Az igazság az, hogy én sem szívesen vinnék haza hajléktalant és sajnos adományozni sem tudok pénzt, csak a nekünk adott használtruhák közül amire nincs szükségünk azt adom tovább. Ennyi amit tehetek.
Azonban hiszem, tudom, hogy a legtöbb amit tehetek valakiért az ima, mert akkor a szeretet vonja körül akiért imádkozunk és akkor azt kap amire a legnagyobb szüksége van.
Talán, elfogadást, békét a szívébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!