Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztények, ti mit...

Kedves keresztények, ti mit tennétek ilyenkor (mindegy melyik egyházhoz tartozol)?

Figyelt kérdés

Katolikus misén nagyon szépen prédikált a (a világ egyik legjobb) papja a szeretetről. A tanítás lényege az volt, hogy merjünk szeretni és jót tenni másokkal.(ami nagyon helyes tanítás)

A templomban pedig láttam egy részegnek tűnő szegény embert (nem tudom, hogy hajléktalan volt-e), de egész idő alatt az járt a fejemben. hogy senki nem fog neki segíteni. Nem csak pénzzel, de szavakkal sem.

Egész misén olyan tehetetlennek, rossznak éreztem magamat.

Elgondoltam, hogy ennél az egynél sokkal több ember van ilyen vagy hasonló helyzetben (és van akin segítnei sem lehet vagy kihasznál).

Megkötöttséget érzek. Segíteni szeretnék, de nem tudok és van amikor mondjuk ki, nem is merek. Nem mondanám magamnak kegyetlennek, csak hidegnek.

Gondolkodtam rajta, hogy szervezethez kellene csatlakozni.

De sajnos van amikor minden perc vagy alkalom számítana.

A kérdés az, hogy hogyan lehet segíteni egy rászoruló embernek? Ha odamentem volna, mit tudtam volna segíteni? (ami valóban megoldja a gondjait?)

Munkát nem tudok adni neki, halottat sem feltámasztani és szállást sem.:(

2013. nov. 17. 21:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Keresztény 20/F

Én néha megfordulok a Keletinél és ott rendszerint vannak hajléktalanok vagy koldusok...

Még ha nem is tudok mindegyiküknek szállást biztosítani azt megtudom tenni, hogy adjak nekik egy kis kaját vagy egy kis pénzt vagy egy kis innivalót, mert nekem van és még tudok is venni magamnak ha akarok.

...

http://www.youtube.com/watch?v=Rlwrxh3L6qc

2013. nov. 17. 21:44
 2/14 anonim ***** válasza:
Keresztény zenét linkeltem be... nézd meg mi történik majd a bácsival aki a videó elején van :)
2013. nov. 17. 21:45
 3/14 anonim ***** válasza:

Jézus mit tett volna?

Igazából a legnagyobb szeretet példája sem adott senkinek szállást, hiszen még magának sem volt.

viszont egy valamire megtanította az embereket, mert ha csak mindig halat adsz neki akkor nem segítesz rajta teljesen.

Meg kell tanítani halászni, s ez nem kis feladat, időben, türelemmel.

2013. nov. 17. 21:58
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem vagy te rossz ember Ati. Köszönöm a zenét.

Igazából én még tanulok és nincs keresetem, csak egy kis megtakarított pénzem, ami azért nem annyira kicsi, csak nincs után töltés. És biztos nem dicsérnének meg, ha egyik napról a msáikra lenulláznám.

Szüleim nem élnek együtt. Egyik oldalról inkább szegénynek másik oldalról inkább gazdagnak vagyok mondható.

Volt már párszor, hogy adtam aprót a szegényeknek, de úgy érzem, hogy kevés. Amikor 20-ast adok, úgy érzem, hogy semmivel sem teszek jobbat, csak a saját esélyeimet rontom.

Önkénteskedni meg nem volt erőm elmenni tanulás és egyéb okok miatt. De olyan lelki ismeretfurdalásom van...

2013. nov. 17. 22:00
 5/14 A kérdező kommentje:

És hogy tanítsam meg, ha még diplomás emberek is utcára kerülnek?

Vagy az alkoholért rámgyújtják a lakást?

2013. nov. 17. 22:02
 6/14 A kérdező kommentje:

Villamos megállóban egyszer egy egy hajléktalan kinézetű idős néni elesett és néhány hülye gyerek csak nézte, ahelyett hogy felsegítették volna.

Persze felsegítettem és olyan hálásnak tűnt. De utána meg azon rágódtam egésznap, hogy lehet hívni kellett volna hozzá valami mentőt vagy szólni valakinek vagy nem tudom.

Gyakorlatilag semmit hasznosat nem csináltam.

És nem tudom, hogy ez mi miatt van, hogy miért vagyok ennyire barátságtalan és magamnak való.

2013. nov. 17. 22:13
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia

Nem úgy tűnsz mint aki barátságtalan:)

Van egy érdekes történet" És jöve hozzá egy bélpoklos, kérvén õt és leborulván elõtte és mondván néki: Ha akarod, megtisztíthatsz engem.

Jézus pedig könyörületességre indulván, kezét kinyújtva megérinté õt, és....."

Ez a jó ember tisztátalan volt, amikor a nép közé ment fennhangon kiabálni a kellet nehogy valakit megfertőzzön.

Érdekes, hogy Jézus megérintette, pedig ezzel a Mózesi törvény szerint bűnt követett el.

Mit gondolsz miért cselekedte ezt?

Mit gondolsz mit érzet ez az ember amikor talán évek óta először érintették meg, először vették emberszámba?

Mi tehetsz?

Érintsd meg az embereket, vedd emberszámba őket, ne fordulj el, inkább tükrözd vissza Isten szeretetét.

Sok sikert hozzá!

2013. nov. 17. 22:29
 8/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, Isten a szívedet nézi.

Ha te úgy tudsz akár 5 ft-ot is adni egy szegény embernek, hogy majd meg szakad érte a szíved, azzal bebizonyítod Istennek (aki titkon néz), hogy ami ott bent dobog, nem csak a vért tudja pumpálni...

Lukács Evangyélioma 21. rész:

1. És mikor feltekintett, látá, hogy a gazdagok hányják az ő ajándékaikat a perselybe.

2. Láta pedig egy szegény özvegy asszonyt is, hogy abba két fillért vete.

3. És monda: Igazán mondom néktek, hogy e szegény özvegy mindenkinél többet vete:

4. Mert mind ezek az ő fölöslegükből vetettek Istennek az ajándékokhoz: ez pedig az ő szegénységéből minden vagyonát, a mije volt, oda veté.

Nem kell nagyra gondolni. Nem tudunk segíteni mindenkin pénzzel nyilván... de van amikor egy üveg víz vagy egy kis étel mégha megrágott vagy nyomott is vagy egy kis odafigyelés többet ér mint a pénz.

Lukács Evangyélioma 6. rész:

38. Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, a melylyel ti mértek.

Üdv. tati:)

2013. nov. 17. 23:00
 9/14 anonim ***** válasza:

Az imának nagy ereje van ha kifejti a hatását.

Egy ember életét helyre tenni nem kis feladat.

Egy hajléktalant először abban kell segíteni, hogy szállása legyen.

s először hajléktalan szállókon kell laknia , és emberi kinézettre kell ösztönözni,hogy rendszeresen mosakodjon, és ne igyon.Közben apránként szellemileg is segíteni kell neki a bibliából Isten szavával megismertetni, mert ahogy az Írás mondja a bibliának ereje van hatást tud gyakorolni egy ember életére ha hagyja, hogy formálja.

Ha nem hagyja, akkor nem tudsz vele mit kezdeni.

ahogy az írás mondja, a fazekas akkor tudja az agyagot formálni ha az agyag olyan anyaggá hagyja formálni amilyennek szeretné látni a kézműves

Ezért nehéz az igen szegény embereken segíteni, mert úgy gondolják, hogy azonnal oldódjon meg a probléma, erőfeszítés tevése nélkül.

Ha így volna akkor az ember soha nem tanulna meg "dolgozni" azon, hogy jó kereszténnyé legyen.

Jézus is engedelmességet tanult a próbáiból.

S ha neki is tanulnia kellett és alkalmazni az életében akkor nekünk mennyivel inkább.

Ez a része nehéz amint írtam idő türelem kell hozzá, és az egyén közre működése.

Ha Ő nem akarja, akkor azzal, hogy csak adakozol, nem lesz belőle keresztény

Jézus pedig nem fog csodát tenni, hanem megáldja azt amit tesz az ember.

2013. nov. 17. 23:40
 10/14 anonim ***** válasza:

Csel 3,6

Péter pedig monda: Ezüstöm és aranyam nincsen nékem; hanem a mim van, azt adom néked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel és járj!

2013. nov. 18. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!