Kedves keresztények, ti mit tennétek ilyenkor (mindegy melyik egyházhoz tartozol)?
Katolikus misén nagyon szépen prédikált a (a világ egyik legjobb) papja a szeretetről. A tanítás lényege az volt, hogy merjünk szeretni és jót tenni másokkal.(ami nagyon helyes tanítás)
A templomban pedig láttam egy részegnek tűnő szegény embert (nem tudom, hogy hajléktalan volt-e), de egész idő alatt az járt a fejemben. hogy senki nem fog neki segíteni. Nem csak pénzzel, de szavakkal sem.
Egész misén olyan tehetetlennek, rossznak éreztem magamat.
Elgondoltam, hogy ennél az egynél sokkal több ember van ilyen vagy hasonló helyzetben (és van akin segítnei sem lehet vagy kihasznál).
Megkötöttséget érzek. Segíteni szeretnék, de nem tudok és van amikor mondjuk ki, nem is merek. Nem mondanám magamnak kegyetlennek, csak hidegnek.
Gondolkodtam rajta, hogy szervezethez kellene csatlakozni.
De sajnos van amikor minden perc vagy alkalom számítana.
A kérdés az, hogy hogyan lehet segíteni egy rászoruló embernek? Ha odamentem volna, mit tudtam volna segíteni? (ami valóban megoldja a gondjait?)
Munkát nem tudok adni neki, halottat sem feltámasztani és szállást sem.:(
Apostolok Cselekedetei 3. rész
1.
Péter és János pedig együtt mennek vala fel a templomba az imádkozásnak órájára, kilenczre.
2.
És hoznak vala egy embert, ki az ő anyjának méhétől fogva sánta vala, kit minden nap le szoktak tenni a templom kapujánál, melyet Ékesnek neveznek, hogy kérjen alamizsnát azoktól, a kik bemennek a temlomba.
3.
Ez mikor látta, hogy Péter és János a templomba akarnak bemenni, kére ő tőlük alamizsnát.
4.
Péter pedig mikor szemeit reá vetette Jánossal egyben, monda: Nézz mi reánk!
5.
Az annakokáért figyelmez vala reájok, remélvén, hogy valamit kap tőlük.
6.
Péter pedig monda: Ezüstöm és aranyam nincsen nékem; hanem a mim van, azt adom néked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel és járj!
7.
És őt jobbkezénél fogva felemelé, és azonnal megerősödének az ő lábai és bokái.
8.
És felszökvén, megálla és jár vala és beméne ő velök a templomba, járkálva és szökdelve és dícsérve az Istent.
9.
És látá őt az egész nép, hogy jár és dícséri az Istent:
Egyház, és a vallás sajnos két különböző dolog.
Ismerek munkanélküli embereket, hogy továbbra is kaphassák a segélyt lehetőség van önkéntes munkára is, amit beszámítanak a segély további folyósításához. Egyházaknál is lehet önkéntesként dolgozni, elfogadják. Csak nem adnak semmiféle munkát, pedig egy fillérjükbe se kerülne nekik. Sok ember elveszi a járandóságát, mert ha nincs munkahely akkor hol dolgozzon? Önkéntességi alapon se kell már az ember. Ebből a szempontból az egyházakban nagyot csalódtam.
Ne írjatok ilyet, hogy vállaljon közmunkát, mert sokkal több munkanélküli van, már oda is protekció kell, ha valaki utcát akar söpörni. Mért nem segítenek, amikor lehetőség van rá?
Szervusz
A Máté 11:28–30-ban ezt olvashatjuk: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és felüdülést találtok lelketeknek. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”
Én arra tanítanám meg a szükségben lévőket, hogy ez a meghívás mit jelent az ő személyes életében. Persze, csak ha akarná, engedné. Mert segíteni csak annak lehet, aki elfogadja a segítséget.
Egyszer elgondolkodtam azon, hogy befogadok egy fiatal lányt, akit az fenyegetett, hogy az utcára kerül. Végül nem mertem, mert nem lehet megbízni az emberekben.
Néha adok egy kevés pénzt koldusoknak, de köztük leginkább csak egyet támogatok. Nem tudok mindenkinek adni. A jó szót pedig nem találom, nem tudom mivel vigasztalni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!