Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi szerint miért...

Szeressük egymást kérdése:

Jehova Tanúi szerint miért fogalom a Szent Szellem?

Figyelt kérdés

2014. febr. 14. 12:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Nem is kell elolvasni azt amit a kérdés első oldalán végig leírtam...
2014. febr. 15. 16:48
 32/36 anonim ***** válasza:

Mit mond számotokra az a fogalom, hogy Isten Lelke vagy Isten Szelleme (I. Mózes 1:2)?

A ti lelketek tanúk, szintén csak egy tevékeny erő lenne? Ha igen, akkor hogyan fogtok feltámadni? A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit (János 6:63).

Nem tudom, hogy Istennél ez hogy működik, de szerintem nagyon buta és logikátlan lenne már csak ezek alapján is azt feltételezni, hogy Isten Lelke (igen, nagy L-el) csak egy hatékony erő lenne...

Szerintem annál jóval több.

2014. febr. 15. 16:56
 33/36 anonim ***** válasza:

És a Biblia szerint is... CSAK EL KELLENE OLVASNI AZT, AMIT ÍRTAM A KÉRDÉS ELSŐ OLDALÁN!!!

Buta tanúk...

2014. febr. 15. 16:57
 34/36 anonim ***** válasza:

Hogy egyesek milyen szellemet nyilvánítanak ki az már magában szomorú, és Ők azt hiszik hogy Jézus méltányolja a tettüket.

De ha már itt tartunk Pál beszélt a világ szelleméről.

Vajon az egy Személy?

Világ szelleme

Meghatározás: Az az indítóerő, amely az azokból álló emberi társadalmat befolyásolja akik nem Jehova Isten szolgái, s amely arra készteti ezeket a személyeket, hogy egy jellemző minta szerint beszéljenek és cselekedjenek. Bár az emberek egyéni tetszésük szerint cselekszenek, akiknél megnyilvánul a világ szelleme, olyan meghatározott, alapvető vonásokról, cselekedetekről vagy életcélokról tesznek bizonyságot, melyek általánosak a jelenlegi világrendszerben, amelynek uralkodója és istene Sátán.

Jézusban milyen szellem munkálkodott? Vajon egy személy beleszállt Jézusba?

Az emberekbe bele kell szállnia egy személynek hogy jót tegyenek, Vagy Isten küld egy kis motiváló erőt, hogy jót tegyenek?

S ha Személy, akkor egyszerre hogyan tud mindenkibe egyidejüleg beleszállni? Még Sátán is egyszerre csak egy embert tud megszállni? de ha Sátán erejéről beszélünk az más abból többnek is tud adni ha kell, ahogy Istennek is van ilyen szelleme.

Persze feleslegesnek tartom már ennek a magyarázatát, mert akik nem akarják, vagy nem adatott meg, annak felesleges időt pocsékolni...

Vagy Sátán is több személyből áll?

Mert az Ő szellemét is sokan visszatükrözik a tettükkel szavaikkal.

2014. febr. 15. 18:42
 35/36 anonim ***** válasza:

szép Bibliai és logikus magyarázat utolsó.

A Biblia ugy van leírva, hogy mondnyájan megérthetjük.

Rajtunk múlik, hogy az emberi tradiciót vagy az Biblia tanítását fogadjuk el :-)

2014. febr. 16. 05:30
 36/36 anonim ***** válasza:
Amit a Jehova tanúi szent szellemnek neveznek azt mások Istennek-- én pedig a Földünk Szellemi teremtőjének amely az életet megálmodta és alkotta
2014. febr. 22. 00:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!