Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi szerint miért...

Szeressük egymást kérdése:

Jehova Tanúi szerint miért fogalom a Szent Szellem?

Figyelt kérdés

2014. febr. 14. 12:48
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:

Szia.

A szent szellem nem egy fogalom. Kimondta ezt neked?

A szent szellem Istennek azon hatalma és képessége amitől a mindenható cím megilleti a Teremtőt. Ezzel a képességével teremtett, illetve ezt a képességét bármire használhatja a célja érdekében.

Ha kell gyógyít, ha kell halottat kelt életre, létre hoz, vagy teremt dolgokat, vagy természet feletti eseményeket tud előidézni, mint a Vörös tenger ketté választása, stb

Ez Istenhez tartozik mint ahogy te hozzád is hozzá tartozik a kezedben levő erő, vagy egy olyan képesség, amivel rendelkezel, s ügyesebb vagy bizonyos dolgokban mint mások.

A Teremtő egy hatalmas kifogyhatatlan energia forrás egy dinamikus erő, ami olyan képességgel és intelligenciával bír, ami senki másnak nincs.

2014. febr. 14. 15:30
 2/36 anonim ***** válasza:

Undorító a tanúk részéről, hogy a Szent Szellemet kis s-ekkel írják, közben az őrtornyot meg szervezetet meg vezető testületet mind csupa nagy betűkkel írják...

Amúgy ne higgy nekik, nincs igazuk. Ők valójában Jehova Hamis tanúi...

A Szent Szellem egy személy és része a szentháromságnak (Atya+Fiú+Szent Szellem)

Idéztem:

"A Szentlelket nem tudjuk testi alakban elképzelni, és a Szentírás sem szól ilyesmiről vele kapcsolatban. Tény, hogy a Szentírás számos helyen az Atya és a Fiú Lelkének mondja őt. Mindazonáltal egyértelműen személyi tulajdonságokkal rendelkezik az Írás szerint:

Dönt, akar:

1 Kor. 12.8-11: Némelyiknek ugyanis bölcseségnek beszéde adatik a Lélek által; másiknak pedig tudománynak beszéde ugyanazon Lélek szerint; Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által; Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása; De mindezeket egy és ugyanaz a Lélek cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, amint akarja.

Fedd, feltár:

Ján. 16.8: És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:

Késztet, esedezik:

Róm. 8.6: Mert a testnek gondolata halál; a Lélek gondolata pedig élet és békesség.

Róm. 8.26-27 Hasonlatosképen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, a mit kérnünk kell, a mint kellene, nem tudjuk; de maga a Lélek esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint esedezik a szentekért.

Megszomorítható:

Ésa. 63.10: Ők pedig engedetlenek voltak és megszomoríták szentségének lelkét, és ő ellenségükké lőn, hadakozott ellenök.

Eféz. 4.30: És meg ne szomorítsátok az Istennek ama Szent Lelkét, a ki által megpecsételtettetek a teljes váltságnak napjára.

Hazudni lehet neki: Csel. 5.3-4: Monda pedig Péter: Anániás, miért foglalta el a Sátán a te szívedet, hogy megcsald a Szent Lelket, és a mezőnek árából félre tégy? Nemde megmaradva néked maradt volna meg, és eladva a te hatalmadban volt? Miért hogy ezt a dolgot cselekedted szívedben? Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek.

Vígasztal:

Ján. 14.16-17 És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.

Vizsgál, kutat:

1 Kor. 2.10-11 Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által: mert a Lélek mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is. Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, a mely ő benne van? Azonképen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke.

Oktat:

Nehem. 9.20 És a te jó lelkedet adád nékik, hogy őket oktatná; és mannádat nem vonád meg szájoktól, s vizet adál nékik szomjúságokban.

Ján. 14.26 Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.

Ján. 16.13-15 De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek. Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek. Mindaz, a mi az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és megjelenti néktek.

Szól, üzenetet közvetít:

2 Sám. 23.2: Az Úrnak lelke szólott én bennem, és az ő beszéde az én nyelvem által.

Csel. 1.2 Mind a napig, melyen fölviteték, minekutána parancsolatokat adott a Szent Lélek által az apostoloknak, kiket választott vala magának.

Csel. 8.29 Monda pedig a Lélek Filepnek: Járulj oda és csatlakozzál ehhez a szekérhez!

Csel. 10.19-20 És a míg Péter a látás felől gondolkodék, monda néki a Lélek: Ímé három férfiú keres téged: Nosza kelj fel, eredj alá, és minden kételkedés nélkül menj el ő velök: mert én küldöttem őket.

Csel. 11.12 Mondá pedig nékem a Lélek, hogy menjek el velök minden kételkedés nélkül. Eljöve pedig velem ez a hat atyafi is; és bemenénk annak az embernek a házába:

Bizonyságot tesz:

Nehem. 9.30 És mégis meghosszabbítád felettök kegyelmedet sok esztendőkön át, s bizonyságot tevél ellenök lelkeddel, prófétáid által, de nem figyelmezének; annakokáért adád őket a föld népeinek kezébe.

Ján. 15.26-27 Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot. De ti is bizonyságot tesztek; mert kezdettől fogva én velem vagytok.

Róm. 8.15-16 Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám! Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.

Gyűjt:

Ésa. 34.16 Keressétek meg majd az Úr könyvében, és olvassátok: ezeknek egy hijjok sem lesz, egyik a másiktól el nem marad; mert az Ő szája parancsolta, és az Ő lelke gyűjté össze őket!

Választ:

Csel. 20.28 Viseljetek gondot azért magatokra és az egész nyájra, melyben a Szent Lélek titeket vigyázókká tett, az Isten anyaszentegyházának legeltetésére, melyet tulajdon vérével szerzett.

Tanít és vezet (Krisztus és a Lélek együtt küldetett ezzel a céllal):

Ésa. 48.16-17 (Krisztus beszél) Közelgjetek hozzám, halljátok ezt, nem szóltam eleitől fogva titkon! mióta ez történik, ott vagyok! És most az Úr Isten engem küldött, és az ő lelkét.

Így szól az Úr, Megváltód, Izráelnek Szentje: Én vagyok az Úr, Istened, ki tanítlak hasznosra, és vezetlek oly úton, a melyen járnod kell.

Irányít

Mát. 4.1 Akkor Jézus viteték a Lélektől a pusztába, hogy megkisértessék az ördögtől.

Bölcsességgel teljes

Ésa. 40.13 Kicsoda igazgatta az Úr lelkét, és ki oktatta Őt, mint tanácsosa?

Mindezeken felül "neve" van a Szentléleknek, Jézus Krisztus egyenrangú isteni személyként sorolta őt az Atya és a Fiú mellé nagy misszióparancsában (Mát 28,19). Külön ki kell emelni egy igét a személyes tulajdonságok vonatkozásában: "Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, amely őbenne van? Azonképpen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke." (1Kor 2,11) Eszerint a Szentlélek éppúgy "tudja Isten minden dolgát", mint ahogy a mi emberi lelkünk "tudja minden dolgunkat". Ennek az Igének a fényében gyakorlatilag lehetetlen nem elfogadni a Szentlélek személyességét, személy voltát."

Forrás:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

Ez pedig bizonyításként, hogy az Atya és a Fiú valóban EGYEK! (János 10:30)

[link]

Nehogy elhiggy valamit is azoknak a hazug embereknek! Ezer szó van, amivel inkább jellemezném őket, de mégis csak emberek...

2014. febr. 14. 15:36
 3/36 anonim ***** válasza:

Kedve kérdezö, nem Jehova Tanúi szerint nem személy a Szent Szellem, hanem a Biblia szerint.

Kérlek próbáld meg elolvasni a Bibliádból a Cselekedetek 2 részét. Próbálj meg elgondolkodni a 4-es versen.. Hogy érted?

Kiírjam, hogy könnyebb legyen? "és megtelének mindnyájan Szent Lélekkel ...."

Hogy érted ezt? Megtelhettek egy személlyen, vagy Isten hatékony erejével, ami a Szent Szellem?

Egy másik hogy érted ezt? Cselekedetek 10:38 "A názáreti Jézust mint kené fel öt az Isten Szent Lélekkel és hatalommal...."/Károli fordítás szerint/

Személlyel kente fel Jézust Isten?

Tudod mit a katolikus encyklopédia is? "Az Új Szövetség legtöbb szövegéböl az érezhetö ki, hogy az Isten szelleme nem valaki, hanem valami"...... ha akarsz utánanézni /1967. 13. kötet 575. oldal/

2014. febr. 14. 16:07
 4/36 anonim ***** válasza:

És még testet is ölt:

Máté 3:16 Amikor pedig Jézus

megkeresztelkedett, azonnal

kijött a vízből, és íme, megnyílt a

menny, és látta, hogy Isten Lelke

galamb formájában

aláereszkedik, és őreá száll.

Mert ha nem élő személy, akkor elég lett volna ez is:

Máté 3:17 És hang hallatszott

a mennyből: "Ez az én szeretett

Fiam, akiben gyönyörködöm."

2014. febr. 14. 16:13
 5/36 anonim ***** válasza:
Katy, azért ennyire lenézni Istent.... nem kicsi bátorságra vall.
2014. febr. 14. 16:14
 6/36 anonim ***** válasza:
Ráadásul katy megint nem vette a fáradságot, hogy végigolvassa az igéket. Azokat akarod cáfolni a buta teóriával, amik a Bibliában vannak. Nem buta vagy egyszerűen, hanem már elfajzott.
2014. febr. 14. 16:16
 7/36 anonim ***** válasza:
Magyarázd meg kérlek ezeket a verseket, amiket kiírtam. megtalálod a Károli Bibliában :-)
2014. febr. 14. 16:22
 8/36 anonim ***** válasza:
grkaty te fogyatékos nem is kell észrevenni a több oldalas érveléseket amiket én írtam... de te azért értetlenkedjél azon az egy két igeszakaszon amiket fel se tud fogni a kis agyad... máshoz úgyse értesz.
2014. febr. 14. 17:31
 9/36 anonim ***** válasza:

Akkor ezen gondolatmenet alapján Jézus sem személy?

Galata 2:20 "Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus"

Ha következetesek akarunk lenni, akkor hogy élhet bennünk egy személy?

2014. febr. 14. 17:33
 10/36 anonim ***** válasza:
Ne is próbálkozz... grkaty egy nyomorult. És ezt nem bántásként mondtam, hanem ténylegesen ezt NYOMORULTSÁGNAK nevezik.
2014. febr. 14. 17:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!