Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi szerint miért...

Szeressük egymást kérdése:

Jehova Tanúi szerint miért fogalom a Szent Szellem?

Figyelt kérdés

2014. febr. 14. 12:48
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Miiii?

(Ézsaiás 48:11) 11 Önmagamért, önmagamért cselekszem, hiszen ki hagyná magát megszentségteleníteni? Senki másnak nem adom dicsőségemet.

Isten nem osztozkodik az imádatot illetően.

Olvasd el a saját bibliádból hogy Isten egy személyben beszél magáról, soha nem volt három, miről beszélsz ?

Más fordításban úgy szól:

Én magamért...szó sincs háromságról

A Zsidók is mono Istennek tartják Jehovát, soha nem is tartották többnek.

Na ezt Te se gondoltad komolyan.!!!

Ezt olvasd már el légyszíves:

(2Mózes 20:2, 3) 2 „Én vagyok Jehova, a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptom földjéről, a rabszolgák házából. 3 Ne legyenek más isteneid a színem előtt.

Isten nem osztozkodik senkivel még a Fiával sem, és a fia sem gondolta ezt.

(Ézsaiás 42:8) 8 Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak.

(2Mózes 20:5) . . .mert én, Jehova, a te Istened olyan Isten vagyok, aki kizárólagos odaadást vár el, . . .

(Máté 4:9, 10) . . .” 10 Akkor Jézus így szólt hozzá: „Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«”

Még Jézus is azt mondta Sátánnak, hogy Istennek kell szolgálnia nem neki.

(Márk 12:29, 30) 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova, 30 és szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel.«

Sehol nem osztozkodik Isten, és a Fia is így nyilatkozik, hogy az Atya a méltó rá egyedül,

De Jézus szavait ki is forgatja ki?...

2014. febr. 15. 02:00
 22/36 anonim ***** válasza:

Itt egy nagyon kedves "keresztény" már megint elfeleji, hogy Jézus mit mondott. Nyomorultnak nevez engem.

Megkérhetnélek, hogy mielött leülsz a PC elé, és különösen ezen az oldalon írsz, akkor ne felejtsd el mi az kereszténynek lenni.

A te Istenednek szüksége van ilyen szolgára mint te vagy?

Hát te nem tudod mit mondott Jézus a tanitványainak: "Szeressétek még a ti ellenségeiteket is, és hogy a gyümölcseiröl ismerhetö fel az igaz vallás."

Hát kedves barátom, a te ideges, durva, káromkodós eljárásod tetszik a te Istenednek? Ez az igaz vallás?

Vagy van itt még egy másik lehetöség, vigyázz egy kicsit az alkohollal....mértékkel igyad, mert aztán olyanokat mondasz,vagy teszel, amiért aztán a testvéreid szégyenkezhetnek.

2014. febr. 15. 08:20
 23/36 anonim ***** válasza:

"Isten nem osztozkodik az imádatot illetően.

Olvasd el a saját bibliádból hogy Isten egy személyben beszél magáról, soha nem volt három, miről beszélsz ?"

Úgy látszik nem sikerült beleolvasni ebbe a cikkbe:

[link]

De ha olvasnád a rendes Bibliát, az őrtorony (kis ő-vel) nélkül!, akkor te is rátaláltál volna ezekre az igeszakaszokra...

„Megesküszöm önmagamra, igaz beszéd fakad ajkamon, egy visszavonhatatlan szó: Előttem hajlik meg minden térd, és rám esküszik minden nyelv.” (Ézsaiás 45:23)

...

„Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr.” (Fil 2:9-11)

És ez csak egy példa a sok közül... nyomorultak...

2014. febr. 15. 08:47
 24/36 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy ti már igazából nem is nyomorultak vagytok, hanem disznók, akik elé nem lenne igazán helyes kiteregetnem a gyöngyeimet...
2014. febr. 15. 08:50
 25/36 anonim ***** válasza:

Ti is tekinthetnétek minket disznóknak és eltakarodhatnátok az oldalról ahelyett, hogy telehánynátok a hamis biblia ferdítésetekkel az egész oldalt. Jehova ezt díjazza? Mondjuk amilyen istenképet kialakított a szektátok (szervezetnek se lehet nevezni), azóta úgy látszik olyannak formálják istent amilyennek csak akarják.

De persze attól még az nem lesz valós isten... csak egy utánzat, amit ti bálványoztok.

Én térdet hajtok Jézus Krisztus előtt, imádom Őt és vallom; Ő az Úr!

Ti meg bek#phatjátok tanúk... nyomorult disznók...

2014. febr. 15. 08:55
 26/36 anonim ***** válasza:
ujra alkohol? Vagy drog? Esetleg depreszió? Ezt mindet lehet gyógyítani. Borzalmas lehet egy ilyen vallásnak a tagjának lenni, ami ekkora gyülöletre tud valakit feluszítani....brrrr...nem kérek belöle. Nem tudom milyen vallásu vagy, de a testvéreidet nem akarom bántani, elég szégyent csinálsz te nekik
2014. febr. 15. 09:07
 27/36 A kérdező kommentje:

Ahogy Jézus beszélt az Újszövetségben és adott új parancsokat, ugyanúgy miért ne adhatta volna Ő egyes szám első személyben a Törvényt?

Ki hozta ki Izraelt Egyiptomból?

Nem az Atya, hanem Jézus.:-)

Mózes 'arcról arcra' beszélt Istennel, de az nem lehetett az Atya. :-)

2014. febr. 15. 09:43
 28/36 anonim ***** válasza:

Kérdezö, tudod mi jutott az eszembe?

Meg tudnál nekem erre felelni, esetleg megkérdezheted a tetvéreidet hogy segítsenek neked

Irjál nekem légy szíves ide Bibliai verset, ahol szó szerint ki van írva, hogy a Szent Szellem Isten.

Ne a Máté 28:19 versét írjad, mert ott nem jelöli a Szent Szellemet Istennek.

A János 17:3 szerint két személyt kell megismernünk ahhoz, hogy örök életet nyerhessünk. Az egyedüli igaz Istent ÉS a Jézus Krisztust. Miért nem ír a Szent Szellem "Istenröl"?

Szóval összefoglalva írd ki kérlek nekem a Bibliából hol van megírva, hogy a Szent Lélek Isten köszönöm

2014. febr. 15. 13:31
 29/36 A kérdező kommentje:

Kedves Katy!

Miért kérdezed?

Csak mert ahol benne van a Bibliában, hogy Jézus Isten, azokat a verseket is elferdítettétek. :-)

2014. febr. 15. 15:02
 30/36 anonim ***** válasza:

Tudjuk, hogy Jézusnak kijár az Isten cím. Hatalmas.

Ezt mi nem tagadjuk. Mi a Biblia szerint meggyözödtünk róla, hogy az Atyja a hatalmasabb Isten, és Öt imádta és imádja Jézus Krisztus is.

De igazán a Szent Szellem Isteni mivoltáról kérlek küldhetsz verset?

2014. febr. 15. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!