Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pontosan miben hazudnak...

Pontosan miben hazudnak Jehova tanúi szerintetek?

Figyelt kérdés
fontos lenne a PONTOSSÁG, mert ez azt bizonyíthatja, hogy utánnajártatok a vádjaitoknak.
2009. dec. 7. 05:10
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
88%
Sok mindenben. Pl: ezt nem esznek, meg azt nem esznek...Jézus: "Nem az árt az embernek ami bemegy a száján..".Pl: "Legnagyobb áldozat ha valaki életét adja barátaiért."..de a vérét nem adhatja? vagy János: "...és ez a három egy..." ( a szentháromság tagadáshoz...) stb. stb. de én nem mondanám, hogy hazudnak. Másként gondolják. Más a hitük, más a meggyőződésük, szerintem az "igazi" hazug az tudja, hogy nem mond igazat...a JT-k pedig meg vannak győződve, hogy ők az igazság birtokosai és egyetlen letéteményesei...úgyhogy sztem nem hazudnak, hanem tévelyegnek.
2009. dec. 8. 22:08
 42/49 anonim ***** válasza:
100%
A válasz megírásának időpontja: 12-08 21:00 ----- megint én... Látom, nem kapok választ...
2009. dec. 11. 18:33
 43/49 anonim ***** válasza:
0%

Már régen szóltak hozzá a vita résztvevői, én is csak egyetlen témában szólnák hozzá, a sok közül.

Ez a háromság. "...és ez a három egy" Ez a példa is jól bizonyítja, mennyi mindenre képesek voltak egy hamis tan kedvéért, csak hogy "alátámasszák" azt. Ez a versrészlet speciel betoldás a háromság alátámasztására! A legtöbb bibliában már nem található meg, de a Károliban még igen.

Mint ahogy van még egy ilyen vers, amit egyértelműen ennek okán toldottak be, nem is beszélve a sok torz fordításról, melyet látszólagosan a háromság igazolására tettek!

Ennyit lehetne mondani a többi érvről is, ami itt elhangzott. Egy Tanú csemete, aki erős, egészséges szellemiségű családban él, nem fogja hiányát érezni a magyar társadalom mai, népszerű ünnepeinek. Ajándékozni bármikor lehet, ehhez nem kell várni egy évfordulót, ami már eleve mesterkélté és erőtlenné, nyilvánvalóan kevésbé értékessé teszi az egész ceremóniát.

Sőt, tapasztalat, hogy azon Tanú családok, akik ebben a szellemben élnek, sokkal erősebb családi kötelékeket tudnak teremteni, már csak ezek miatt is. Mert ugyanis ők a gyermekeiknek bizonyosan megadják a szeretetet és értékelést, ami a kicsi pszichéjét egészségessé teszi.

Valójában sokan úgy csinálják, hogy saját, családi "ünnepeket" hoznak létre, melyben ők megélhetik a külön kis világukban mindazt a törődést és gondoskodó szeretetet, melyet a modern társadalom gyakran elmulaszt megadni a családjuknak, arra várva, hogy mikor jön már az évenkénti kötelező ajándékozás, mely mögött gyakran már az igazi szeretetnek nyoma sincs!

Sokan a kívülállók közül, azzal érvelnek, hogy pl. a névnap elhagyása valami "borzalmas merénylet" a gyermek ellen. Mintha ez olyan lenne, mint a levegő, nélküle nem lehet élni. Jelentem, lehet élni! Nagyon jól elvannak azok a nem Tanú családok is, akik nem ünneplik, nem is beszélve azon népeket, akiknél nem divat, vagy nem lehet. (Lásd déli szomszéd)

2011. febr. 5. 11:27
 44/49 anonim ***** válasza:

Egészséges szellemű családokban nő fel?!

Mitől egészséges szellemű család az, ahol kevélységet, embertársaik lenézését, a könyörtelenséget, az érzelemmentességet, és simulékony hazudozást, meg képmutatást oltanak be szerencsétlen gyerekekbe?

Nem kellenek az állami ünnepek? De az utak, amin jártok, az orvos, aki ellát, az iskola, meg az óvoda, a családi pótlék stb az már kell, mi? Kapni mindent, de adni meg semmit? Lógni a munkából, másokat zaklatni, az megy? Egy minimális tisztelet már nem, hogy a Himnusz alatt felálljatok? Menjetek el a Holdra, ott élhettek a szektátok törvényei szerint.

Vérátömlesztés nem kell, haljon meg a kisgyereketek, de húst bezzeg esztek, pedig abban is van vér? Jaaa, hogy az más.

Hazudoztok össze-vissza, egy félanalfabéta posztókereskedő hagymázas, paranoid eszméit istenítve, Jézust megtagadva, és még ti vagytok a keresztények?

2011. febr. 6. 22:42
 45/49 anonim ***** válasza:

Már egyszer leírtam, de itt van még egyszer:

"Nem marad büntetlen a hamis tanú, és elpusztul, aki hazugságot beszél."

Példabeszédek könyve 19:9

Kifejezetten tanút említ, erről ennyit. Tudtommal nincs más tanú, csak ti. Isten figyel titeket.

Itt egyértelműbb, a szentháromság-tagadásotok miatt:

„Gyermekeim, itt az utolsó óra. Hallottátok, hogy eljön az Antikrisztus. Most sok Antikrisztus támadt, ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra. Ki az a hazug, hacsak az nem, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Az az Antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút. Aki tagadja a Fiút, az Atyát sem ismeri. Aki megvallja a Fiút, az ismeri az Atyát is.” (1 Jn 2,18/22)

2011. febr. 6. 22:59
 46/49 anonim ***** válasza:
0%

Tehát ezen negatív tulajdonságok miatt tudnak békében élni NEMZETKÖZI szinten is embertársaikkal, ellentétben azon, magukat "kereszténynek" valló milliókkal, akik nyilván nem rendelkeznek ezen szörnyű tulajdonságokkal, mint mi, de valahogy mégis mindig úgy sikerül, hogy egymás testvérgyilkosaivá válnak, melynek eredményeképpen tízmilliókat kell temetni erőszakos halál miatt?

Kérdezem!

Egyébként hallottad már, hogy Jézus szerint a "gyümölcseikről" fogják az emberek megtudni, hogy kik az Ő tanítványai? Ez azért jó, hogy az ilyesféle véleményeket helyre lehessen tenni.

Az "utak" és "orvosok"? Bizonyára tudod, hogy Jézus mit mondott az egyik alkalommal? "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, de Istennek is, ami az Istené".

Úgy tudom, hogy az általad hozzám vágott dolgaid csupán pénzkérdés, de az imádat és az életem NEM PÉNZKÉRDÉS!

Te kereszténynek tartod magad? Ha igen, mond meg nekem, hogy az imádatoddal és az életeddel ki rendelkezik? Kinek tartozol velük elszámolni? Az államnak, vagy Istennek?

Adok egy kis segítséget, nehogy megártson a sok gondolkozás:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

A kérdező válaszai a pontosak!

A vérrel kapcsolatos kérdéseidet pedig rögtön az elején azoknak kellene feltenned, akik első kézből tudják, hogy miről beszélnek. Ezek azok a neves professzorok, kik teljes mértékben elismerik, támogatják és gyakorolják a vér nélküli sebészetet. Tőlük érdeklődj, ha kell küldök róluk infót.

A másik firkálmányodban ezek szerint te nem tartod magad Isten tanújának? Pedig ott arról van szó, hogy ha van hamis tanú, akkor van igaz tanú is. Te nem tartozol közéjük sem? Valójában te tagadod a Fiút ezzel. Tudtad?

Az idézett versel pedig teljesen egyetértünk. Csak kár, hogy a háromság mítoszát ez sem tanítja. Nem tűnt fel, hogy a szent szellem nincs is megemlítve?

2011. febr. 7. 00:07
 47/49 anonim ***** válasza:

Ugyan hol olvastad, hogy én azt írtam, hogy keresztény vagyok? Vallásos, az igaz, de nem keresztény, ergo nem tudom, miért egy másik vallás előírásai szerint kellene élnem. A professzoraid nem érdekelnek, jobban otthon vagyok a témában, mint hinnéd, mert a férjem orvos. A vér nélküli sebészetet nagyon régóta alkalmazzák, ugyanis a megtüzesített kések valamennyire a vérereket is lezárják, kisebb műtéteknél teljesen. Nem alkalmazható minden esetben, egy szülést ötezer professzor sem tudna vér nélkül megoldani. Engem nem szükséges gondolkozásra felszólítani, kérés nélkül is gyakorlom, ellenben a szektátokkal, ahol csak a betanult dumátokat nyomjátok. Az ilyen szekták csak az exdrogos, alkoholista, börtönviselt, vagy rendkívül buta embereket tudjak magukba szippantani, akiknek még egy mondat leírását sem tudják hibátlanul megoldani. Amennyiben szerinted ez nem így van, nevezz meg öt jehovás matematikust, fizikust, művészt, orvost, egyetemi tanárt. Ha nem tudsz, vagy megkerülöd a kérdést, akkor az én verzióm a helyes.

Még mindig nem válaszolt arra sem egy jehovás: ha a vérátömlesztés tilos, mert "tartózkodtok a vértől", akkor miért esztek húst, ami jelentős mennyiségű vért tartalmaz? Pláne disznóhúst, amelynek a tilalma több helyen le van írva a Bibliában?

Ha meg Istennek megadjátok, ami az Istené, adjátok meg a császárnak is, ami az övé, ne csak dumáljatok.

2011. febr. 8. 11:50
 48/49 anonim ***** válasza:
Mielőtt az én írásomba kötnél bele: én nem magyar vagyok, hanem török. Igyekszem hibátlanul fogalmazni, írni, de még nem mindig sikerül.
2011. febr. 8. 11:52
 49/49 anonim ***** válasza:
37%

Nem állítottam, csak kérdeztem, hogy kereszténynek tartod-e magad! Nem ugyanaz, vagy szerinted, igen?!

Akkor nincs más dolgod, csak behelyettesíteni a valószínűleg muszlim vallásoddal a kereszténységet, kivéve persze a háromság ügyében, mert azt a muzulmánok sem hiszik. Ezen kívül ugyanaz vonatkozik rájuk is az írásomban, mint a magukat hamisan keresztényeknek állító milliókra!

Látom mennyire "otthon vagy a témában". Szerinted kik miatt gyakorolják ma, a világ sok pontján, a nem Tanúkon is tömegével a vér nélküli sebészetet? Erről ennyit!

Te "kedves" IQ bajnok, szerinted a tekintélytisztelet mire jó? Abban akarsz versenyezni más vallásokkal, hogy mennyi bennük a matematikus és fizikus? Ez aztán az értékítélet! Nem csodálkozom rajtad...

Elmondanám, hogy csak az én gyülekezetemben van 5 pedagógus és még jó néhány felsőfokú végzettségű egyén a tudományok különböző területén. De a folyóirataink rendszeresen beszámolnak olyan Tanúkról is, akik világi szemmel a "legkiváltságosabb" területeken dolgoznak, dolgoztak Tanúként, mint pl. a NASA mars-expedíciók, az űrkutatásban.

A vérrel kapcsolatban ezeken az oldalakon jó néhányszor le lettek már írva a válaszok, a te általad feltett kérdéssel kapcsolatban is.

Az ókori zsidó tiltó rendszabály nem elsősorban egészségügyi, biológiai természetű volt, hanem erkölcsi. Az más kérdés, hogy óriási jelentősége van gyakran annak is, hogy a "hagyományos" orvosi eljárásokkal ellentétben, elutasítjuk a vért és más, sokkal biztonságosabb és összességében sokkal olcsóbb módszereket követünk! De ez másodlagos szempont és csak egy újabb adalék annak bizonyítására, hogy az isteni alapelvek és törvények a javunkra válnak, ha betartjuk őket!

Tehát a mély előítéletből fakadó kérdéseddel ellentétben, nem az a lényeg, hogy a hús helyes kicsorgatása után, mennyi kevés vér marad még a húsban, hanem az, hogy ez egy alapvető erkölcsi szabály volt és az ma is.

2011. febr. 8. 23:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!