Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pontosan miben hazudnak...

Pontosan miben hazudnak Jehova tanúi szerintetek?

Figyelt kérdés
fontos lenne a PONTOSSÁG, mert ez azt bizonyíthatja, hogy utánnajártatok a vádjaitoknak.
2009. dec. 7. 05:10
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
85%

15:46-kor természetesen "ünnepei"-t akartam írni, nem törvényeit

Tehát a zsidóknak is voltak Istentől rendelt ünnepei, amiket megültek. Tehát ez is egy újabb jehovás csúsztatás, amikor azt írta, hogy a pogányok ünnepeit ülték.

2009. dec. 7. 15:29
 22/49 A kérdező kommentje:
kedves 14.04 az általad említetteket nem hiszem, hogy tanú szülők mondták. való igaz, sírásra fakadnak a gyermekek, de nem az általad említett okok miatt, hanem azért, mert a többi gyerek nem tolerálja azt, ha valaki másként gondolkodik. meredjunk az ünnep témánál. szívetek joga, milyen ünnepeket tartotok, szabad akaratotok van. de szinte eretnekség, ha valaki nem tart karácsonyt, nem áll fel a himnusz alatt, nem ünnepli a születésnapját. és nonszensz, ha mindezt a bibliára hívetkozva teszi. ezt egyszerűen nem képesek az emberek normálisan lereagálni. mi az ,hogy a föld kering a nap körűl? sajnos a gyermekek méginkább ilyenek. mint tanár, biztos látod ezt. és azt is, hogy egy két évtized alatt milyen irányba változtak a diákok.
2009. dec. 7. 16:14
 23/49 anonim ***** válasza:
88%

mi nem azért tünnepeljük a születésnapot, mert sátánista öntömjénezők vagyunk. csak megemlékszünk arról, hogy megszületett valaki, akit szeretünk. azért van anyáknapja, mert az az ovis kisgyerek megtanul 5 sort, kiáll, elmondja meg ad virágot az anyukájának és büszke lehet magára. mert 1 nap jár az anyukáknak, minden anyukának.

szintén nem azért állunk fel a himnusz alatt, mert istenellenes jelképeket imádunk, hanem mert mutatunk némi tiszteletet a múltunk és az országunk iránt. te is magyar vagy, nem? te éppúgy köszönheted az országod létét az elődeinknek, mint mi. a te múltad is, nem csak a miénk.

azért mesélünk a gyerekeknek történeteket a mikulásról meg a jézuskáról meg a húsvéti nyúlról, hogy ne fantáziátlan, lelketlen felnőttek legyenek. mert ezek a mesék arról szólnak, hogy fontosak vagyunk. mert egy kisgyereknek öröm, ha reggel a cipőjében talál valamit. a többi meg lényegtelen. a szülinap ugyanilyen. nem kell tökéletesnek lenned, nekünk akkor is fontos vagy. ennyi.

ünnepnapkor még az öcsém is velünk van, pedig alapvetően nem társasági lény. és megéri ünnepelni. azt csak ti sajnálhatjátok, hogy megfosztjátok a gyerekeiteket ettől, persze ti ezt nyilván nem így látjátok.

2009. dec. 7. 16:52
 24/49 anonim ***** válasza:
90%

Hát ha nem állsz fel a Himnusz alatt,akkor takarodj ebből az országból,amíg azt nem veszed észre,hogy röpülsz.

Ennek semmi köze a valláshoz,az,hogy ebbe is belemagyarázzátok egyszerűen gusztustalan.Tudod,most stílszerű leszek,Isten óvja azt a jehovás képmutatót,aki nem áll fel,a nemzeti Himnuszunk alatt(amit nagybetűvel kell írni,mert cím),mert személyesen fogom felrángatni!

Egyébként ne akard másokra fogni,a ti általatok torzlelkűvé tett fiatalok szenvedéseit,ti magatok okozzátok azt gyermeketeiknek.Valahol érthető is miért nincs nálatok Anyák napja.Ti egoista véglények vagytok,nem szülők.

2009. dec. 7. 20:32
 25/49 anonim ***** válasza:
90%

Még mindig nem válaszoltál:miért használod a netet,a kerékpárt,az autót,miért hordasz alsónemüt,nadrágot?

Mert egyik sincs a Bibliába!Álszent egy alak vagy.

2009. dec. 7. 20:35
 26/49 anonim ***** válasza:
87%

Keresztények vagyunk.3 gyermekem örömmel készít nekem ajándékot még ünnep nélkül is.Miért baj ha megemlékezünk a karácsonyról?Soha nem hazudtunk a gyerekeknek nálunk nem a Jézuska hozza az ajándékot.

"bünt és ünneplést el nem szenvedhetek"

2009. dec. 7. 22:28
 27/49 anonim ***** válasza:
79%
"Kedves" kérdező, a tegnapi 06.08-as vagyok, és ezt több Jehovástól is hallottam. Hogy mersz meghazudtolni?
2009. dec. 8. 07:50
 28/49 A kérdező kommentje:
kedves régebbi 06.08 as, és 07.50 es. kérlek nézd meg a válaszomat. abban az áll, hogy "én még ezt egy tanútol sem hallottam soha". véleményem szerint ez nem meghazudtolás, ahogy te írod, ez az én tapasztalatom. ettől még ezt te halhattad más tanútól, elképzelhető, ezt te tudod.
2009. dec. 8. 08:50
 29/49 A kérdező kommentje:
kedves 16.52 mint a válaszomban is olvasható, egy kérdésre reagáltam. az elhangzott kérdésre pedig ez a válasz. szintén nem írtam olyat, hogy bárki is "öntömjénező" lenne, vagy hogy bárki nem tarthatná meg a születésnapját, vagy az anyák napját. mindenki szabad akarattal rendelkezik. sajnos azt tapasztalom, hogy rendszeresen olyan következtetést vontok le a válaszaimból, amire nem is gondoltam. ráadásúl ezekre a dolgokra elég intenzíven reagáltok. igyekszek majd pontosabban fogalmazni, és kérlek majd ti se lássatok bele olyan dolgokat a leírtakba, ami nincs benne.
2009. dec. 8. 08:55
 30/49 A kérdező kommentje:
kedves 20.30 valójában az őseink is, és mi is Istennek köszönhetjük a létünket, tehát neki kell dícséretet adni, és őt kell dícsérni. vajon ha te kapsz egy ajándékot az xy csomagküldő szolgálaton keresztűl, a kézbesítőnek mondasz köszönetet és hálát? jól érzékelteti a kettő közötti(mármint az emberek és Isten tettei) valójába minden képességünket, és adottságonkat, szellemi és fizikai dolgainkat kapjuk. ha pedig kapjuk, miért dicsekednénk vele, mintha nem kaptuk volna? valójában lehet, hogy ezek a személyek, és a többi, aki sokat tett az országért, azért hogy demokrácia legyen, lehet éppen ők állnának a pártomra veled szemben, hisz az csak diktatúrában szokás, hogy pl egy ének, vagy dal felhangzásakor MINDENKINEK KÖTELEZŐ FELÁLLNI. ilyen rendszer volt már egy kettő magyarországon is, de ezeket szerintem senki sem sírja vissza. engedd meg nekem, mint magyar állampolgárnak, hogy amennyiben eleget teszek az állam által előírt kötelezettségeimnek, a jogaimmal saját magam éljek, és dönthessek akár ebben a kérdésben is. a tényszerűség kedvéért leírom, hogy amennyiben az általad elképzelt, és megfogalmazott esemény bekövetkezne, úgy te lennél az, akit elítélnének a magyar törvények, és a megyar jog. a biblia egyértelműen kijelenti, hogy alá kell rendeljük magunkat a felsőbb hatalmaknak, (az adott ország törvényeinek)mindaddig, amíg azok nem ütköznek Isten törvényeivel. ebben az esetben "inkább Istennek engedelmeskedem, semmint embereknek".
2009. dec. 8. 09:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!