Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pontosan miben hazudnak...

Pontosan miben hazudnak Jehova tanúi szerintetek?

Figyelt kérdés
fontos lenne a PONTOSSÁG, mert ez azt bizonyíthatja, hogy utánnajártatok a vádjaitoknak.
2009. dec. 7. 05:10
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
87%

Te csak ne bújj a magyar jog mögé,egyébként semmilyen feljelentés nem történne,mert nem én lennék egyedül.

Megint hazudsz!Nem opció nálatok az anyák napja,hanem tilos.

Miért hazudozol?

Miért használsz netet,autót,kerékpárt,miért hordasz alsóneműt,nadrágot?Még mindig nem válaszoltál.Hazug,álszent vagy.

.

2009. dec. 8. 09:43
 32/49 anonim ***** válasza:
87%

Megint hazudsz:"adjátok meg a császárnak... ez van a Bibliában."

Ja persze,nálatok is csupán a pénzről szól a vallás?Mert a tiszteletről nem hallottatok...

2009. dec. 8. 09:46
 33/49 anonim ***** válasza:
96%
nekem volt egy jehova osztálytársam. szokás volt a "húzunk valakit és megajándékozzuk egymást". mindig a szünet előtti utolsó napon. olyankor még azok is beszélgettek, akik amúgy nem. a tanárokkal is. az ajándékozás egyszerre volt poén és társas esemény. és a jehova osztálytársam mindig kimaradt a húzásból, meg általában minden ünnepből. hozzá kell tegyem, a nagy nemzeti ünnepeinken ő is felállt a Himnusz alatt. én mindig sajnáltam, mert kimaradt dolgokból, ami pedig igenis jó volt és rólunk, a társaságról, az összetartozásról szólt. attól még, hogy mi keresztények is hisszük, hogy Isten teremti az embereket az ő akaratából még szívből hálásak vagyunk az édesanyánknak, amiért felnevelt minket. de már csak azért is megérdemelnek egy napot, mert szeretjük. az, hogy ti mindent felsőbb akaratnak tudtok be merő érzelemi szegénység. egyenlőre ti is emberek vagytok, nem felsőbbrendű teremtmények és tapasztalataim szerint az embereknek szüksége van megerősítésre, hálára, arra, hogy fontos legyen. szerintem az ünnepeink erről szólnak. a gyerekek megérdemlik, hogy mesevilágban éljenek, amíg lehet. hogy megmaradjon bennük a gyermeki csodálat. a Himnusz alatt meg azért kell felállni,mert magyar vagy. hogy az összes takony tini, aki amúgy tojik mindenre még az is felálljon, hogy legalább kis fogalma legyen a tiszteletről. a Himnusz is az összetartozásról szól. a ti világotokban senki sem önmagáért fontos, csak azért, mert az Istenetek akaratból teremtette. személytelen az egész, ahogy ti is. minden csak racionalitás és a Biblia szó szerinti értelmezése anélkül, hogy valaha is átgondoltátok volna. ne csodálkozz, ha ebből csak nagyon kevesen kérnek.
2009. dec. 8. 11:55
 34/49 A kérdező kommentje:
kedves 09.43 és 09.46 kérlek keresd ki a róma 13:1-et. ez a vers szól a felsőbb hatalmaknak való alárendelésről. amire te gondolsz, az a márk 12:17 ben van, hogy adjuk meg a császárnak, ami a császáré. ezt a gondolatot nem akartam idézni, hisz nem paszol a témához. de örülük, hogy ismersz ilyen bibliaverseket. természetesen azt sem állítottam, hogy Jehova tanúi tartanak anyák napját. ha jobban megfigyeled a válaszomat, abban azt írom, hogy azt nem írtam, hogy nem tarthatnak anyák napját. természetesen a válaszadóra, és minden olyan személyre gondoltam, aki AKAR anyák napját tartani. sőt, még Jehova tanúi is tarthatnak, ha akarnak, hiszen "mindent szabad, de nem minden hasznos" (1korintusz 6:12 ) (mostmár odaírom a bibliaverseket is, hogy ne legyen félreértés az idézett irásszöveg tartalma tekintetében. nyílván ezért értetted félre az előbb. elnézést ezért a hibámért.) az általad feltett kérdésre én is válaszolok, tehát arra, hogy ezekről az általad felsorolt dolgokra hol utal a biblia, ill. hol foglalkozik ezekkel, amenyiben te megírod nekem, hogy Jézus hol beszél a bibliában arrol, hogy minden magyarnak fel kell állnia a himnusz alatt. a magyar joggal nem takaródzok, hisz az nem arra való, hanem arra, hogy betarsák.
2009. dec. 8. 13:59
 35/49 A kérdező kommentje:
Jehova tanúinál anyira nem a pénzről szól a vallás, hogy mi pl nem kérünk pénzt azért, hogy beszélünk az embereknek a bibliáról, mint példáúl egyéb, történelminek számító vallás papjai, vagy lelkészei, akik ezt "munkahelyként, és munkaként" végzik, állami fizetésért, és lakhatásért. Jehova tanúi INGYEN végzik a munkájukat Jézus utasítása szerint. INGYEN járnak házról-házra, a szabadidejükben. INGYEN adják a kiadványaikat, amenyiben valaki ezt igényli. INGYEN adnak bibliát is, ha valaki ezt kéri. INGYENES bibliatanulmányozásokat folytatnak. az összejöveteleinken pedig NINCS pénzgyűjtés. de jogosak a kérdéseid, hisz a legtöbb vallásnál valóban az általad leírtak tapasztalhatóak, elég csak a vatikán fényűzésére gondolni, vagy a perselyezésre. sajnos sok vallás tényleg a pénzre utazik, ebben egyetértek veled.
2009. dec. 8. 14:07
 36/49 A kérdező kommentje:
kedves 11.15 megvan-e még az egykori osztálytársad elérhetősége? érdeklődd meg tölle, hogy mi történt vele azóta! amenyiben még mindig tanú, én kizárnék egy két dolgot, ami biztos, hogy nem történt meg vele: nem szokott rá a drogra, alkoholra, cigarettára. nem kapott el nemi betegséget, nem lett nem kívánt terhesség vagy abortusz részese, nem került börtönbe lopás, rablás, emberölés miatt, erőszakos cselekedeteket sem követett el. valószínű, boldognak mondja magát, és örül, hogy kitartott az akkori osztálytársak nyomása ellenére is. valószínű, még mindíg a házastársával él, még egyszer sem vált el. nem vesz részt a politikában, nem jár szavazni, ezáltal mentesül az idegeskedés, és a stressz alól. kíváncsi lennék, mi történt vele! amennyiben elhagyta Jehovát, az előbb felsoroltak bármelyike megtörténhetett vele. keresd meg.
2009. dec. 8. 14:16
 37/49 anonim ***** válasza:
100%
ismerem jól, nagyon rendes srác. sosem volt rajta nyomás senki részéről, elfogadtuk, hogy így döntött, csak rossz volt nézni, hogy ő kimarad és látszott is rajta, hogy a részese lenne. mellesleg jópáran nem vagyunk tanúk, de az előbb felsorolt dolgok egyikünkkel sem történtek meg. velem amúgy sem történt volna meg, mert egy rendes ember, akit nagyon szeretünk. egyébként soha ne mondd, hogy soha. elcsépelt az biztos, de nagy igazság. egy vallás sem véd meg mindentől.
2009. dec. 8. 16:39
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

A szentháromságot azért nem fogadjátok el,mert nem ír róla a Biblia.Vagy légyszi írd be,hol nír arról,hogy nincs szentháromság.

Egyébként azt is írd be,hogy hol ír arról,hogy vérátömlesztést nem lehet alkalmazni?mert erről sem ír.Viszont ha elfogadod,az autót,a nadrágot,akor a fentieket is el kellene fogadnod.

2009. dec. 8. 16:42
 39/49 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ,megjegyezném,hogy pl én sem szoktam rá a drogra,alkoholra,nem volt abortuszom,nem lopok stb.Sőt rengeteg embert ismerek,akik talán még hallani se hallottak rólatok és mégse teszik.Sőt van köztük olyan,aki mégcsak nem is vallásos.Tehát kicsit nagyképüség ezt csupán annak tulajdonítani,hogy valaki tanú vagy sem.

A fent soroltak nem azért történnek valakivel,mert hisz vagy sem,hanem ha nem megfelelő az idegrendszere.

Egyébként itt jön be egy kérdés,akkor ha valaki elveszti a gyermekét,mert az illető gyermek elvérzik mondjuk és alkoholista lesz,azt még ráadásul ki is rakjátok?

2009. dec. 8. 16:49
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

kedves 14.04 az általad említetteket nem hiszem, hogy tanú szülők mondták. való igaz, sírásra fakadnak a gyermekek, de nem az általad említett okok miatt, hanem azért, mert a többi gyerek nem tolerálja azt, ha valaki másként gondolkodik. meredjunk az ünnep témánál. szívetek joga, milyen ünnepeket tartotok, szabad akaratotok van. de szinte eretnekség, ha valaki nem tart karácsonyt, nem áll fel a himnusz alatt, nem ünnepli a születésnapját. és nonszensz, ha mindezt a bibliára hívetkozva teszi. ezt egyszerűen nem képesek az emberek normálisan lereagálni. mi az ,hogy a föld kering a nap körűl? sajnos a gyermekek méginkább ilyenek. mint tanár, biztos látod ezt. és azt is, hogy egy két évtized alatt milyen irányba változtak a diákok.

Kedves kérdező, hiszed vagy nem hiszed, tanú szülő mondta, a saját fülem hallatára gyermeke alsós tanárát kitámadva ezzel.. Ugyanennek a "tanú" anyukának a nagyobbik lánya keveredett az általam említett verekedésbe. Sőt, ismerek olyan "tanú gyerekeket", akik iskola helyett újsággal a kezükben kiöltözve járják kicsiny városunka.

Tehát légyszíves, engem se hazudtolj meg!!!!

És hidd el, tanár létemre pontosan tudom, hogy egy alsós gyerek miért pityereg... az alsósok nem vallási alapon közösítenek ki senkit!!!!!!!! Legalább is mifelénk!!!! A kamaszoknál már lehet más a helyzet, bár a "verekedő hölgy" esetében nem ez volt a kiváltóok, hanem egy elszökött este után nemi betegséget kapott, ezt tette szóvá az osztálytársa, miután már nem tűrhette a hölgyemény lenéző, lekezelő " bibliai?" viselkedését....persze, hívő, nem hívő, ő is csak egy kamaszlány.

Az ünnepekre visszatérve, ahogy te írtad..., engem nem érdekel, hogy mire hivatkozva nem ünnepel valaki a családjában, de amikor iskolai programról van szó, és általában ezek célja a csapat, osztály,KÖZÖSSÉG összehozása, összerázása, összetartása, az már más!!!! És tetszik, nem tetszik ezek a gyerekek ugyanannak az iskolai közösségnek a tagjai, tehát ti magatok rekeszttetitek ki a saját gyerekeitet!!!

Igen, azt is látom, hogy egy-két évtized alatt mennyit változtak a diákok, pontosan annyit, amennyit a szülők. Régen, ha meghúzta a tanítónéni a hajamat, otthon kaptam a párját, ma anyuka a tanárt veri meg inkább a gyereke előtt... no, ezért változnak a diákok!!!!!!!!!!!

Az előző hozzászőlásom elejét valahogy szóra sem méltattad....

Szép hetet!

2009. dec. 8. 21:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!