Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te hiszel Istenben?

Te hiszel Istenben?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi a legfontosabb okod rá, ha nem, mi a legfontosabb okod rá? Az pl. nem ok, hogy mert erre neveltek, vagy mert azt mondták anyámék.

Én nem hiszek, és erre talán a legfontosabb okom, hogy semmi sem indokolja, és semmi sem bizonyítja a létezését.

2014. jan. 29. 14:30
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Valóban, ezt a filmet én is láttam.

De ugyan ez a film magyarázza is a dolgot, gondolom végignézted. Más univerzumokban nem feltétlenül ezek a törvények uralkodnak - pl. lehet olyan, ahol nincs gravitáció, így valójában semmi sincs. Egyébként ez a része nekem akkor is elég zavaros volt, és nem tudom mire alapozták hogy a dolgok ugrálhatnának a létezés és nemlétezés között. Van ugyan némi valószínűsége, hogy egy részecske hirtelen eltűnik, és máshol jelenik meg, illetve két részecske lehet hatással egymásra valós időben távolságtól függetlenül, de ezeknek az esélye elenyészően kicsi, illetve az már egészen lehetetlen, hogy mondjuk egy tárgy összes részecskéje egyszerre szűnjön meg. A fénysebességről is úgy tudom, hogy nem véletlen a sebessége, hanem matematikailag levezethető(ahogy Einstein tette), hogy miért annyi amennyi és miért az a maximum - mert azon a sebességen aminek tömege van, végtelen tömegűre nőne és így képtelen lenne meghajtani magát. (Bár állítólag csak minden másnak ez a maximum, és a fény lehet gyorsabb is a fénysebességnél.)

2014. febr. 2. 15:40
 32/36 Hoffman József ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ki kell, hogy ábrándítsalak. MINDEN ember tudja, hogy létezik Isten, mert Isten ezt a tudást beleültette az emberekbe. Úgy is mondhatnánk, ez szériatartozéka minden embernek, még a legvadabb istentagadónak is. Még Richard Dawkins is tudja, hogy létezik Isten, és még te is tudod ezt, kedves kérdező. A probléma nem a tudással van, hanem az engedelmességgel. Az emberek azért igyekeznek tagadni minden lehetséges módon azt, amit pedig valójában tudnak, mert nem akarnak engedelmeskedni Istennek, nem akarják, hogy beleszóljon az életükbe. Mivel ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez és élvezeteikhez, ezért tagadják Őt, Aki szembesíti őket gonoszságaikkal. Mivel tudják, hogy Isten számon kéri tőlük bűneiket, ezért igyekeznek tagadni Őt. Persze a számonkérést így sem kerülhetik el. Azért, hogy tovább folytathassák erkölcstelen életvitelüket, kétféle megoldást eszeltek ki, amivel Istennek való engedetlenségüket igazolhatják. Az egyik a vallás, amelyben olyan isteneket találnak ki maguknak, amely nem követel tőlük olyat, aminek nem akarnak engedelmeskedni, ill. manapság nagy méretekben magát a létezését tagadják Istennek.

Nincs értelme Isten létének bizonyításáról beszélni, mert bármiféle bizonyítás nélkül is tudja ezt mindenki. Csak éppen a fenti okok miatt nem akarják ezt sokan TUDOMÁSUL VENNI. Rengeteg racionális ok van, amelyek megerősítik ezt a minden emberben benne lévő tudást, de aki eldöntötte, hogy tagadja Istent, az nem akar tudomást sem venni ezekről. Inkább hallgat más istentagadók véleményére.

Elolvashatod, hogy szerintem miért ésszerű elismerni Isten létezését, bár nem hiszem, hogy a hitetlenségeden ez segít.

[link]

2014. febr. 8. 14:25
 33/36 anonim válasza:
watafak
2014. febr. 19. 19:52
 34/36 anonim ***** válasza:

Igen, hiszek.Nem neveltek erre anyámék, ők a mai napig ateisták.Nagyszüleim hívők voltak, ők beszéltek nekem először istenről. Már gyerekkoromban éreztem rá késztetést, hogy megismerjem Őt,így elkezdtem hittanra járni ami a szüleimnek finoman szólva nagyon nem tetszett.

Egyszóval hitem már gyerekként is volt, ne kérdezd, hogy miért. Én sem tudom. Talán akkor fogékonyabb voltam isten üzeneteire. Megéreztem Őt?

Aztán lázadó kamasz koromban,bár a hitem nem rendült meg soha Istenben, annál inkább a vallásos tanokban, így jó hosszú időre tojtam az egészre.

Néhány éve (kb 3)mélypontra került az életem és amolyan minden mindegy alapon Istentől kértem segítséget. Akkor tapasztaltam meg először, hogy ha kérdezek, válasz is érkezik. Ráadásul tisztán, világosan, logikusan, olyan módon, hogy azt meg tudom "őrizni" magamévá tudom tenni.

Nem kell hinned Istenben. Szabad akaratod van,úgy cselekszel ahogy akarsz, ám számomra sokat elmond, hogy feltetted ezt a kérdést.

Megkérdezted már önmagadtól, hogy: „Mi történne,

ha minden, amit „tévedésnek" véltem, valójában „helyes" ?

Próbáld ki, majd figyelj az érzéseidre, gondolataidra.

Lehet, hogy továbbra sem történik semmi, de ki tudja? :)

2014. márc. 5. 01:32
 35/36 anonim válasza:

Én is hiszek a racionális magyarázatokban, viszont számos dolog van amelyre sosem találunk magyarázatot. Az élet 1 csoda, az is hogy van lelkünk, gondolkodunk. Ennyi erőből mondhatnád azt is hogy csupa-csupa véletlen egybeesés.

Ebből is látszik milyen tökéletlenek vagyunk mi emberek. Törekszünk felfelé és nem értékeljük mindazt amink van.

2014. márc. 5. 15:52
 36/36 anonim ***** válasza:
Igen.
2017. jan. 4. 06:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!