Te hiszel Istenben?
Ha igen, mi a legfontosabb okod rá, ha nem, mi a legfontosabb okod rá? Az pl. nem ok, hogy mert erre neveltek, vagy mert azt mondták anyámék.
Én nem hiszek, és erre talán a legfontosabb okom, hogy semmi sem indokolja, és semmi sem bizonyítja a létezését.
Pár természettudományos érv, ami alátámasztja a 6 napos teremtést és a Föld fiatal korát:
http://www.youtube.com/watch?v=MbfOLh2yZus
Ha érdekelt a videó és még a többi részét is szeretnéd megnézni, ajánlanám figyelmedbe a többi előadását is, amiket itt tudsz megnézni:
[link] [Letöltések fül]
Szervusz
Igen, hiszek, mert személyesen győződtem meg a létezéséről. A Bibliából.
(bocsi véletlenül nem azt nyomtam meg...)
és az emgemet körülvevő világból. Minden háznak van építője, és aki mindenek elkészített, Isten az.
A nem létezését sem bizonyítja semmi...
Tudom, hogy a létezést kell bizonyítani. De ha nem is foglalkoztunk volna soha semmivel amire nincsen bizonyíték, akkor soha nem találtunk volna fel semmit
Termsézetesen nem azt mondom, hogy akkor mindennek a létezését feltételezni kell, ami az eszünkbe fog jutni. Hanem azt, hogy meg kell vizsgálni, végig kell gondolni, kísérletezni kell, alátámasztani az állításokat stb....
Nem pedig rácsapni az asztalra, hogy repülni baromság és ezotéria....
Csak azért írom, mert vannak olyan emberek akik mindig azt várják, hogy hozzájuk dobjanak bizonytékokat vagy mindenben részt tudjanak venni, mert addig nem hisznek. (van hogy utána sem, mert pl. nem tetszik az igazság).
Amit írtam a hívők részére is igaz. Lásd sokan nem tartják hitelesnek az "ecolúcionista" materialista világképet és bizonyítékait.
Az Istenhit többféle oldalról megközelíthető. Ha fatalista vagy, akkor egyszerű a válasz, mert így hozták a gének és a környezet (ami ellen nem tehetsz, csak ha úgy van "írva").
A pszichológiájába meg nem érdemes belemenni, mert nagyon sok embernél más-más dolog áll a háttérban.
A lényeg, hogy puszta száraz "materialista" logikával soha nem fogod megismerni Istent.
És ez nem a te hibád. Nem mondom, hogy érezni kell. Mert nem egy érzés.
Én katolikusnak lettem nevelve és nem tartom magamat katolikusnak. Bele tudom élni magamat abba, hogy nincs Isten. Valóban nem látni semmi nyomát. Nem hallani, nem látni csak tippelgetni (persze nem egy elmebeteg istenképben).
De tényleg nincs racionális magyarázata. Az viszont tuti, hogy pszichológiai hatása van. Egyén függő, hogy negatív vagy pozitív irányba.
Bocsi kicsit elírtam a szöveget, de mindegy.
A lényeg, hogy ha egy winchesterten és memóriában nézed a biteket, soha nem fogod megérteni. Maximum összefüggéseket fogsz látni és kijelenthetsz általános igazságokat megfigyelés alapján. De a futó programot soha nem fogod látni. És pont ez a lényeg, hogy a kódok mögé kellene látni. (persze ez sem bizonyíték, csak mese)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!