Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te hiszel Istenben?

Te hiszel Istenben?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi a legfontosabb okod rá, ha nem, mi a legfontosabb okod rá? Az pl. nem ok, hogy mert erre neveltek, vagy mert azt mondták anyámék.

Én nem hiszek, és erre talán a legfontosabb okom, hogy semmi sem indokolja, és semmi sem bizonyítja a létezését.

2014. jan. 29. 14:30
1 2 3 4
 1/36 anonim válasza:
55%
igen, mert tudom
2014. jan. 29. 14:40
 2/36 A kérdező kommentje:
És ez érv? Honnan tudod? Mondták? Láttad?
2014. jan. 29. 14:42
 3/36 anonim ***** válasza:
55%
Igen, mert tapasztaltam. Sajnos ennél alkalmasabb szó nincs a nyelvünkben ennek a leírására. Nem hallottam, láttam, vagy tapintottam, de talán éreztem. Azóta pedig biztos vagyok benne, hogy van.
2014. jan. 29. 15:01
 4/36 anonim ***** válasza:
29%

Pár természettudományos érv, ami alátámasztja a 6 napos teremtést és a Föld fiatal korát:

http://www.youtube.com/watch?v=MbfOLh2yZus

Ha érdekelt a videó és még a többi részét is szeretnéd megnézni, ajánlanám figyelmedbe a többi előadását is, amiket itt tudsz megnézni:

[link] [Letöltések fül]

2014. jan. 29. 15:58
 5/36 A kérdező kommentje:
Hallottam, láttam.. Enyhén szólva röhejes, a fickó nem tudom miért nincs elmegyógyintézetben. Azt mondja 5000 éves a Föld, és hasonló marhaságokat, és teljesen valótlan adatokkal próbálja alátámasztani ezeket, de pl. a Dinoszauruszokkal(amik bizonyítottak - mind a létük, mind a koruk) nem is törődik, mert az már tényleg betenne az így is millió sebből vérző, komolyan nem is vehető "elméleteinek".
2014. jan. 29. 16:06
 6/36 KZitus ***** válasza:
46%

Szervusz

Igen, hiszek, mert személyesen győződtem meg a létezéséről. A Bibliából.

2014. jan. 29. 16:07
 7/36 KZitus ***** válasza:
46%

(bocsi véletlenül nem azt nyomtam meg...)

és az emgemet körülvevő világból. Minden háznak van építője, és aki mindenek elkészített, Isten az.

2014. jan. 29. 16:09
 8/36 anonim ***** válasza:

A nem létezését sem bizonyítja semmi...

Tudom, hogy a létezést kell bizonyítani. De ha nem is foglalkoztunk volna soha semmivel amire nincsen bizonyíték, akkor soha nem találtunk volna fel semmit

Termsézetesen nem azt mondom, hogy akkor mindennek a létezését feltételezni kell, ami az eszünkbe fog jutni. Hanem azt, hogy meg kell vizsgálni, végig kell gondolni, kísérletezni kell, alátámasztani az állításokat stb....

Nem pedig rácsapni az asztalra, hogy repülni baromság és ezotéria....

Csak azért írom, mert vannak olyan emberek akik mindig azt várják, hogy hozzájuk dobjanak bizonytékokat vagy mindenben részt tudjanak venni, mert addig nem hisznek. (van hogy utána sem, mert pl. nem tetszik az igazság).

Amit írtam a hívők részére is igaz. Lásd sokan nem tartják hitelesnek az "ecolúcionista" materialista világképet és bizonyítékait.

Az Istenhit többféle oldalról megközelíthető. Ha fatalista vagy, akkor egyszerű a válasz, mert így hozták a gének és a környezet (ami ellen nem tehetsz, csak ha úgy van "írva").

A pszichológiájába meg nem érdemes belemenni, mert nagyon sok embernél más-más dolog áll a háttérban.

A lényeg, hogy puszta száraz "materialista" logikával soha nem fogod megismerni Istent.

És ez nem a te hibád. Nem mondom, hogy érezni kell. Mert nem egy érzés.

Én katolikusnak lettem nevelve és nem tartom magamat katolikusnak. Bele tudom élni magamat abba, hogy nincs Isten. Valóban nem látni semmi nyomát. Nem hallani, nem látni csak tippelgetni (persze nem egy elmebeteg istenképben).

De tényleg nincs racionális magyarázata. Az viszont tuti, hogy pszichológiai hatása van. Egyén függő, hogy negatív vagy pozitív irányba.

2014. jan. 29. 16:10
 9/36 A kérdező kommentje:
A Bibliából? Azt hogyan? Mert én is olvastam, és csak csupa ellentmondásba futottam, logikátlanságba, mesékre, amiknek a mondanivalójuk is hülyeség de semmi bizonyítékba, vagy akár csak egyetlen bölcs és igaznak tűnő mondatba se. Rossz gondolkodású, és nem túl okos, de mindenképpen elkeseredett emberek irománya.
2014. jan. 29. 16:11
 10/36 anonim ***** válasza:

Bocsi kicsit elírtam a szöveget, de mindegy.

A lényeg, hogy ha egy winchesterten és memóriában nézed a biteket, soha nem fogod megérteni. Maximum összefüggéseket fogsz látni és kijelenthetsz általános igazságokat megfigyelés alapján. De a futó programot soha nem fogod látni. És pont ez a lényeg, hogy a kódok mögé kellene látni. (persze ez sem bizonyíték, csak mese)

2014. jan. 29. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!